torstai 30. kesäkuuta 2022

Kesäkuulumisia!

Me olemme olleet jo kaksi viikkoa kesäloman vietossa sillä jätimme viimeisen kouluviikon väliin ja lähdimme samantien reissuun. Virallisesti Espanjassa koulu olisi loppunut vasta 23.päivä eli juhannuksen aatonaattona mutta kun viimeiset päivät ovat koulussa jo ihan turhia niin mitä siellä turhaa roikkua kun sen ajan voi käyttää paremminkin. Kuten vaikkapa Madridissa asuntoesittelyissä! Ja oli muuten hyödyllisesti käytetyt päivät sillä löysimme heti toisena päivänä meille sopivan kodin, josta teimme jo kaupat. Syyskuussa pääsemme muuttamaan meidän Madridin kotiin! 

Madridista jatkoin tyttären kanssa Suomeen jossa olemme nyt olleet viikon verran. Ja ilmeisesti toimme Madridista helleaallon mukanamme sillä vihdoin ja viimein Suomeenkin saatiin kunnon kesäkelit. Ja juuri sopivasti juhannuseksi! 

Ja sehän sopi meille sillä olimme vuokranneet mökin ystävien kanssa. Ei olisi juhannuksen kelit enää yhtään paremmat olla sillä päivälämpötilat olivat n. 30 astetta eikä öisinkään ollut edes viileää. Istuimme vielä klo 23 aikaan laiturin nokassa t-paidat päällä! Ja kun edes hyttyset eivät kiusanneet niin juhannuskokemus oli kyllä aika täydelinen. Keskiyön aurinko jaksaa aina sävähdyttää ja suomalainen järvimaisema on kyllä niin mieltä rauhoittava. Mikäs noissa maisemissa oli nautiskella! 

 

Juhannus meni siis aika rauhallisissa tunnelmissa eli nautimme mökkeilystä, saunomisesta, uimisesta, hyvästä ruoasta, ystävien seurasta jne. 

                                

Meillä oli vuokralla sama retromökki, jonka vuokrasimme oman perheen kera jo viime kesänä. Tykkäsimme kovasti koska se on hyvin aito suomalainen kesämökki eikä mikään moderni kesäasunto. Mielestäni mökin pitää tuntua mökiltä. Toki sinne sähköt tulee mutta ei juoksevaa vettä. Televisio löytyy mutta sitäkään ei laitettu päälle vaan viihdytykseksi riittää ihan vanhanaikainen radio. 


Mökki on myös varsin edullinen sillä saimme juhannuksen 350 eurolla ja omistaja tuo mökille aina säiliöt täyteen käyttövettä eli siitäkään ei itse tarvitse huolehtia. Parasta tuossa mökissä on ehdottomasti sijainti - pihaan paistaa aurinko koko päivän ja laiturilla saa nauttia vielä illan viimeisistäkin auringonsäteistä. Ja Porista ei ole ajomatkaa kuin 20 minuuttia eli tarvittaessa pääsee välillä asioille kaupunkiin, jos tarvetta tulee. Ja tästä syystä meillä on tämä sama mökki varattuna vielä heinäkuussa kun puoliso saapuu tänne Suomeen lomailemaan. Toivottavasti kelit suosivat meitä myös silloin. 

                                              

Juhannuksen jälkeen olemme viettäneet lomaa pääasiassa kaupungissa eli olemme tavanneet ystäviä ja sukulaisia. Itse olen käynyt aamuisin pyöräilemässä tai muuten treenaamassa mutta näin kesälomalla en ota asiasta mitään stressiä. Yritän liikkua koska se tekee kropalle hyvää mutta menen aika fiiliksen mukaan. Etenkin aamuiset pitkät 1.5 tunnin pyörälenkit ovat näin kesäisessä Suomessa ihan parasta lomaliikuntaa! 

                                                 

Myös ratsastamassa olemme käyneet. Ja ensi viikolla neiti pääsee yhdelle tallille päiväleirille ystävän kanssa. 

Tällä ekalla lomaviikolla Suomen kesä on kyllä antanut parastaan ja kelit ovat olleet todella lämpimät eli päivisin on menty 30 asteen yli oikeastaan melkein joka päivä. Eikä öisinkään ole kauheasti lämpötila laskenut. Ensi viikolle luvattiin sitten jo vähän normaalimpaa kesäkeliä mutta sekään ei harmita yhtään sillä tämän hellejakson jälkeen on mukava päästä nauttimaan vähän "siedettävämmistä" lämpötiloista. Kotipuolessa kun tätä hellettä on tarjolla ihan riittävästi... Viikko lomaa takana ja neljä viikkoa vielä edessä joten nyt nautitaan taas oikein kunnolla Suomen kesästä ja kaikesta mitä täällä on tarjolla. Syödään mansikoita ja herneitä sekä kaikkia muita Suomi-herkkuja. Nautitaan valoisista illoista ja öistä. Tavataan ystäviä, perhettä ja sukulaisia. Ladataan taas akut täyteen Suomi-fiilistä. 


Mitään sen suurempia kesälomareissuja ei ole tarkotuksena tehdä. Paitsi sitten kun puoliso saapuu tänne lomailemaan niin käymme asuntomessuilla (hakemassa vinkkejä uuteen kotiin) ja myös pääkaupunkiseudulla olisi tarkoitus käydä pikaisesti. Mutta muuten tämä Suomi-loma menee ihan täällä syntymäkaupungissa Porisuhdetta ylläpitäen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti