sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Lähimatkailua Gran Canarialla - Parador Cruz de Tejeda

Aina ei tarvitse matkustaa kauas - joskus 1.5 tuntia on riittävä aika jotta pääsee ihan muihin maisemiin ja tunnelmiin! Me vietimme viikonlopun Gran Canarian vuorilla ja siellä on totta tosiaan hyvinkin erilaiset maisemat kuin meillä täällä saaren eteläosassa, turistialueella jonka ilmasto & maisemat muistuttavat erämaata. 

Gran Canaria on siitä upea saari, että tällä 1560km2 kokoisella maaläntillä on todella erilaisia maisemia eri puolilla saarta. Sisäosa on vuoristoa ja pääosin melko vaikeakulkuista sellaista ja perille päästäkseen pitää ajella kapeita ja kiemuraisia teitä. Mutta ajomatka on aina vaivan arvoinen sillä perillä odottavat täysin erilaiset maisemat! 

Meillä oli varattuna majoitus Parador Cruz de Tejeda-hotellista, joka kuuluu ns. Espanjan valtiohotellien ketjuun ja näitä Parador-hotelleja yhdistää yleensä aina se, että ne on rakennettu joko maisemiensa puolesta upeaan paikkaan taikka sitten johonkin historiallisesti upeaan rakennukseen. Hotellit ovat yleensä vähän hintavampia kuin muut vastaavan tasoiset hotellit mutta ovat kuitenkin yleensä hintansa arvoisia. Itse olen ainakin valmis maksamaan hieman enemmän jostain vähän erikoisemmasta majoituselämyksestä. Maksoimme kahden hengen huoneesta lapsen lisävuoteella ja aamiaisella yhteensä 450 € / 2 yötä. 

Huone itsessään on ihan tavallinen hotellihuone eli ei mitään luksusta. Mutta tässä hotellissa maksetaankin sijainnista ja maisemista. 


Cruz de Tejeda on Gran Canarian ainoa Parador -hotelli ja se sijaitsee upealla paikalla, saaren keskiosassa vuoristomaisemissa. Ja nuo maisemat ovat todellakin se syy miksi suuntasimme tuohon hotelliin. Kyllähän tällaisia maisemia ihailee mielellään hotellin parvekkeelta! Alueella on myös upeat patikointimahdollisuudet ja hotelli onkin suosittu patikoijien keskuudessa. Muita aktiviteetteja ei tuolla vuorilla oikein sitten olekaan. Eli luonto & maisemat ovat "se" juttu. 

Hotelli on toiminut vuodesta 1945 ja se noudattaa perinteistä kanarilaista arkkitehtuuria. Se kärsi mittavia vaurioita vuoden 2017 suurissa metsäpaloissa mutta se korjattiin entisen veroiseksi ja avattiin vuoden kestäneiden korjautöiden jälkeen uudelleen. Noita metsäpaloja ei juurikaan enää huomaa muuta kuin muutamasta palossa kärsineestä puuntyngästä, muuten luonto on tehnyt tehtävänsä ja uutta kasvillisuutta on tullut palaneiden tilalle. Onneksi. 

Tämä oli ensimmäinen kerta kun yövyimme hotellissa mutta toki siellä olemme aikaisemminkin vierailleet. Hotellin kahvila, ravintola ja pieni kylpylä ovat avoinna myös hotellin ulkopuolisille asiakkaille mutta kylpylään & ravintolaan on varaus tehtävä etukäteen. Kahvilassa on toki myös mahdollisuus syödä ja me söimme siellä mm. maistuvan vegaanisen burgerin, kylmän tomaattikeiton sekä salaatin. Ja samalla voi ihailla upeita maisemia! 
Tärkein syy meidän vierailuumme oli se, että halusimme päästä nauttimaan vuoristoalueen raikkaasta ilmasta ja upeista vehreistä maisemista. Sekä tietysti halusimme kylpemään! Tällä saarella ei nimittäin ole muita sellaisia kylpylöitä, jonne voisi mennä lasten kanssa. Mutta Paradorin pieni SPA on avoinna myös lapsille - tosin vain kaksi ensimmäistä tuntia joka päivä (tosin saunaan lapset eivät pääse, eivät vaikka olisi puoliksi suomalaisia ja käyneet saunassa vauvasta lähtien...) 

                                     

Kylpylä ei ole suuren suuri mutta riittävän kokoinen 1.5 tunnin vierailulle, joka sisältyy kylpylävierailun hintaan. Vesi on altaissa mukavan lämmintä, 30 asteista ja pääaltaassa on erilaisia vesihierontapisteitä. Lisäksi on erillinen poreallas ulkona, jossa onkin kiva köllötellä lämpimässä vedessä kun ulkoilma on n. 10 asteista! 

                                

Upein elämys on kuitenkin ulkoallas, jonka reunalta voi ihailla upeita vuoristomaisemia. Ihan huikeaa! Ja altaan vesi tietysti mukavat 30 astetta. 

                                                   

Itse ole unelmoinut, että voisin joskus ihailla auringonlaskua hotellin terassilta käsin. Puolison veli vieraili hotellissa vuosi sitten kesäkuussa ja he saivat nauttia mitä upeimmasta auringonlaskusta. Mutta tällä kertaa emme valitettavasti onnistuneet näkemään upeita auringonlaskuja sillä sää oli koko viikonlopun melko pilvinen. No, onpahan syy palata tuonne joskus uudelleen! 

Onneksi kuitenkin saimme muuten nautittua noista upeista vuoristomaisemista ja raikkaasta ilmasta. Lisäksi teimme yhden pienen patikkaretken ja tutustuimme läheiseen Tejedan kylään. Muuten otimme viikonlopun ihan vain rennosti. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti