perjantai 29. kesäkuuta 2018

Porilaisia lomasuunnitelmia

Täällä Espanjassa lomat ovat vähitellen alkamassa. Yksi suunnittelee tekevänsä kesällä autoreissun Euroopassa, toinen pariskunta lähtee seikkailemaan Kreikan saaristoon, yhdet ovat surffaamassa Malediiveilla, toisilla on huvila vuokrattuna Toscanassa - tällaisia reissusuunnitelmia on meidän ystäväporukassa. Minne suuntaan minä - no, Poriin! Edessä on 4 viikon loma Porissa ja sitä kulkaa odotetaan kuin kuuta nousevaa. Tytär laskee jo päiviä ja tunteja. Eikö voitaisi jo olla Suomessa... Niinpä, samaa mietin minä. Takana on vasta viikon verran lomaa täällä kotipuolessa ja nyt alkaa jo riittää tämä uima-allaselämä. Kaipaan vaihtelua, kaipaan Suomeen. Joo, ja sinne Poriin. Pikkuneidin lomatoiveista kirjoittelinkin jo jokin aika sitten - niitä voi lukea täältä: 

Mutta miksi ihmeessä joku haluaa lomalle Poriin? Mitä tekemistä siellä nyt on? No, tänä kesänä itse asiassa ohjelmaa riittää sillä Porissa on tänä vuonna superkesä! Tapahtumaa on toisensa perään - asuntomessut alkavat kohta, sitten tulevat Jazz kids- festarit, Pori Jazz, SuomiAreena ja Porispere. Kuukauden verran riittää touhua ja tohinaa - Pori ei todellakaan ole kesällä tyhjä kaupunki vaan elää parasta aikaa. Itse aion osallistua noihin kaikkiin tapahtumiin. Ihan ilmaista tuo ei tietenkään ole - asuntomessujen liput maksavat 23 €, Pori Jazz-päivälippu 78 € tai 3 päivää 180 €, Porispere-liput 86.50 € / 2 päivää. Mutta Jazz kids-tapahtumat ovat sentään ilmaisia :-) Ja SuomiAreenan tapahtumat ilmeisesti myös. 

SuomiAreenan puitteissa on melkoinen määrä maksuttomia tapahtumia - etenkin opetusasioihin liittyvät jutut kiinnostavat. Sekä tietysti Tähdet illassa- konsertti ja Isomäen legendat- jääkiekko-ottelu. Harmi vain, että molemmat tapahtumat on laitettu samalle päivälle - toki molempiin ehtii, jos menee tukka putkella paikasta toiseen. Mutta olisihan ne nyt eri päivillekin laittaa. Koska kaiken lisäksi samalle päivälle meillä on jo iltaohjelmaa! 

Nimittäin liput on varattu Porin kummituskävelylle. Olen tuosta haaveillut jo pitkän aikaa mutta yleensä noita on järjestetty vain syksyllä halloweenin aikaan. Mutta nyt superkesän ansiosta tekevät yhden myös kesällä ja pakkohan sinne on päästä :-) Liput maksoivat 15 € / kpl ja kierros kestää joku 1.5 tuntia. 


Asutomessut pitää ehdottomasti käydä katsastamassa. Sinne ehkä suuntaan sitten siinä vaiheessa kun puolisokin pääsee Suomeen. Hän ei ole koskaan käynyt asuntomessuilla eikä täällä Espanjassa järjestetä mitään vastaavaa eli tapahtuma kiinnostaa kovasti. Jazzeille pitänee myös suunnata - etenkin nyt kun puoliso on Suomessa juuri silloin. Toivottavasti sää suosii ja pääsemme viettämään piknik-päivää konsertteja kuunnellen. 
                       Ja reissun finaali on tietysti Porispere-festarit elokuun alussa. 


 

Mutta mitä muuta ohjelmaa on suunnitteilla kesä-Poriin? Kesäteatteritarjonta pitää tarkistaa - jos löytyisi joku lapsille sopiva näytelmä. Viime kesänä kävimme katsomassa Pessi ja Illusia -fantasianäytelmän Kirjurissa mutta se oli niin tylsä, että lähdimme väliajalla pois. Tänä kesänä siellä olisi Liisa Ihmemaassa. Viime kesän kokemus ei kauheasti vakuuttanut eli yritän löytää jotain vähän vauhdikkaampaa mutta jos ei muuta löydy niin sitten varmaan käymme tuon katsomassa. 


Lisäksi mielessä on jonkinlainen joki- tai saaristoristeily. Esim. sisävesilaivalla Kokemäen- jokea pitkin Reposaareen voisi olla kiva päiväretki. Tosin vaatii hyvää keliä eli sikäli vähän hankalaa jos liput pitäisi ostaa etukäteen.. Mutta kaipa tuossa lähempänä voi katsoa paremmin ennustuksia ja jos kelit lupaavat poutaista ja lippuja on jäljellä niin todennäköisesti hyppäämme m/s Charlottan kyytiin. Risteily maksaa aikuisilta 29 € ja lapsilta 12 €. Halvemmalla pääsee risteilemään Ulvilaan.

                                   

Toki paljon muutakin puuhaa on mielessä - Kirjurinluotoon pitää päästä piknikille, Yyteriin rannoille totta kai, Satakunnan museon uusittuun näyttelyyn pitää käydä tutustumassa, torille ostoksille, maauimalaan pulahtamaan, Reposaareen seikkailemaan, luontopolulle patikoimaan jne. Ja tietysti pikkuneidin toiveet pitää myös täyttää eli tekeminen ei tule loppumaan! 

                                             Odotan myös kovasti sitä, että pääsen lenkkeilemään ja pyöräilemään. Täällä Kanarialla tulee näitä harrastettua hyvin vähän sillä pyörätietä ei juurikaan ole ja lenkkeily kuumuudessa ja autoteiden vieressä ei niin houkuttele. Mutta toista se on Suomessa... 


Ja tietysti perinteiselle terassikierrokselle pitää päästä. Täällä kotipuolessa kun ei ole ikinä lastenhoitajaa tarjolla niin emme juurikaan käy viettämässä iltaa aikuisten kanssa. Suomessa pitää siis tämäkin mahdollisuus hyödyntää. Varsinkin kun heinäkuussa terassit valtaavat katukuvan sillä kokonainen katu suljetaan terasseja varten tätä superkesää varten. Toivottavasti niitä terassikelejä on sitten tiedossa... 

 


Pikkuneiti on puolestaan jo pitkään toivonut, että pääsisi asuntoautolla matkalle. Olen vähän niitäkin yrittänyt katsella mutta heinäkuun näyttäisi olevan jo aika täyteen varattua tai jos vapaita löytyy niin hinnat on pilvissä. Luonnollisesti. Mutta katsotaan, että jos jotain sopivaa löytyisi ja näin voisimme lähteä muutaman päivän reissulle.  

                        Mistäköhän idea asuntoautosta on mahtanut saada alkunsa...

Tekeminen ei siis todennäköisesti tule loppumaan meidän Suomi-lomalla. Tuohon kun siis vielä lisätään ne pikkuneidin toiveet ja erilaiset tapaamiset sukulaisten ja ystävien kanssa. Varmasti huippureissu taas tulossa - etenkin, kun emme edes oleta että Suomessa odottaisivat auringonpaiste ja helle. Sitä saa ihan riittävästi täällä kotipuolessa. Kunhan nyt ei vettä sataisi ihan joka päivä... 

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti