sunnuntai 12. elokuuta 2018

Vielä on lomaa jäljellä...

Kuluneen viikon aikana olemme yrittäneet palautua arkeen neljän viikon Suomi-loman jäljiltä. Yleensä kotiin on ollut loman jälkeen mukava palata mutta tällä kertaa kotiutuminen on ollut jotenkin nihkeämpää. Ehkäpä johtuu siitä, että Suomi-loma oli niin mahtava ja ohjelmaa täynnä että tämä loma täällä kotosalla ei oikein tunnu miltään. Ei ole oikein mitään tekemistä kun omat ja pikkuneidin ystävät ovat kaikki edelleen omilla lomareissuillaan eikä tuolla altaallakaan jaksaisi tuntikaupalla maata. Tiedän, että on ehkä kohtuutonta valittaa kun asuu paikassa, jossa on unelmaolosuhteet monen mielestä loman viettoon - aurinko paistaa, on lämmintä, vieressä on valtava uima-allas ja rannatkin ovat melkein kivenheiton päässä. Mutta silti...


Enkä tätä nyt varsinaisesti lomaksi kutsuisi koska arki se rullaa täällä kotona näin "lomallakin" - kaupassa pitää käydä, ruokaa pitää laittaa, koti pitää siivota, pyykit pitää pestä ja silittää. Ainoa ero normiarkeen on oikeastaan se, että pikkuneitiä ei tarvitse kuljettaa kouluun ja harrastuksiin vaan hän kulkee mukana 24/7. Olemme todellakin viettäneet tiiviisti aikaa yhdessä koska puoliso on töitten puolesta niin kiireinen että häntä emme juuri näe kuin vilaukselta ennen nukkumaan menoa. 

Jotain pientä ohjelmaa sentään oli viime viikolla ettei aika ihan kulunut vain täällä kotosalla. Keskiviikkona kävimme Las Palmasissa tapaamassa pikkuneidin esikouluaikaista ystävää. Olemme tavanneet aina silloin tällöin vaikka neidit ovat viettäneet jo vuoden verran eri kouluissa. Tytöillä jutut jatkuivat aivan kuin ennenkin vaikka viime tapaamisesta on vierähtänyt jo monta kuukautta. 


Torstaina taas vietimme Suomi-koululaisten kanssa "illallinen taivaan alla" -tapahtuman merkeissä piknikkiä. Tosin suurin osa taitaa näin kesällä olla Suomessa joten paikan päälle meitä saapui vain pieni porukka. Mutta ilta oli tosi mukava ja pitää ehdottomasti ottaa uudelleen silloin kun väkeä on enemmän saarella. 
Eilen puolestaan kokoonnuimme Crossfit-porukalla aamutreeneihin rannalle ja sen jälkeen jäimme vielä nauttimaan aamupäivästä rannalla. Tosi kivaa oli ja tuli myös käytyä ensi kertaa tuolla Tauron rannalle. Kyseessä on melkoista polemiikkia aiheuttanut ranta sillä sinne tuotiin kuulemma 70 000 tonnia hiekkaa Saharan autiomaasta mutta ranta on ollut suljettuna ja aidattuna koska ranta rakennettiin läheisen hotellin toimesta. Mutta Espanajassa ranta ei käytännössä voi olla yksityisomaisuutta joten hotelli ei voi rantaa sulkea omaan käyttöönsä. Rannalla olevat paikallisten rantamajat ovat myös olleet purku-uhan alla ja ilmeisesti niitä myös jossain vaiheessa alettiin vetämään maan tasalle. Mutta ihan tarkkaan en tiedä, että mikä tilanne on tällä hetkellä ja mitä tulee tapahtumaan. Aitoja on kuitenkin edelleen rannan ympärillä mutta kyllä sinne silti pääsee. 


Aamulla ranta oli vielä ihan autio mutta puolen päivän aikaan jo aika lailla täynnä paikallisia. Ei mikään ihme sillä hienosta rannasta on kysymys. Ja sääli olisi, jos sitä ei saisi käyttää kun sellainen on kerran rakennettu. Mekin sinne suuntaamme varmasti tulevaisuudessa sillä rannasta tuli uusi suosikkini. Pääasiassa paikallisia ja vain vähän matkailijoita - kivaa vaihtelua matkailijoiden täyttämille "normirannoille". Ja hyvä puoli on se, että tänne ei taida päästä hyvin edes julkisilla joten suurimmat matkailijamäärät pysynevät poissa myös lähivuosina. 

Ja joku pieni ravintolakin oli rannan vieressä joten ehkäpä seuraavalla kerralla testaamme myös sen. Eilen emme jääneet lounaalle sillä meidän piti kiirehtiä kotiin valmistamaan puolisolle lounasta sillä hän ei rannalle valitettavasti ehtinyt kiireiltään. 

 


Puolisolla on takana stressintäyteinen ja kiireinen 2 kk eikä vapaa-aikaa ole ollut käytännössä lainkaan. Toiveissa kuitenkin on, että viikon päästä tilanne helpottaa ja puoliso saa pitää pari viikkoa lomaa. Ja onneksi siis on vielä lomaa jäljellä! Kouluthan täällä Kanarialla alkavat vasta syyskuun alussa eli melkeinpä kuukausi on vielä koululaisillakin aikaa ladata akkuja. Viikon päästä siis suunnataan taas lomareissulle -jee!


Tänä kesänä emme ole pikkuneidin kanssa kauheasti täällä kotona viihtyneet. Koulun loppumisen jälkeen pari viikkoa ja nyt toiset pari viikkoa. Mutta täytyy sanoa, että nämä vähätkin viikot kotona ovat olleet ihan riittävästi. Etenkin kun leikkiseuraa ei ole juurikaan ollut tarjolla joten mamin tehtävänä on ollut toimia leikkikaverina. Vuorotellen barbeilla, playmobileilla, lego friendseillä ja loppuaika sitten uima-altaalla. Onneksi sentään arkisin pääsen treenaamaan eli vähäksi aikaa edes "aikuisten maailmaan". Tosin sielläkin pikkuneiti on mukana mutta hän viihtyy siellä onneksi tosi hyvin kun pääsee itsekin purkamaan energiaa. 

Ensi viikollekin on parit jutut suunniteltuna, joten pientä vaihtelua tähän meidän  loma-arkeen ja sitten lauantaina taas hypätään lentokoneeseen. Tosin meidän lomasuunnitelmat loppukesäksi eivät ole kovinkaan eksoottisia. Pikkuneiti haaveili New Yorkista, itse olisin lähtenyt mielelläni vaikka Garda-järvelle ja Venetsiaan mutta lähdemme sitten sukuloimaan pohjois-Espanjan Galiciaan. Puolison vanhemmat viettävät siellä aina kesänsä joten jos heitä haluaa näin kesällä tavata niin pitää matkata sinne. Ei nyt ehkä itsellä lomavaihtoehto nro 1 mutta joskus on tehtävä kompromisseja. Olimmehan juuri neljä viikkoa Suomessa joten on ihan reilua, että myös Espanjan isovanhemmat pääsevät nauttimaan pikkuneidin seurasta.

No, pitää keksiä jotain ohjelmaa jotta saamme ajan kulumaan pientäkin pienemmässä O Vicedon kylässä, jossa asukkaita taitaa olla n. 1500. Tekemistä ei kauheasti löydy eikä yleensäkään kauheasti mitään muutakaan - on siellä pieni ruokakauppa ja pari pientä ravintolaa. No, onneksi on sentään vuokra-auto että voi edes jotain retkiä tehdä vaikka lähialueen nähtävyydet ja rannat onkin nähty jo useampaan kertaan. No, eiköhän se aika siellä saada kulumaan. Itsellä on ollut tapana siellä käydä aamulla juoksemassa ja tekemässä vähän treeniä. Tosin ihan kehonpainotreenejä pitää vetää koska minkäänlaisia välineitä ei ole tarjolla mutta onneksi niilläkin saa tarvittaessa aikaiseksi ihan hyviä treenejä. Näin kesällä on oma treenaus muutenkin ollut enemmän kuntopohjaista joten samalla linjalla on hyvä jatkaa vielä kuukausi ja sitten syyskuun alussa taas keskitytään voimapuoleen.  

                                    Ja kyllähän näissä maisemissa kelpaa lomailla... 


 

 


Yksi "hyvä" puoli tuossa Galician reissussa on ehkä se, että vihdoin saamme sitä kauan kaivattua raikasta ilmaa :-) Nimittäin säät tuolla Galiciassa ovat yleensä aika oikukkaita joten voi olla, että vesisateita on luvassa... No, pitää pikkuneidille varata kumisaappaat ja sadevaatteet mukaan niin päästään edes niitä vesilätäköihin hyppelemään kun Suomessa tuo huvi jäi tänä kesänä kokematta. Läheltä löytyy myös ratsastustalli joten ehkä varaamme pikkuneidille parit tunnit niin saamme hänelle myös jotain mielekästä ohjelmaa viikolle. 

Onneksi Galician loman jälkeen suuntaamme vielä Fuerteventuralle, entiselle rakkaalle kotisaarelle. Siellä vietetyt lomat ovat yleensä meidän perheelle niitä todellisia lomia. Ja kaiken lisäksi samaan aikaan saarelle on lähdössä myös muita ystäväperheitä joten pikkuneidillekin on seuraa tarjolla. Ja tietysti meille aikuisille! Käytännössä käymme vain kääntymässä Gran Canarian lentokentällä, heitämme Galician laukut autoon ja otamme Fuerteventuran laukut tilalle sekä tietysti kitesurf-varusteet. Lennokas vaihto siis!


Fuerteventuralla jatkamme lomaa vajaan viikon verran ja ohjelmassa on lähinnä ystävien tapaamista, rantaelämää, leppoisia illallisia suosikkiravintoloissa ja toivottavasti tuulet ovat suotuisia niin että pääsemme myös leijasurffaamaan. Meillä nämä Fuerteventuran reissut ovat yleensä niitä, jotka tuntuvat eniten lomalta.... Kun on kiireetöntä aikaa olla yhdessä perheen kanssa! 


Takaisin kotisaarelle palaamme sitten elokuun viimeinen päivä ja täällä kotona ehdimme vielä "lomailemaan" ja palautumaan arkeen viiden päivän verran ennen kuin koulu sitten taas jatkuu. Onneksi silloin myös naapuruston ystäväperhe on jo kotona eli pikkuneidille löytyy taas leikkiseuraa. Ja varmasti innolla taas neidit leikkivät koska melkein kaksi kuukautta on sitten ehtinyt vierähtää siitä kun viimeksi näkivät toisiaan. 

Tällaisia loppuloman suunnitelmia on siis vielä edessä. Yritämme nyt  nauttia näistä tulevista lomaviikoista vaikka kohteet eivät kovin erikoisia olekaan. Mutta voi olla, että tulevina kesinä meidän perheen yhteiset kesälomareissut jäävät ehkä yhteen viikkoon koko kesän aikana. Ei kivaa... Ja todennäköisesti joulun ajan lomista on turha edes haaveilla seuraavien viiden vuoden aikana. Mutta tällaista tämä on. Ja pitää nyt siis nauttia entistä enemmän näistä hetkistä kun yhteisiin lomiin on mahdollisuus. 

                                           Hyvää kesän ja lomien jatkoa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti