maanantai 23. heinäkuuta 2018

Illallinen taivaan alla

Olen jo pari vuotta seuraillut elokuussa päivityksiä Suomesta kun ystävät ja tuttavat ovat viettäneet illallista taivaan alla. Helsingissä on kokoonnuttu valkoisin liinoin katettujen pöytien ääreen herkuttelemaan ja viettämään aikaa hyvässä seurassa. Säästä riippumatta. 
Mielessä on moneen kertaan käynyt myös se, että olisipa kiva osallistua. Ja nyt se on mahdollista sillä illallinen tähtitaivaan alla leviää ympäri maailmaa! 


Mistä on oikein kysymys? Illallinen taivaan alla järjestettiin ensimmäisen kerran 12.6.2013 Helsingissä, osana Helsinki-päivää. Keskelle Helsinkiä, liikenteeltä suljetulle Pohjoisesplanadille pystytettiin koko kadun pituinen illallispöytä. Ilmaistapahtumaan oli tarjolla 1000 paikkaa, jotka varattiin loppuun parissa minuutissa. Tapahtuman järjestäjä rakensi tapahtuman, pystytti pöydät, koristi ne valkoisin liinoin ja tapahtumaan ilmoittautuneet toivat oman illallisensa näille pöydille ja nauttivat toistensa seurasta. Tämän jälkeen tapahtuma on kasvanut ja laajentunut. Viime vuonna Suomi 100-tunnelmissa tapahtuma laajeni myös ulkomaille, Finnish your dinner-tapahtuman myötä. 

                                    

Täältä voi katsella kuvia tapahtumasta:

https://www.flickr.com/photos/123607749@N07/albums/72157681291734904/with/34883635430/

Tapahtuman nettisivujen kautta voi ilmoittautua valmiille illalliselle tai ilmoittaa oman illallisen - joko yksityisen tai julkisen. Tätä kautta: http://illallinentaivaanalla.yhteismaa.fi/

Illallinen taivaan alla houkuttelee siis ihmiset syömään yhteisten ruokapöytien ääreen.  Tänä vuonna valkoisin liinoin koristeluja illallispöytiä katetaan niin Suomessa kuin ulkomailla 9.8. Järjestää voi suurillallisen tai pienemmän kutsuvierasillallisen minne tahansa yhteiseen kaupunkitilaan tai vaikkapa omaan kotiinsa. Illallista voi tarjota tutuille sekä tuntemattomille. 


Tänä vuonna siis syödään illallista tähtitaivaan alla myös Gran Canarialla. Kokoonnumme 9.8. klo 19 saaren eteläosassa, Parque Sur-puistossa. Meidän Suomi-koulumme toimii tapahtuman järjestäjänä vaikka iso osa perheistä onkin tuolloin vielä Suomessa lomalla. Mutta ainakin osa meistä on saarella ja paikalle suuntaamme. Ja ehkä myös muitakin löytää tiensä piknikkiä viettämään. 1 kommentti:

  1. Enpä ole edes kuullut tästä tapahtumasta. Kuulostaa hyvältä, täytynee edes pienimuotoisesti osallistua, vaikka Suomessa tulee grillailtua muutenkin ulkona, jospa panostaisi valkoiseen liinaan ja valaistukseen vaikka. Hauska blogi sulla!

    VastaaPoista