lauantai 5. toukokuuta 2018

Suomi-koulussa tänään: äitienpäivä

Suomi-koulussa oli tänään teemana äidit. Täällä Espanjassa äitienpäivää vietetään nimittäin jo huomenna, viikkoa aikaisemmin kuin mitä Suomessa. Ja ainakin meidän ryhmässämme kaikki lapset ilmoittivat, että heidän perheessään äitenpäivää vietetään silloin kuin sitä vietetään täällä Espanjassa. Suomalaisena äitienpäivänä juhlistetaan sitten suomalaisia mummoja, mummuja ja isoäitejä. 

Päivän aiheeseen virittäydyimme kivalla vanhalla 60-luvulla tehdyllä videolla, jossa lapsilta tiedusteltiin että mitä äidit tekevät, miltä he näyttävät. Video löytyy täältä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/05/11/ihan-tavallinen-aiti

Pienet olivat puolestaan lukeneet kirjan: Äiti ihana

Sekä Richard Scarry kirjasta osuuden: Äiditn työ ei lopu koskaan 

 

Lapset innostuivat kertomaan hyvin monisanaisesti omista äideistään. En tiedä, että johtuuko suomalaisuudesta vai onko yleismaailmailmallista mutta kaikki sanoivat, että heidän äitinsä ovat tosi tarmokkaita - sen lisäksi että he käyvät töissä niin he myös käyvät kaupassa, laittavat ruokaa, pesevät pyykkiä, silittävät, siivoavat jne. Isät vaan kuulemma tulevat töistä, nukkuvat, katsovat televisiota ja lähtevät sitten kavereiden kanssa ulos.  Toivottavasti muissa maissa ollaan vähän tasapuolisempia asioiden suhteen :-)  Toisaalta moni myös sanoi, että äidit ovat niitä jotka pitävät kovempaa kuria ja kuulemma komentavat enemmän... 

Keskustelutuokion jälkeen tutustuimme eri maiden tapoihin viettää äitienpäivää sekä tietysti jokaisen perheen omiin tapoihin. Joissakin perheissä aamiaista vietiin sänkyyn mutta aika monissa perheissä mentiin ihan vain kortti-linjalla. Kävimme tietysti myös läpi suomalaisia tapoja - äitienpäivälounas noutopöydästä on esim. täällä Espanjassa ihan outo juttu. Myös valkovuokkoja eivät lapset osanneet nimetä mutta kukkia sentään joku oli isänsä kanssa ostanut joskus äidille. Myös tasavallan presidentin jakamat äitienpäiväkunniamerkit olivat lapsille uusi juttu. Lapset ehdottivatkin, että jos ensi vuonna askarreltaisiin äideille omat kunniamerkit - ihan kiva idea! 

Loppupäivä meillä menikin sitten askarteluiden parissa sillä niitä tällä kerralla oli peräti kolme - kortti, lahja sekä "kukkakimppu". 


Isommat askartelivat tee-kuppeja, joihin sai itse valita sopivan Muumi-teepussin mukaan. Oma malliversioni oli vähän yksinkertainen ja lasten kupeista ja korteista tuli monin kerroin hienompia - niihin paneuduttiin todella ajan kanssa!  Harmi vain, että kuvia en ehtinyt ottamaan. 


Sisäsivulle puolestaan jokainen sai tehdä oman runon tai tarinan. Jokainen sai oheisen sanalistan ja sieltä sitten leikkelivät ja liimailivat omia tarinoitaan. 


Pienemmät olivat puolestaan tehneet hauskan kuva-kortin. Polaroid-kameralla otettiin lapsista kuvat ja he sitten askartelivat sydämet ja sisäsivuille tuli samanlainen loru/tarina kuin isommillakin. 


Varsinaiset "lahjat" olivat lasisia teekuppeja, jotka lapset saivat lasiväreillä koristella. 
Ja sitten vielä kimpullinen valkovuokkoja :-)


Kimput tehtiin tällä idealla mutta teimme vain valkoisia kukkia. Harmi vain, että niistäkään en ehtinyt napata kuvia. 


                                     Eli onnea jo näin etukäteen kaikille äideille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti