keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Kuluneen viikon kuvapläjäys

Viime ja tämä viikko ovat menneet ihan huimaa vauhtia. Tuntuu, että päivät kuluvat ihan huomaamatta. Toukokuun puoliväliä jo eletään ja kesäloman alkuun ei ole kuin kuukauden päivät. Huh... 

Äitienpäivätkin (monikossa, kyllä) vilahtivat ohitse käytännössä ilman minkäänlaista juhlintaa. Espanjalaista äitienpäivää vietetiin jo toukokuun ekana sunnuntaina ja suomalaista viime sunnuntaina. Kumpanakaan en saanut aamiaista sänkyyn, en kakkua enkä edes korttia. Mutta enpä niitä edes kaivannut. Meillä äitienpäivä on joka päivä! 

Me sen sijaan askartelimme Suomen mummulle ja isomummulle kortit mutta eivätpä ne tietenkään ehtineet ajoissa Suomeen. Aina tuo Kanarian ja Suomen välinen posti takkuilee... No, mummua onnittelimme skypen välityksellä ja isomummu sai viestin puhelimeen. Olisihan se tietysti ollut kiva olla Suomessa heitä juhlimassa mutta vietetään sitten kesällä äitienpäivää vähän jälkikäteen :-) 

Viime viikolla saimme vähän yllätysvieraita saarelle. Ystäväperhe joutui tulemaan saarelle koska heidän nuorempi lapsensa joutui sairaalaan. Perhe siis asuu Fuerteventuralla mutta koska siellä sairaalassa on vähän puutteellista tuo hoitaminen niin lapsi lähetettiin helikopterilla tänne Gran Canarialle isompaan sairaalaan. Ja muu perhe tuli tietysti lentokoneella perässä. Äiti sai jäädä pikkuisen kanssa sairaalaan mutta isosisko ja isä yöpyivät meillä. Isä ei käynyt meillä kuin nukkumassa mutta nuori neiti vietti siis meidän varalapsena koko viikon. Ohjelmasta ei siis ole ollut pulaa :-) 

Viime viikolla tuli vietettyä paljon aikaa uima-altaalla. Onneksi vesi alkaa olla sen verran lämmintä, että siellä tarkenee melko hyvin. 


 Meidän pikkuneiti oli tietysti päivät koulussa joten tuo meidän "varalapsi" kulki sitten mukanani päivän askareissa. Aamulla kävimme salilla (onneksi meidän crossfit-salille ovat myös lapset tervetulleita), sen jälkeen ruokaostokset, lounaan valmistaminen, hetki uima-altaalla / leikkimistä / piirtämistä tmv. ja sitten puoli neljän aikaan koululle pikkuneitiä hakemaan. Ja iltapäivällä lapset sitten uivat tai leikkivät.

Pääsimme myös yhtenä päivänä vierailemaan koulussa pikkuneidin luokassa kun heidän viimeisin projektinsa esiteltiin. He ovat tutustuneet erilaisiin maisemiin viime viikkoina ja lopputyönä valmistui hienoja pienoismalleja. Niitä kävimme sitten ihailemassa. 

Jostain syystä viime viikko otti kovasti voimille. En tiedä, että tuliko treenattua jotenkin normaalia tehokkaammin, syötyä liian vähän vai jäikö palautuminen liian vähälle. Itsellä tuo palautuminen tahtoo usein jäädä liian pienelle huomiolle - sitä vain painaa koko päivän täysillä kunnes sitten energiat loppuvat täysin klo 21.30 kun saan pikkuneidin nukkumaan. Puoliso hankki minulle äitienpäivälahjaksi uuden syke-aktiivisuusmittarin jotta kiinnittäisin näihin asioihin vähän enemmän huomoita. Nyt sitten yritän ottaa vähän rauhallisemmin, seurata sykkeitä, palautumista, aktiivisuutta, nukkumista jne vähän tarkemmin. 


Perjantaina otinkin illan aika iisisti sillä tiesin, että edessä oli vauhdikas viikonloppu. Tyttöjen leikkiessä rauhassa keskenään, itse nautiskelin lämpimästä ilta-auringosta ja lasista lambruscoa. Tai taisi niitä mennä toinenkin lasillinen... 


Lauantaina suuntasimme heti aamulla Las Palmasiin ja Elderin tiedemuseoon. Neitien toiveesta. Siellä menikin koko aamupäivä mukavasti kaikenlaisten tiedekokeitten parissa. Tuo museo on kyllä ihan must-vierailupaikka lasten kanssa täällä Gran Canarialla. Eikä sisäänpääsymaksukaan ole meille saarelaisille kuin muutaman euron. Näin viikonloppuisin paikalla on myös tosi paljon henkilökuntaa, jotka mielellään esittelevät eri juttuja asiakkaille. 
Tiedemuseon ja lounaan jälkeen suuntasimme Arucasiin ratsastustallille, jossa oli vuorossa kaverisynttärit. Lapset pääsivät ratsastamaan ja tallilla on myös paljon kotieläimiä, joita sai käydä silittelemässä ihan aitauksen sisällä. Kiva paikka! Itsellekin iski taas pieni kiinnostus, että pitäisikö nuoruuden lempiharrastus ratsastus herättää taas henkiin... Saappaat, kypärä, ratsastushousut ja muut pakolliset tarvikkeet löytyvät edelleen tuolta yläkerran varastosta. 


 


Ja lauantai-illan kruunasi vielä Euroviisut. Niitä tytöt olivat odottaneet innolla koko viikon. Molemmilla oli omat pistetaulukot ja lauluja seurattiin todella mielenkiinnolla. Ja samalla  myös vähän tanssittiin. Suurimman kannatuksen saivat tietysti Suomi ja Espanja  (molemmat tytöt ovat puoliksi suomalaisia ja puoliksi espanjalaisia) mutta myös Norja ja Tsekki olivat tyttöjen suosikkeja. Pettymys oli suurin kun voittajaksi selviytyi Israel. 
Sunnuntaina ohjelmassa oli lounastapaaminen suomalais-espanjalaisten pariskuntien kera. Yksi pariskunta valmisti paellaa ja muut toivat mukanaan muita juttuja kuten salaattia, alkupaloja, leipää, viiniä, olutta, jälkkäriä jne. Ihan mielettömän mukava päivä kun sai rauhassa jutella. Miehet (espanjalaiset) keskenään ja me suominaiset keskenämme. Ja lapset tietysti leikkivät ja touhusivat koko iltapäivän. Uimassakin ehtivät käydä. Illalla kun pääsimme kotiin niin eipä sitä paljon muuta jaksanut kuin käydä suihkussa ja painua nukkumaan. 


 

Tämä viikko on mennyt sitten vähän erilaisissa tunnelmissa. Ystäväperheen tyttö lähti jo kotisaarelle kun hänen espanjalaiset isovanhempansa tulivat häntä hoitamaan. Mutta kiire ei ole helpottanut yhtään. Itsellä on opintojen viimeiset viikot menossa ja viime viikolla rästiin jääneet hommat ovat odottaneet tekemistä. Onneksi kuitenkin tehtävät ovat hyvällä mallilla ja enää muutama juttu tehtävänä ennen kun palautuspäivä odottaa kuun vaihteessa. 

Vuorossa on ollut mm. erilaisten terveyskuntotestien tekemistä ja tulosten analysointia. Vielä pitäisi valmistaa liikuntasuunnitelmat noiden tulosten perusteella. 
Tässä samalla olen myös suunnitellut pikkuneidin synttäreitä. Muodissa olevia megasuperluokkakaverisynttäreitä teemapuistossa emme halua järjestää koska olen lievästi niitä vastaan. Ei todellakaan ole kivaa että melkein joka toinen viikonloppu saa päivystää jossain teemapuistossa tai sisäleikkipaikassa luokkakaverisynttäreiden muodossa... Niitä kun riittää sillä pikkuneidin luokka ja rinnakkaisluokka ovat melkeinpä yhtä ja samaa eli synttäreille kutsutaan aina molemmat luokat. Mieletön kuluerä ja myös ajanviejä vanhemmille.. Pikkuneidin entisessä koulussa nämä järjestettiin tosi fiksusti keskitetysti eli vuodessa pidettiin kolmet isommat synttärit ja niihin sai sitten osallistua kaikki ne lapset, joilla oli syntymäpäivä suurin piirtein niihin aikoihin. Eli useammat synttärit vietettiin yhdellä kertaa - vähemmän kuluja ja vähemmän juhlia. Oli muuten tosi hyvä käytäntö kaikkien mielestä! 

No, onneksi pikkuneiti ei ole tällaisia luokkakaverisynttäreitä edes pyytänyt joten sen suhteen emme joudu siis tekemään kompromisseja. Synttärit järjestetään muille ystäville - joita onneksi riittää. 

Pikkuneidin toiveesta järjestämme siis disco-juhlat. Discopallot kattoon, volyymi kaakkoon ja glitteriä luomeen! 


Paikalle tulee jopa oikea DJ. Tai kyseessä on yksi mun crossfit-valmentajista joka tekee keikkoja myös DJ:nä ja hän lupautui tekemään meille tämän keikan. Ihan loistavaa! Muutenhan meillä ei kauheasti kuluja juhlista aiheudu koska juhlat pidetään ihan kotona ja tarjoiltavat saadaan pääasiassa maksutta puolison lounassetelien avustuksella. Eli pienen summan voin siis hyvin käyttää siihen että saadaan paikalle kunnon tunnelmaa :-)  Ja ilahduttaahan se meitä aikuisiakin - musiikki kun tulee varmasti olemaan aika lailla tämän hetken lattarihitti-painotteista... Huomenna pitäisi piipahtaa Las Palmasissa ja sitten perjantaina voikin ottaa taas vähän iisimmin ja ladata akkuja seuraavaa superviikonloppua varten. Ohjelmassa olisi Suomi-koulua sekä parit synttärit, kuinkas muutenkaan... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti