lauantai 4. kesäkuuta 2022

Hei, me muutetaan!

Yksi ajanjakso elämässä on päättymässä sillä meidän on aika sanoa hyvästit Kanarian saarille. Me muutamme Madridiin! 


Kaikki on tapahtunut todella nopeasti. Toki ajatusta on haudutettu jo pidempään ja ideana on ollut, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa muuttaisimme Madridiin. Mutta tulevaisuus tulikin jo nyt. Joskus asiat tapahtuvat ikäänkuin itsestään. Ja nopeammin kuin odotamme. 

Tällä kertaa palaset loksahtivat tosiaan paikoilleen ilman että teimme edes mitään päätöstä asiasta. Meidän asuntomme nimittäin ostettiin ennen kuin se oli edes myynnissä! Saimme kuitenkin yllättäen niin hyvän tarjouksen että emme voineet kieltäytyä. Niin se pyörä sitten lähti pyörimään. Kun asunto oli myyty niin puolisolle avautui myös mahdollisuus vaihtoon. Ja nyt odotamme vain vahvistusta siirrolle sekä jotain tietoa siitä, että millä aikataululla puolison pitäisi olla Madridissa. Voi olla, että jo elokuussa mutta voi olla, että vasta kuukausien kuluttua. Toivotaan, että tässä muutaman viikon sisällä saamme jotain suuntaa siitä, että mihin muuttokuorma pitäisi kipata. 


Kahden viikon päästä lähdemme Madridiin viikonlopun viettoon mutta silloin emme ehdi juurikaan asioita hoitelemaan tai asuntoja ostelemaan mutta kunhan nyt käymme vähän katsomassa paikkoja. Kun niitä potentiaalisia asuinpaikkojakin on Madridissa melkoisesti ja koska ruuhkat ovat siellä melkoisia niin asuinpaikka pitää valita todella tarkasti. Mutta onneksi kaupunki on siis jo tuttu eli yllätyksenä ei tuo asia meille tule. 

Mutta pitää toivoa, että tähdet ovat edelleen kohdallaan ja löytäisimme helposti jonkun juuri meille sopivan kodin. No, olemme kuitenkin realisteja ja tiedämme, että sen löytämiseen voi mennä aikaa. Eikä sitä välttämättä tule edes vastaan - olemme siis avoimia myös sille vaihtoehdolle, että ostamme tontin ja rakennutamme talon itse. Näin ainakin saisi juuri sitä mitä haluaa. 

Mutta asuntomarkkinoita olemme toki seuranneet jo jonkin aikaa eli tiedämme jo vähän, että minkälaisia asuntoja, mihin hintaan ja missäpäin on tarjolla. Fakta on kuitenkin se, että hinnat ovat aika huikeita. Mutta kaikki vaihtoehdot ovat siis mahdollisia eikä päätöksiä ole vielä tehty mihinkäään suuntaan. 


Meidän kesälomasuunnitelmiin tämä muutto ei kuitenkaan vaikuta mitenkään. Eli Madridista jatkamme tyttären kanssa Suomeen lomailemaan ja puoliso jää tänne hoitamaan muuton loppuun & jatkamaan töitään ja hän tulee Suomeen sitten perässä kun on saanut talon luovutettua uusille asukkaille. 

Mihin sitten Suomi-loman jälkeen palaamme - se onkin mielenkiintoinen kysymys! Emme nimittäin tiedä vielä ollenkaan, että milloin meidän tosi asiassa pitää olla Madridissa eli milloin puolison pitää olla siellä töiden puolesta. Hänen työnsä kun on sellainen, että uuteen paikkaan ei niin vain siirrytä vaan ennen töiden aloittamista on useita kuukausia kestävä perehdytysjakso. Eli voipi olla, että Suomen-lomalta palaamme vielä tänne Kanarialle ja joudumme etsimään jonkun väliaikaisen asunnon. Koulut Espanjassa onneksi alkavat vasta syyskuussa eli sen puolesta meillä on vielä aikaa odottaa. 

Mutta tähän kaikkeen olemme jo varautuneet. Jätämme tänne valmiiksi  pienen "hätävaran" odottamaan siltä varalta, että lopullinen muutto ei tapahdukaan ihan vielä. Ja muut tavarat lähtevät sitten kohti Madridia.  Siellä meillä on onneksi käytössä puolison äidin asunto, jossa on tilaa väliaikaisesti myös meille ja meidän tavaroille. 


Ehkä olemme hulluja kun vaihdamme tämän rennon saarielämän täysin toisenlaiseen city-elämään. Madridhan on suurkaupunki, jossa asukkaita on saman verran kuin koko Suomessa. Emme toki ole  sinne keskustaan muuttamassa vaan jonnekin hieman kaupungin ulkopuolelle sillä meidän kodissa pitää olla ympärillä vehreyttä, oma piha ja mielellään myös se uima-allas. Sekä ehdottomasti ilmastointi!  Madridin kesä on nimittäin kuuma. Todella, todella kuuma. Ja pirun kuiva. 

Madridin kesä on tosiaan kuuma mutta toisaalta saamme myös niitä kauan kaipaamiamme vuodenaikoja sillä Madridissa on ihan syksy, talvi ja kevät. Olemme täällä Kanarialla kovasti kaivanneet niitä viileämpiä kelejä ja vuodenaikojen vaihtelua. Vaateostoksillekin pitää lähteä jossain vaiheessa sillä meidän kaapeista ei juurikaan löydy vaatetta tuonne Madridin syksyyn ja talveen... 


Ihan täysin tuntemattomaan emme tule hyppäämään sillä puolisohan on kotoisin Madridista. Eli kaupunki on kyllä meille jo tuttu ja siellä on käyty ahkerasti eri vuodenaikoina näiden vuosien aikana. Puolison äiti, isä ja nuorempi veli asuvat kaupungissa. Vanhempi veli asuu Malagassa ja hän käy myös hyvin säännöllisesti Madridissa. Eli ihan mukavaa kun päästään lähemmäksi sukulaisia. Ja myös lähemmäksi omia sukulaisia sillä Madridista pääsee lentäen Suomeen ihan joka päivä, läpi vuoden. Asia, josta täällä Kanarialla on voinut vain unelmoida. 

Puolisolla on kaupungissa myös ihan huikea määrä ystäviä, jotka ovat myös itselle tulleet tässä vuosien aikana jo hyvinkin tutuiksi. Ja tiedän, että puolison paluu kaupunkiin on todella odotettu juttu ystäväpiirissä. Sosiaalinen elämämme todennäköisesti vilkastuu melkoisesti! 

Madrid tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet lähimatkailuun sillä sieltä on helppo ajella käytännössä mihin suuntaan tahansa koska kaupunki sijaitsee aika laillan maan keskikohdassa. Kolmessa-neljässä tunnissa pääsee jo ihan erilaisiin maisemiin. Ja lentäen pääsee joka paikkaan ihan eri tavalla kuin täältä Kanarialta. Tämä liikkumisen vapaus on asia, jota olen erityisesti kaivannut täällä Kanarialla asuessa koska täältä ei niin vain pääse pois. 


Yksi tärkeä tekijä muutossa on myös se, että tyttären tulevaisuuden kannalta on paljon "hyödyllisempää" olla Madridissa. Kuten opettajaystäväni eilen totesi: kanarialaisten koulujen taso on usein aika kaukana Madridin vastaavista ja täältä jos haluaa lähteä myöhemmin opiskelemaan muualle niin se on paljon haastavampaa. Ja oman lisänsä tuo myös se, että jos täällä on asunut koko elämänsä niin myöhemmin on todella paljon vaikeampaa lähteä opiskelemaan tai töihin saarten ulkopuolelle. Tämä on nähty niin monet kerrat kun nuoriso on palannut maitojunalla mantereelta ennen kuin edes ensimmäinen vuosi on tullut täyteen. Muutos vain on niin suurin. Ja meille on selvää, että emme haluaisi hänen jämähtävän tänne saarille. 

Nyt 11-vuotiaana muutos on vielä helpompi toteuttaa kun ystävyyssuhteet eivät ole kehittyneet vielä kovin läheisiksi. Toki muuttoilmoitus oli ensin tyttärelle shokki mutta 20 min jälkeen hän alkoi jo löytämään niitä positiivisia puolia ja aika nopeasti hän lähti jo netistä etsimään ideoita, että miten hän sisustaa sitten uuden huoneensa. Vaikka koko kodista ei ole vielä edes mitään tietoa. Ystäviä toki tulee varmasti ikävä mutta tiedän, että hänen luonteellaan hän saa varmasti uusia todella nopeasti. 


Koska kaikki on nyt vielä vähän avoinna niin asiat pitää vain ottaa siinä järjestyksessä kuin ne tulevat. Eli ihan nyt ensimmäiseksi pitää saada tämä kämppä pakattua ja 10.7. mennessä tyhjäksi meidän henk.koht. omaisuudesta. Muuttolaatikot odottavat kokoamista ja pakkaamista tuossa olohuoneen nurkassa mutta niiden pariin käyn vasta ensi viikolla. Sen verran monta muuttoa on tässä tullut jo tehtyä, että tiedän homman sujuvan nopealla rutiinilla. 

Kahden viikon päästä olemme tyttären kanssa jättäneet jo hyvästit tälle talolle. Hurjalta tuntuu mutta niin se vain joskus pitää heittäytyä ja katsoa, että miten elämä tuo tullessaan. Muuten sitä vaan jämähtää tuttuun ja turvalliseen - mikä sekin varmasti monille sopii. Mutta itse en haluaisi sitten joskus vanhana miettiä, että mitä jos...

Odotamme siis tulevaa muutosta positiivisin mielin. Ja tuskinpa tätä saarta tulee kauhea ikävä. Kun muutimme tänne 9 vuotta sitten niin ajattelin että entistä kotisaarta Fuerteventuraa tulee ihan kauhea ikävä. Se paikka oli meille kuitenkin todella rakas. Mutta missään vaiheessa ei sitä ikävän tunnetta tullut. Ehkäpä siksi, että olemme kuitenkin käyneet siellä lomailemassa aina aika ajoin. Ja tällekin saarelle pääsemme lentämällä muutamassa tunnissa jos tarvetta ilmenee. Ja toki varmasti alkuvaiheessa tulemme käymään täällä säännöllisesti koska olemme luvanneet tyttärelle, että hän pääsee näkemään vanhoja ystäviään aina aika ajoin. Eli ei tämä nyt ole mikään adios, ehkäpä enemmänkin hasta luego, hasta pronto! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti