tiistai 13. helmikuuta 2018

Lottounelmia...

Norrebro summers- blogissa pohdittiin, että mikä olisi sellainen riittävä lottovoitto, jolla voisi toteuttaa elämänmuutoksen ja muutaman muunkin jutun saisi hankittua. Täältä voi lukea jutun: http://www.lily.fi/blogit/norrebro-summers/minka-kokoinen-ois-kiva-lottovoitto-ja-mita-silla-tekisit


Itse harrastin myös vähän samanlaista unelmointia kun lueskelin Suomeen osuneesta järkyttävän kokoisesta eurojackpot-voitosta. 90 miljoonaa on jo niin järkyttävä rahasumma ettei sellaisesta ehkä pystyisi edes unelmoimaan joten vähän pienempikin summa riittäisi. Jos tilille nyt kilahtaisi vaikkapa 3 miljoona euroa niin mitä kaikkea sillä saisi aikaiseksi. Vaikka todennäköisesti elämämme jatkuisi kuitenkin aika lailla samanlaisena kun tälläkin hetkellä. Paitsi ehkä sen turvin puoliso uskaltautuisi vaihtamaan työpaikkansa toisaalle - täällä Gran Canarialla en ehkä haluaisi enää asua. Mutta vaikkapa Costa del Solin rannikko kelpaisi oikein hyvin - puoliso voisi jatkaa siellä samaa työtään ja itse voisin kehittää jotain mukavaa ja mielenkiintoista projektia. Esim. joku pieni hotelli /majatalo olisi kiva. Sinne voisin sitten ottaa myös rakkaimmat lähisukulaiset asumaan ja auttamaan sekä tietysti ystävät olisivat aina tervetulleita kyläilemään. Meillä on pienenä unelmana joskus muuttaa juurikin tuolle seudulle kunhan puolison työkuviot ovat joskus sillä mallilla, että hän haluaa sinne vaihtaa. Töiden puolesta vaihto toki olisi mahdollista milloin tahansa mutta tietyt epävarmuustekijät töiden tulevaisuudesta pitävät meidät vielä toistaiseksi täällä. Ehkäpä joskus 5-10 vuoden päästä muutto on ajankohtainen ilman sitä lottovoittoakin. 

Asuntoon meidän ei kauheasti lottovoittorahoja tarvitsisi sijoittaa koska nykyisestä asunnosta saisimme ihan kivan pohjakassan. Onneksi asuntovelat on jo kuitattu eli nykyisen asunnon myynnistä tulisi rahat suoraan käteen. Niillä saisi sieltä Malagan seudultain jo jonkinlaisen kodin ja pienellä lisäsatsauksella jo varmasti oikeinkin mukavan. Mutta toki se pieni hotelli maksaisi sitten jo vähän enemmän eli se veisi todennäköisesti summasta isomman potin. Mutta veikkaisin, että 1.5 miljoonaa riittäisi jo kivaan pikkuhotelliin jossain päin rannikkoa. Tässäpä vaikka tällainen:Puoliso ei kuulemma halua vaihtaa hotellihommiin eli hän saisi siis edelleen jatkaa omissa hommissaan. Mutta ehkäpä hän voisi yrittää vaikkapa lyhennettyä työviikkoa, jos sellainen työnantajan toimesta onnistuisi. 

Olisi myös mukavaa toteuttaa muutamat reissu-unelmat. Puolison kanssa meillä on ollut unelmana matka Australiaan ja siellä nähtävyyksien lisäksi ohjelmassa olisivat tietysti Masterchef Australia -kisassa tutuksi tulleet ravintolat. Meillä tuo sarja on ollut puolison kanssa 1. kaudesta lähtien se "meidän juttu" jota olemme iltaisin katselleet kun pikkuneiti on mennyt nukkumaan. Eli olisi jonain päivänä mahtavaa päästä paikan päälle :-)

Voisimme käydä vaikkapa herkuttelemassa Adriano Zumbon luomuksilla. Tietysti Dinner by Heston pitäisi käydä testaamassa.

 Emmekä tietenkään voi unohtaa Shannon Bennetin ravintolaa. 


Saatikka sitten Peter Gilmorea 

Ja tietysti Kylie Kwong on ihan must!

No, Gary ja George tietysti myös... 


Muut päivät voisimme sitten käyttää street foodin nauttimiseen ja erilaisten ruokamarkkinoiden kiertelyyn.  Siinäpä olisi meidän food dream :-) 

Ja kun toisella puolella maailmaa jo olisimme niin sieltä voisimme jatkaa Tahitille, joka on ollut puolison unelma. Hänellä on siellä ystäviä, joita menisimme tapaamaan Papeeten saarelle. Siis tänne: 

Tietysti suuntaisimme myös muutamalle lumilomalle mutta taatusti jonnekin muualle kuin Andorraan. Voisimme vaikkapa testata yhden paikan Ranskassa, yhden paikan Italiassa, yhden Itävallassa ja yhden Sveitsissä :-) Ja sitten veisimme meidän espanjalaiset ystävämme Lappiin kokemaan jotain erilaista. Asuisimme lasi-iglussa, kävisimme tapaamassa joulupukkia, lähtisimme poroajelulle, huskyretkelle, söisimme jäähotellissa (mutta siellä emme kyllä yöpyisi..)  ja miehet pääsisivät parin päivän moottorikelkkareissulle. 

Ja ehkä Suomesta voisi ostaa jonkun kivan, talviasuttavan loma-asunnon jossa voisi sitten käydä aika ajoin nauttimassa Suomi-tunnelmasta. Uusia vaatteita en tarvitsisi sen enempää. Puoliso tuskin jaksaisi lähteä shoppailemaan vaikka hän voisi vähän vaatekaappiaan uudistaakin. Uutta autoakaan en tarvitsisi- nykyinen vw golf kelpaa vielä ihan hyvin. Puoliso voisi ehkä vaihtaa isältään käytettynä ostetun vw touranin vähän uudempaan. 

Näiden jälkeen jos vielä jotain jäisi niin ne voisi sitten laittaa odottamaan tulevaisuutta, vaikkapa pikkuneidin opiskelurahastoon. Ja toki siitä hotelliunelmastakin voisin helposti luopua - ostettaisiin vain sitten vähän sellainen isompi koti, jonne mahtuisivat lähisukulaiset ja ystävät lomailemaan pidemmäksikin aikaa. Edullisempi unelma voisi liittyä näihin nykyisiin urheilualan opiskeluihin - esim. joku lapsille suunnattu liikuntapaikka voisi olla mahtava juttu. Sellanen, jossa lapset voisivat liikkua ja harrastaa mutta ilman mitään paineita: ei vertailua, ei kilpailua, ei arvostelua - pelkkää liikunnan tuomaa iloa. Sellainen toki on mahdollista järjestää ehkä ilman sitä lottovoittoakin. Ehkä jonain päivänä... Ja ehkäpä sinne Australiaan ja Tahitillekin pääseemme vielä jonain päivänä vaikka sitä lottovoittoa ei kilahtaisikaan tilille. 

Onneksi elämä on hyvää tälläkin hetkellä - mitään tämän enempää en oikeastaan edes tarvitsisi. Elämässämme on kaikki hyvin. Mutta onhan sitä hauskaa aina unelmoida. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti