sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Lapsen lomasuunnitelmat Suomessa

Meidän espanjalais-suomalaiselle pikkuneidille Suomi-lomat ovat aina vuoden kohokohtia. Niitä odotetaan kauan ja suurella sydämellä. Suomessa olevaa parasta ystävää kaivataan pitkin vuotta sekä tietysti isovanhempia, isomummua ja muita Suomi-juttuja. Näin Suomi-loman kynnyksellä kyselinkin pikkuneidiltä, että mitä hän haluaisi lomallaan tehdä. 

Tässäpä siis meidän pikkuneidin lomasuunnitelmat Suomessa:

1. Ykköstoiveena on päästä Leo´s Leikkimaa - sisäleikkipuistoon. Poriin avattin viime vuonna tämä uusi leikkipaikka ja heti jäi entinen suosikki HopLop toiseksi. Tosi kiva paikka ja etenkin parhaan ystävän kanssa aika meni siellä kuin siivillä. Taisimme olla lähes 4 tuntia putkeen! Sinne on siis päästävä uudelleen. Veikkaisin, että joku sateinen päivä varmasti lomalle osuu joten silloin sinne siis.


 


2. Kakkostoiveena on päästä leikkimään mahdollisimman paljon parhaan suomiystävän Niilon kanssa. Kyseessä on parhaan ystäväni poika, jolla ikää on vain 6kk enemmän kuin meidän pikkuneidillä. Eli ovat pienestä pitäen leikkineet aina yhdessä kun Suomessa on käyty. Vaikka välillä on pitkiä hetkiä että ystävät eivät tapaa niin silti leikit jatkuvat aina helposti ja hauskaa on yhdessä.

 


 


3. Kolmantena toiveena olisi päästä kirjastoon. Pikkuneiti rakastaa suomalaisia kirjastoja, joissa käymmekin aina loman aikana lainaamassa lukemista useampia kertoja. Toki meilläkin täällä Kanarialla on kirjastoja mutta eivät vedä vertoja suomalaisille versioille. 4. Neljäntenä toiveena on piknik Kirjurinluodossa. Tuo Kirjurin alue on yksi upeimpia paikkoja Porissa - valtava puistoalue keskellä kaupunkia, jossa on myös eläimiä. Sekä upea Pelle Hermannin leikkipuisto, luontopolku ja paljon muuta. Sinne suuntaamme tietysti Pori Jazz kids- festivaalien merkeissä mutta varmsti myös muutenkin leikkimään ja tietysti sille piknikille. 

5. Seuraavana toiveena esitettiin ratsastusta. Pikkuneiti on usein Suomi-lomillaan käynyt talutusratsastuksessa lähitallilla ja nyt hän haluaisi oppia myös enemmän hevosten hoitamista. Toki täällä Kanariallakin on talleja ja neiti on pari kertaa käynyt mutta jotenkin täällä ei homma vaikuta yhtä lapsilähtöiseltä kuin Suomessa, jossa opetellaan ensin hevosten hoitoa ja käsittelyä, sitten vähitellen ratsastuksen alkeita. Täällä lyötiin suoraan ison hevosen selkään ja ei kun ravaamaan. Neidille jäi siis pieni kammo näitä paikallisia talleja kohtaan. Jospa Suomessa saisimme luottamusta takaisin sillä kiinnostusta ja intoa löytyy. 


6. Särkänniemeen pitäisi myös päästä. Siellä kävimme joskus pari vuotta sitten mutta silloin neiti oli vielä niin pieni että ei päässyt kovinkaan moneen laitteeseen. Mutta nyt kun pituutta on jo vähän enemmän niin uusi reissu on ehkä paikallaan. Onneksi Porista pääsee reilussa tunnissa joten päiväreissu Tampereelle on varmasti ohjelmassa. 

 

7. Kolme vuotta sitten neiti kävi mummun kanssa Porin lähellä sijaitsevassa Koivuniemen herran Muumaa- maatilalla. Se olikin tosi kiva paikka - lapset pääsivät tutustumaan maatilan eläimiin ja jopa lypsämään lehmää ja vuohta! Nyt pitäisi päästä kuulemma uudelleen. Neiti tykkää kovasti eläimistä joten tällaiset paikat, joissa eläimiä pääsee oikeasti hoivaamaan ja koskettelemaan ovat kovasti hänen mieleensä. Pelkät eläinpuistot eivät niinkään. 8. Pyöräily on pikkuneidille myös yksi Suomi-loman kohokohdista. Täällä kun ei kauheasti pyöräteitä löydy joten pyöräilyä emme juurikaan harrasta koskaan. Mutta Porissa pyöräillään. Meillä on jopa "tandem" jolla voi tehdä pitkiäkin retkiä! 9. Neiti toivoo myös pääsevänsä metsäretkelle. Emme ole koskaan käyneet Suomessa kunnon metsäretkellä joten pitänee perehtyä paremmin, että mistää löytyy sopivia reittejä. Mutta veikkaisin, että Kirjurinluodon luontopolkukin ajaa tarvittaessa tämän metsäretkiosion. Siellä kävimme pikaisesti viime kesänä mutta jos tällä kertaa ottaisimme vaikka makkarat mukaan - nuotiopaikka taisi löytyä reitin varrelta jos en ihan väärin muista. Ja varmaan muitakin vastaavia luontopolkuja Porin lähellä riittää. Pitää vain toivoa, että miljoonat hyttyset eivät olisi riesana... 

                         

10. Uusimpana toiveena on vierailu Seikkailupuisto Huikeeseen, joka sijaitsee Yyterissä. Viime kesänä emme sinne ehtineet mutta tänä kesänä on pakko päästä. Neiti on innostunut nyt kaikenlaisesta Ninja Warrior-tyylisestä kiipeilystä ja erilaisista temppuradoista joten Huikean kiipeilyradat odottavat tänä kesänä meitä! 


Näiden toiveiden lisäksi neiti haluaa tietysti viettää aikaa mummun, pappan ja isomummun kanssa, syödä karjalanpiirakoita & herneitä & salmiakki/lakritsijäätelöä joka päivä ja päästä hyppimään kuralammikoissa. Joten ihan pelkkää aurinkoa emme toivo Suomi-lomalle :-)  Ei sitä vettä tietenkään tarvitse joka päivä sataa, ihan vaikka pari kertaa viikossa olisi ok. Mutta emme me mitään hellettäkään kaipaa -sitä saa ihan riittävästi täällä kotipuolessa. Eli sellaista mukavaa suomalaista kesäsäätä olisi tilauksessa.... 


 

Varsin mukavia kesälomatoiveita meidän pikkuneidillä ja veikkaisin, että kaikki nämä ovat täysin toteutettavissa. Suomi-lomaa siis odotellessa... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti