lauantai 10. maaliskuuta 2018

Kuvakuulumisia

Pitkästä aikaa kuluneen viikon kuulumiset kuvien kera. Terveisiä keväiseltä Gran Canarialta!

Nyt tuntuu, että talvi on vihdoin kääntynyt kevääksi. Viimeiset sateet (näillä näkymin) saatiin viime sunnuntaina ja sen jälkeen lämpötilat nousivatkin heti 20-25 asteen välille ja aurinko on paistanut lähes kirkkaalta taivaalta. Linnut laulavat ja kaikkialla on nyt ihanan vehreätä! 

                                   

Viime viikkojen sateet tarjosivat vihdoin helpotusta myös tänne saaren eteläosaan ja vettä tulikin sen verran, että nyt vuoriston kastelualtaissa on kuulemma vettä pariksi vuodeksi! Mahtava juttu. 

Mennyt viikko on ollut sikäli vähän normaalista poikkeava, että täällä Maspalomasissa vietetään nyt karnevaaliviikkoa. Ja totta kai tämä näkyy arjessa - sunnuntaina olimme katsomassa lasten karnevaalijuhlaa, keskiviikkona pikkuneidin koululla vietettiin karnevaalijuhlaa ja to-pe on ollut koulusta vapaata karnevaalien takia! Lauantaina olisi sitten vielä karnevaalikulkue, jota pitää tietysti mennä seuraamaan. 

Toinen näiden kuluneiden viikkojen "high light" on ollut tietysti Crossfit games open - kisat, jotka ovat tuoneet pientä jännitystä joka viikkoon. To-pe välinen yö on tullut nukuttua aina vähän levottomasti koska silloin on julkistettu seuraavan viikon kisatreeni ja tietysti sitä aina vähän jännittää, että mitä on oikein luvassa. Itse olen aina tehnyt suorituksen heti perjantaina. Ensimmäinen kisalaji 18.1. meni oikein mukavasti ja olin Espanjassa 40-45 vuotiaiden sarjassa sijalla 13. 

Toinen kisapäivä olikin itselle sitten vähän jännittävämpi sillä olin lupautunut kisaamaan "face to face" meidän valmentajaa vastaan. Eihän mulla tietenkään mitään mahdollisuuksia ollut mutta uusi ja mielenkiintoinen kokemus. Olen nimittäin tottunut treenaamaan aika paljon itsenäisesti tai pienellä porukalla ja sitten kun on sali täynnä väkeä kannustamassa, niin kyllähän se pientä lisäjännitystä luo tilanteeseen. 

 Ihan täysin tyytyväinen en suoritukseeni ollut mutta ei se huonostikaan mennyt sillä toisessa osuudessa (max. clean eli rinnalleveto) onnistuin nostamaan uuden ennätyspainoni. Eihän se 55 kg vielä paljon ole mutta pienikin kehitys on aina mukavaa. Mutta kun monet saman ikäiset nostavat 20 kg enemmän niin tietää, että haastetta lajissa riitää tulevaisuudessakin :-)  Toisen lajin jälkeen sijoitus luonnollisesti vähän putosi eli kakkosviikon jälkeen Espanjassa sijalla 20. 


 
Pikkuneiti on ollut ihan onnessaan kun on päässyt tällä viikolla salille useampana päivänä kanssani. Siellä kun on tilaa ja mahdollisuuksia temppuilla niin eihän se malta sieltä millään edes kotiin lähteä :-) Ja yleensä vielä kavereitakin on tarjolla. Viime lauantaina meillä piti Suomi-koulussa olla yhdistetty urheilu- ja saunapäivä mutta aamulla tuli vettä taivaan täydeltä joten urheiluosuus (hiihto ja pulkkailu dyyneillä) jouduttiin sitten perumaan. Tai todennäköisesti se toteutetaan joskus keväämmällä. Menimme siis vain saunomaan. No, silloin sitten aurinko paistoi jo kirkkaalta taivaalta joten lapset olivat ihan täpinöissään kun pääsivät saunasta vielä uimaankin. Viime uintikerrasta onkin jo varmaan 4 kuukautta! Puoliso oli ihan kateellinen kun pääsimme saunomaan. Pitänee siis lähiviikoille varata oma saunavuoro ihan meidän perheelle. Onhan tuo ihan mukavaa puuhaa täällä Kanariallan lämmössäkin. Kesällä ei ehkä käyttöä olisi mutta marraskuusta maaliskuulle olisi ihan näppärä olla olemassa vaikka täällä kotona. Pitänee alkaa tarkistamaan, että millaisia malleja on tarjolla.... jos vaikka tuohon terasille sellainen nousisi ensi talveksi :-) 


Arkipäivät ovat viime viikkoina kuluneet tuttuun tapaan opiskelujen parissa. Sain urheiluravitsemus-kurssin suoritettua kiitetyllä arvosanalla ja nyt on vuorossa sitten urheiluvammat. Mielenkiintoista! Tämän viikon ohjelmassa on ollut luentovideoiden seuraamista, oppikirjan lueskelua sekä tieteellisen esseen kirjoittamista omavalintaisesta urheiluvammasta. 


Sunnuntaina tosiaan tuli todennäköisesti tämän talven viimeinen sadekuuro - juuri kun olimme suuntaamassa karnevaaleille. Onneksi sade kesti vain 10 minuuttia ja itse karnevaalijuhlasta saimme nauttia jo sinisen taivaan alla. Pikkuneiti ja ystävä halusivat pukeutua cowgirl-teemalla. Onneksi kotoa löytyi tarvittavat asusteet eikä tarvinut lähteä ostoksille.  


Pikkuneiti rakastaa karnevaaleja ja pukeutumista joten rekvisiittaa meillä löytyy parin pahvilaatikon verran. Ja niitä on tällä viikolla tosiaan kaivettu ahkerasti esiin. 


Tiistaina kävimme syömässä yhdessä tämän alueen "parhaimmista" ravintoloista. Tai ainakin yksi niistä harvoista, joihin pitää tehdä pöytävaraus aikaisemmin. Jos viikonloppuna haluaa Samsara-ravintolaan mennä, niin high season aikaan varaus pitää tehdä jopa viikkoja aikaisemmin. Mutta nyt arki-illalle saimme varauksen tehtyä viikkoa aikaisemmin. Puolisolla on syntymäpäivä sunnuntaina mutta valitettavasti hänellä on koko loppuviikko ilta- tai yövuoroja joten juhliminen siis suoritettiin näin etukäteen. 

Tämä oli ensimmäinen kerta kun menimme ravintolaan pikkuneidin kanssa ja hän olikin aika tohkeissaan paikasta. Sisustus on aika ainutlaatuinen. Ruokia odotellessa neiti kävi kuvailemassa ravintolan lukuisia patsaita ja muita upeita yksityiskohtia. Myös ruoat piti tietysti ikuistaa koska nekin ovat kuin taideteoksia. 

  


Lisää kuvateksti
 

 
Keskiviikkona oli sitten vuorossa pikkuneidin koulun karnevaalijuhla ja sen jälkeen olemmekin viettäneet pitkää viikonloppua sillä koulusta oli torstai & perjantai vapaata karnevaalien takia. Taas monelle perheelle yksi murhe lisää - mitä tehdä lasten kanssa kun pitää itse suunnata töihin... 

Itse kun olen kotosalla niin tätä ongelmaa ei tietenkään ole. Pikkuneiti kulkee mukana treeneihin ja muuten keksimme mukavaa puuhailua. Naapurin tyttö on ollut menossa mukana myös iltapäivät koska vanhemmat ovat molemmat töissä. Mutta onpahan neidille ollut leikkiseuraa! 

Perjantaina kävimme jäätelöllä ja sen jälkeen sulattamassa jäätelöitä dyyneillä. Hyvää treeniä kun juoksee kaks tuntia hiekadyynejä ylös ja alas... 


Rairuohotkin ehdimme jo istuttamaan - saa nähdä, että kasvaako niistä mitään :-) 

 
Tämä aamupäivä onkin mennyt crossfit-salilla, jossa meillä on karnevaalien kunniaksi ollut karnevaali-crossfitkisat. Eli naamiaiskuteet päälle ja treenaamaan! Hauskaa oli... 


 Ja nyt matka jatkuu vielä keskustaan karnevaalikulkuetta seuraamaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti