perjantai 15. kesäkuuta 2018

Kohta alkaa kesä!

Täällä Espanjassa kesän lasketaan alkavan tänä vuonna virallisesti 21.6. kesäkuuta. Siis vielä viikon verran eletään kevättä vaikka kesän saapumisen voi kyllä jo tuntea. Vähitellen ovat lämpötilat kohonneet ja tällä hetkellä täällä Gran Canarian eteläosissa päästään 25-28 asteen päivälukemiin, yöllä lämpötila laskee n. 20 asteeseen. Aurinko paistaa aika takuuvarmasti kirkkaalta taivaalta. Toki tuolla saaren pohjoisosissa on ollut viileämpää, pilvisempää ja sateisempaa mutta niinhän siellä on aina... Mantereella kesä on tänä vuonna myöhässä mutta sielläkin on tällä viikolla päästy vihdoin kesäisiin lukemiin. Eli kesä kolkuttelee ovella. 

Säiden puolesta meillä on siis päästy jo allaskelien makuun. Itse asiassa jo yli kuukauden verran olemme tainneet käyneet altaalla. Viime viikolla taisimme olla altaalla melkeinpä joka päivä koulun jälkeen! 


Koulua on täällä jäljellä vielä viikon verran. Jaksaa, jaksaa...  Perjantaina 22.6. päättyvät sitten koulut täällä Kanarialla mutta mitään kevätjuhlia ei ole tiedossa. Pikkuneidin koulussa todistukset jaetaan kirjekuoressa torstaina ja perjantaina on sitten vuorossa vähän vapaampi päivä mutta mitään juhlaa ei ole tiedossa. Suomalaisista kouluista tutut joulu- ja kevätjuhlat esityksineen eivät ole täällä kovinkaan yleisiä vaikka erilaisia juhlia ja esityksiä kouluissa järjestetäänkin vuoden aikana. Mutta onneksi meillä oli jo Suomi-koulun kevätjuhla esityksineen ja suvivirsineen joten siitäkin perinteestä pääsemme aina nauttimaan :-) 


Meillä oli alunperin suunnitelmissa, että lähtisimme heti koulun loputtua jonnekin pitkälle viikonloppureissulle. Ystäväperhe Suomesta on menossa mantereelle Tossa de Mariin mutta ihan sinne asti ei viitsisi lähteä muutaman päivän takia. Myös Fuerteventura, vanha kotisaari, oli mielessä. Sinne olisi voinutkin lähteä muutaman päivän takia. Mutta sitten eräs suomalais-espanjalainen ystäväperhe kutsui meidät sekä toisen suomi-espanjaperheen grillijuhliin 23.6. joten se muutti suunnitelmia ja niinpä taidamme pysyä ihan kotosalla.  Keksimme sitten täällä jotain puuhaa siihen asti kunnes Suomi-loma on vuorossa. 


Mitä sitten päiväohjelmaan kuuluu kun lomailemme täällä kotosalla? No, ainakin pikkuneiti pääsee mukaani Crossfit-salille aina aamuisin. Itse asiassa hän on koko vuoden odottanut, että tulee kesää ja hän pääsee taas mukaani. Meidän salille ovat onneksi lapsetkin tervetulleita joten siellä pikkuneiti saa jumpata, juosta, kiivetä, roikkua ja temppuilla sen aikaa kun itse treenailen. Iltapäivät kuluvat varmaankin altaalla. Ehkä jonkun retken teemme niiden viikkojen aikana - vesipuisto voisi olla ohjelmassa yhtenä päivänä ja ehkä myös saarta voisi lähteä kiertämään pitkästä aikaa. Ja tietysti joskus voi suunnata myös rannalle. Eli tuskin aika tulee käymään pitkäksi vaikka mitään varsinaista ohjelmaa ei olekaan tiedossa.

Kesäkuun viimeinen päivä pikkuneidillä on baletin loppunäytös ja harjoitukset jatkuvat vielä siihen asti. Joten senkään takia emme voi oikein lähteä mihinkään reissuun. Onhan esitystä valmisteltu koko kevätlukukauden ajan. 

                                 

Heinäkuun puolessa välissä odottaa sitten reissu Suomeen pikkuneidin kanssa. Sitä emme vielä tiedä, että pääseekö puoliso jossain vaiheessa myös Suomessa piipahtamaan. Hänellä nimittäin viikon päästä muuttuvat työkuviot ja tiedossa on kiireinen & stressaava puolivuotinen kun pitää ottaa haltuun uudet jutut. Loppuvuoden lomista ei siis ole vielä mitään tietoa ennen kuin homma lähtee siellä pyörimään. Toiveissa kuitenkin olisi, että saisimme edes jonkun viikon yhteistä lomaa tässä kesän aikana - joko niin, että puoliso pääsee käymään Suomeen tai sitten niin, että pääsemme elokuun lopussa koko perhe yhdessä johonkin reissuun. Mutta koska mikään ei ole vielä varmaa niin mitään suunnitelmia ei ole tehty. Mitään ideoitakaan ei oikein ole koska puoliso ei innostunut ehdottamastani Kreikan lomasta eikä myöskään Välimeren risteilystä. New York voisi olla yksi vaihtoehto mutta tässä vaiheessa voi olla jo tiukkaa löytää sopivanhintaisia lentoja ja majoitusta. Ehkäpä siis teemme jonkun ex tempore-reissun mantereelle - onhan siellä vielä paljon paikkoja, jotka itselläkin on näkemättä. Ja täytyyhän pikkuneidin omaa kotimaatansakin oppia tuntemaan eikä reissata vain ulkomailla :-) Suomi-lomalle emme ole tehneet oikeastaan mitään suunnitelmia. Tällä kertaa kun Porissakin on niin paljon tapahtumia että ei välttämättä tarvitse lähteä minnekään kauemmas. On Pori Jazz, asuntomessut, Suomi-areena ja Porispere-festarit. Siihen jos vielä pistää väliin päiväreissun Tampereelle Särkännieemeen ja jonkun toisen päiväreissun lähialueelle niin luulenpa että suunnitelmat ovat siinä. Kesäinen Suomi on kuitenkin jo ihan sellaisenaan meille nautinto että mitään suurempia reissuja ei välttämättä tarvitse edes tehdä. Pikkuneidille riittää kun saa olla sukulaisten ja ystävien kanssa ja pääsee nauttimaan kaikista Suomi-jutuista. 


                       Näitä maisemia odotellessa... 
 

Takaisin tänne kotisaarelle palaamme elokuun alussa kun Suomessa lapset palaavat taas takaisin kouluun. Meillä sen sijaan loma jatkuu siitä vielä kuukauden verran sillä koulu alkaa vasta syyskuun alkupuolella. Siihen väliin olisi siis joku reissu kiva saada mahtumaan sillä elokuun helteillä täällä Gran Canarialla on välillä vähän liian tuskaisen kuumaa. Päivällä pitää olla melkeinpä sisätiloissa ja altaalle jaksaa suunnata vasta klo 17 jälkeen. Pikkuneidin kaveritkin ovat koko kesän reissussa joten edes leikkiseuraa ei ole tarjolla. Jotain ohjelmaa on siis pakko tuonne suunnitella tai muuten kaatuvat seinät päälle... 


Tällaisia kesän odotusta täällä meillä... Mukavaa kesää kaikille - nauttikaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti