torstai 28. kesäkuuta 2018

Kesälomakuulumisia

Ensimmäinen kesälomaviikko on kohta takana ja "lomaa" on vietetty ihan täällä kotosalla. Tämä siitä syystä, että pikkuneidillä ovat balettitunnit jatkuneet vielä tällä viikolla sillä lauantaina heillä kauden päätösesitys. Esitys, jota on varten on harjoiteltu jo monta kuukautta joten tätä ei siis voitu missata. Tällä viikolla lapset ovat harjoitelleet ihan oikein esiintymislavalla joten emme siis voineet kesäloman alkamisen kunniaksi karata minnekään. Tai olisimme voineet muutamaksi päiväksi mutta lentoliput ja hotellit olivat sen verran kalliita ettei kannattanut lähteä muutaman päivän takia. Säästetään nekin rahat johonkin parempaan hetkeen. 
                                                            Lasillinen lomalle! 

Viime viikonloppuna vietetiin Suomessa juhannusta ja täällä Kanarialla puolestaan kesän alkamista. Paikallista San Juan-juhlaa vietettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, jolloin ihmiset kerääntyivät rannoille juhlimaan piknik-eväiden kera. Meillä puoliso oli la-su yövuorossa joten meiltä jäi juhlinnat väliin. Tosin lauantain vietimme ystäväperheiden kera grillaten - hauskaa oli! Lapset leikkivät keskenään ja me vanhemmat saimme rauhassa jutella. Sunnuntain otimme rauhallisesti ihan kotosalla ja maanantai olikin sitten jo ns. normaali päivä. Joissakin paikoissa 25.6. on pyhä mutta täällä Gran Canarian eteläosassa ei sitä vietetä. 

Tällä viikolla päivät ovat menneet aika "normaaliin" tapaan. Mitä nyt olemme heränneet pikkuneidin kanssa normaalia myöhemmin. Itse heräsin kouluaamuina aina klo 6.20 mutta nyt on tullut nukuttua lähes klo 8 asti. Paitsi että puoliso herää klo 6.15 eikä hänen aamutoimiensa aikana nukkumisesta aina tahdo tulla mitään. Mutta ihan kivaa vaihtelua kuitenkin, että saa edes hetken levätä pidempään kuin mitä kouluvuoden aikana. Pikkuneiti on lomalla ottanut tavaksi herätä klo 8.30 eli nukkuu tunnin pidempään kuin kouluaamuina. Ihan tekee hyvää hänellekin! 

Aamupäivät olemme ottaneet rauhallisesti - välillä käyty ostoksilla, joskus uima-altaalla, joskus on touhuttu kotona, leikitty, pelailtu, leivottu jne. 

                                      Pikkuneidin lempiaamupala - karjalanpiirakat


Pikkuneiti on syönyt pikaisen lounaan klo 13 ja klo 13.30 olemme sitten hurauttaneet crossfit-salille, jossa olen normaalista poiketen treenannut nyt keskellä päivää. Yleensähän treenaan aina aamuisin mutta ihan kivaa vaihtelua vaikka tuohon aikaan on jo salilla aikamoisen kuuma. Täällähän ei mitään ilmastointeja tunneta... Pikkuneiti on ollut innoissaan kun on päässyt kanssani treenaamaan. Siellä hän sitten vetää omat treenit sillä aikaa - kiipeilee köysillä, temppuilee renkailla, harjoittelee kärrynpyöriä, kehittelee omia ninja warrior- ratoja jne. Onneksi meidän salille ovat lapset tervetulleita... 


 

Iltapäivät olemme pääasiassa viettäneet altaalla. Normaalisti pikkuneiti olisi varmasti leikkinyt naapurin tytön kanssa mutta he lähtivät koulun päätyttyä minilomalle Teneriffalle joten leikkiseuraa ei ole tällä viikolla ollut kauheasti tarjolla. Onneksi tänään neiti sai naapuritaloyhtiössä lomalla olevan suomalaisen ystävän leikkiseuraksi. He tapasivat lauantaisissa grillijuhlissa ja yhteinen sävel löytyi nopeasti. Onneksi pikkuneiti leikkii täysin sujuvasti myös suomenkielellä - mikä rikkaus! Sellaisina hetkinä kun ei ole ollut muuta tekemistä, olemme kaivaneet askartelu- tai piirustusvälineet esille. Ja muutaman kerran on tehty jopa vähän koulutehtäviä. Vaikka koulu on jo loppunut niin koulutehtäviä toki riittää - kesän ajaksi kun tuli sellaiset 200 sivua "lisätehtäviä". Näitä ei tietenkään ole pakko tehdä mutta kuitenkin "suositeltiin" tehtäväksi. No, onneksi niitä voi tehdä silloin kun aika käy muuten tylsäksi, sivu silloin tällöin. Eikä missään nimessä pakottamalla vaan silloin kun neiti haluaa niitä itse tehdä. 


Ja tietysti lukuharjoituksia jatketaan joka ilta - välillä neiti lukee suomeksi, välillä espanjaksi ja välillä englanniksi. Ja lopuksi minä luen vielä sitten kirjaa 20-30 min - tällä hetkellä meillä on menossa Ella Lapissa. 


Illat olemme käytännössä viettäneet tällä viikolla kaksi pikkuneidin kanssa sillä puolisolla alkoi uuden työpaikan perehdytys ja se tulee olemaan rankkaa opiskelua. Ensin klo 8-14 työpaikalla, sitten pikaisesti kotona lounas ja opiskelua koko ilta kotona. Eli emme häntä kauheasti näe... No, tämä oli toki etukäteen tiedossa ja aika kiireistä & stressaavaa tulee olemaan seuraavat 6 kk. Meidän tehtävämme on sitten huolehtia siitä, että hän saa keskittyä opiskeluihin ja töihin täysillä. Pikkuneitiä se toki vähän harmittaa sillä hän kaipaa papin seuraa. Mutta onneksi reilun viikon päästä suuntaamme jo Suomeen niin hän saa muuta ajateltavaa. Ja papi täydellisen opiskelu- ja työrauhan. 

Toki valmisteluja on tehtävä myös tuota aikaa varten. Taloyhtiössä muita koteja siivoava rouva on palkattu lomani ajaksi meille siivoaamaan sillä puoliso ei ehdi kotona tekemään mitään. Ruoat hänelle tulemme tilaamaan valmiiksi - onneksi löysin mielenkiintoisen fitfood-canarias firman, joka valmistaa terveellisiä aterioita ja toimittaa ne kotiin valmiiksi. Tilaamme siis aina 3 päivän lounaat ja illalliset puolisolle valmiiksi ja ne tuodaan koti ovelle - hinta 7 € / ateria. Ei mielestäni ollenkaan paha hinta siitä, että saa terveellistä ruokaa valmiiksi kotiin tuotuna. Sitten ostan pakastimen täyteen aamupalalla tarvittavaa leipää ja hedelmät saa onneksi ostettua tuosta lähikaupasta. Eli eiköhän isäntä niillä pärjää sen ajan kun olemme Suomessa :-) 


 

Tosin kyseessä ei ole kuin kolmisen viikkoa sillä 3.5 viikon opiskeluiden jälkeen hänellä on tentti ja jos siitä pääsee läpi niin kuun lopussa odottaa reilun viikon loma! Eli ehkäpä tänä kesänä puoliso pääsee myös mukaan Suomeen. Jee! Sopivasti ehkä juuri Pori Jazz-festivaaleille... Pieni breikki tekee varmasti hyvää sillä sen verran rankka tulee tämä kuukausi olemaan. Toki opiskelu ja stressi jatkuvat myös loman jälkeen mutta kollegat ovat sanoneet ja lohduttaneet, että nämä ekat viikot ovat ne pahimmat. 


Meillä pikkuneidin kanssa Suomi-loma odottaa kuitenkin jo 8.7. Alunperin liput oli varattu viikkoa myöhemmin mutta aikaistin niitä, että puoliso saa opiskelurauhan. Ja mitäpä me täällä kotinurkissa teemme kun pikkuneidin kaveritkin lähtevät kaikki lomailemaan muualle. Tylsäksi voisi käydä aika. Joten parempi lähteä Suomeen! Sitä kovasti odotamme ja kaikenlaista kivaa on jo suunniteltu :-) 

Sitä ennen pitäisi kuitenkin tekemistä keksiä vielä seuraaville 9 päivälle. Onneksi naapurin tyttö palaa lomalta huomenna niin leikkiseuraa on taas neidille tarjolla. Lauantaina ystävä tulee katsomaan pikkuneidin tanssiesitystä ja maanantaille olen puolestaan varannut liput meille (minä ja tytöt) Moonlight cinemaan eli Maspalomasin ulkoilmaelokuvateatteriin. Ehkäpä rannalle pitäisi myös joku päivä suunnata. Ja todennäköisesti altaalla tullaan viettämään aikaa - mitäpä sitä muutakaan tällä kelillä...  Nautitaan nyt auringosta ja lämmöstä kun Suomessa niistä ei ole niin varmuutta :-) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti