sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Kesä tulkoon!

Niin sitä saatiin tämäkin kouluvuosi päätökseen ja kesäloma voi alkaa. Itse asiassa koulua olisi vielä jäljellä neljä päivää mutta eihän siellä enää mitään tehdä kun arvostelut on jo hoidettu. Joten me aloitimme jo kesäloman ja pyrähdimme samantien Madridiin tutustumaan tulevaan kotikaupunkiin. Ja täältä jatkamme ensi viikolla Suomeen lomailemaan. 

Täällä Madridissa meitä odotti heti helleaalto sillä koko kesäkuun on manner-Espanja saanut hautoa kuuman ilmamassan alla ja Madridissa on ollut elokuiset lämpötilat eli 40 astetta menee joka päivä helposti rikki. No, hyvä on totutella kun tätä on sitten  tulevaisuudessa luvassa! 

Tosin voin helpotuksena sanoa, että me olemme tyttären kanssa etuoikeutetussa asemassa koska pystymme karkaamaan aina näitä kesähelteitä pakoon. Joko Suomeen taikka sitten pohjois-Espanjaan, jossa puolison äidillä on kesäasunto ja pohjoisessa keli on vähän kuin Suomen kesässä eli paljon Madridia viileämpää ja raikkaampaa. 


Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että helleaalto helpotti ja saamme nauttia nyt Madridin normaaleista kesäkuun keleistä.

Nämä viimeiset viikot ennen kesäloman alkua ovat olleet melkoista menoa sillä kodin pakkaaminen muuttokuntoon piti käytännössä hoitaa reilussa viikossa. Ja pakkaaminen oli täysin minun vastuullani. Mutta sen verran jo näistä muutoista tullut kokemusta, että hyvin ehdin homman hoitamaan eikä viimeisinä päivinä itse asiassa ollut enää mitään tekemistä. 

Toki  puolisolle jäi vielä oman omaisuutensa pakkaamisesta mutta hänellä on vielä aikaa sillä hän palasi jo takaisin kotiin. Heinäkuun alussa tehdään sitten viralliset kauppakirjat ja 10.7. mennessä pitää asunnon olla tyhjä. Muuttoauto itse asiassa tulee hakemaan tavarat jo 5.7 ja sen jälkeen siivoajat käyvät vielä hoitamassa kodin muuttokuntoon. 

                                                               

Muuton keskellä juhlimme vielä tyttären 11-vuotisjuhlat mutta emme onneksi kotona. Olimme varanneet läheiseen hotelliin ns. all inclusive-day passit jo ennen kuin tiesimme muuton edes olevan edessä. 

Ja tuo olikin erittäin hyvä veto. Klo 10.30-18.30 käytössä hotellin allasalueet all inclusivella - itse saimme maata aurinkovarjon alla altaalla ja tytär vietti kivan päivä ystävineen. Ei mitään etukäteisjärjestelyjä, ei ruoan laittoa, ei siivousta. 

                                 

Moni on kysynyt, että miltä nyt tuntuu. Olemmeko surullisia kun myimme kotimme. Itse asiassa emme ole ollenkaan surullisia. Asunnon myimme koska itse sen halusimme myydä. Ja saimme siitä varsin hyvän korvauksen... Toki olisimme voineet ostaa jotain isompaa ja parempaa Gran Canarialta mutta emme halunneet jäädä saarelle koska halusimme muutosta. Eli emme ole missään nimessä mitenkään surullisia tai edes haikeita! Olemme innolla menossa uusiin seikkailuihin. 

Takana on kuitenkin jo 20 vuotta elämää Kanarialla ja tuo jatkuva kesä & auringonpaistekin alkoi jo kyllästyttämään. Rannalle emme käyneet oikeastaan koskaan ja altaallakin aika harvoin vaikka se oli siinä pihalla. Eli emme jää edes niitä kaipaamaan. Ja altaita löytyy myös Madridista eli sen puolesta emme menetä oikeastaan mitään. 

                                       

Ainoa mutta tällä hetkellä on se, että meillä ei ole vielä uutta kotia. Pääsimme vasta tänä viikonloppuna Madridiin katselemaan ensimmäistä kertaa asuntoja ja ehdimme perjantaina & lauantaina näkemään 6 asuntoa, joista kaksi viimeistä oli sellaisia että voisimme ostaa vaikka samantien. Mutta meillä ei kuitenkaan ole mikään kiire ja veikkaisin, että nyt asuntolainojen korkotason, elämiskustannusten jne noustessa saattaa markkinoille tulla vielä mielenkiintoisempia kohteita. 

Mutta nyt ainakin olemme paremmin perillä siitä, että mitä on tarjolla, mihin hintaan ja missä suunnalla kaupunkia. Me haemme asuntoa ehdottomasti kaupungin ulkopuolelta sillä haluamme, että lähellä on luontoa ja kodissa pihaa ympärillä. Ja sitä ei keskustasta löydy ellei budjetti anna periksi yli miljoonan euron asunnolle... Eikä ihan niin paljoa viitsisi maksaa. Etenkin kun meillä ei ole mitään tarvetta asua keskustassa sillä tyttären koulu on kaupungin laidalla ja puolison työt kaupungin ulkopuolella. 

                                         

Asuntoasia ei siis ole mikään ongelma. Nyt tiedämme paremmin, että mihin keskittyä kun asuntoja tulee markkinoille. Emme edes vielä tiedä, että milloin varsinainen muutto on edessä. Puolison töistä nimittäin ilmoitettiin, että hän ei pääse lähtemään Madridiin ennen kuin vasta lokakuussa. Eli töiden puolesta hänen pitää olla saarella vielä monta kuukautta. 

Ja täällä Madridissa meillä ei ole tyttärelle koulupaikkaa vahvistettuna sillä koulu johon haluamme on jo täynnä eli olemme ensimmäisellä varapaikalla. Ja muita kouluja emme ole oikeastaan edes harkinneet vaikka tarjolla olisi paikkoja jopa ns. valtion tukemissa yksityiskouluissa, joiden kuukausimaksut ovat murto-osa yksityisten koulujen hinnoista. Ero on siis useita satoja euroja joka kuukausi! Mutta raha ei aina ratkaise kaikkea. 

Suunnitelmat ovat siis vielä aika lailla avoinna mutta tämäkään ei ole mikään stressinaihe. Katsotaan, että mitä kesä tuo tullessaan. Seikkailuun lähdettiin ja sitä on luvassa! 

Olemme nyt alustavasti vuokranneet asunnon Gran Canarialta siihen asti kunnes puolison työt siellä loppuvat ja sitten kesän aikana odottelemme että miten käy koulupaikan. Jos paikkaa halutusta koulusta täällä Madridista ei vapaudu niin todennäköisesti palaamme tyttären kanssa vielä saarelle ja hän aloittaa sitten syyskuussa lukuvuoden vanhassa koulussa. Eli nyt vain odotellaan ja nautitaan lomasta! 

                                 

Vietämme tyttären kanssa vielä muutaman päivän täällä Madridissa ja nautimme pääkaupungin annista. Eilen jo kävimme tutustumassa kulttuurielämän tarjontaan (ja sitähän täällä riittää!!) eli vierailimme Gustav Klimtin vähän erilaisessa taidenäyttelyssä tai paremminkin elämyksessä sillä kokemus oli varsin ainutlaatuinen. Mutta todella mahtava ja juuri näiden juttujen takia tämä muutto Madridiin on loistava asia. Vapaa-ajalle on tarjolla muutakin kuin vain ikuista ranta- tai allaselämää. Myöhemmin kävimme myös ihan älyttömän hyvässä kiinalaisessa ja kyseessä on todellakin hyvin aito kiinalainen sillä perinteisiä turistiannoksia ei ollut tarjolla ollenkaan ja kaiken lisäksi asiakaskunnasta yli 90 % oli kiinalaisia perheitä. Todella mahtava kokemus, hyvää ruokaa ja maksoi vain reilut 20 euroa / hlö. Keskiviikkona suuntaamme tyttären kanssa Suomeen. Siellä olemme heinäkuun loppupuolelle asti ja puolisokin tulee sinne hetkeksi lomailemaan heinäkuussa. 

Nyt kuitenkin lompsimme lomalle! Muutamat päivät vietämme vielä täällä Madridissa ja sitten lähdemme nauttimaan Suomen raikkaasta kesästä. Seuraavat kuulumiset ovatkin sitten varmaankin kesälomakuulumisia Suomesta! 

Ihanaa kesää kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti