sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Poema del mar - akvaario Las Palmasissa

Tammikuun alussa avattiin Las Palmasiin Poema del mar- niminen akvaario, joka on ensimmäinen laatuaan täällä Kanarialla. Rakentamisesta vastasi grupo Loro Parque-yhtiö, joka omistaa kaksi Kanarian saarten kuuluisinta teemapuistoa eli Teneriffan Loro Parque eläinpuiston sekä Siam Park -vesipuiston. Ja nyt he ovat siis laajentaneet tänne Gran Canarialle - ensin Las Palmasiin tämä akvaario ja saaren eteläosassa on puolestaan rakenteilla vesipuisto. Pelkästään akvaario on ollut yli 25 miljoonan euron satsaus ja sen huomaa kun paikalle saapuu. Kaikki on tehty viimeisen päälle ja tyylikkäästi. 

Akvaario on avoinna joka päivä klo 10-18. Lauantai ja sunnuntai ovat viikon vilkkaimpia päiviä koska silloin Las Palmasin satamassa on yleensä useita risteilyaluksia ja lisäksi paikallisia. Me olimme paikalla sunnuntai aamulla klo 10.30 ja väkeä oli jonkin verran mutta ei vielä jonoa. Lähtiessämme klo 13 aikaan jonoa oli jo melkoisesti.  Mutta jos paikalle suuntaa viikolla niin ruuhkia tuskin pääsee syntymään. 


Liput voi ostaa netin kautta etukäteen tai lippuluukulta. Saarten asukkaille liput ovat edullisempia eli 18 €/ aikuiset ja 11 €/ lapset, muille liput maksavat 25 €/ aikuiset ja 17.50 € / lapset. Alle 4-vuotiaat pääsevät akvaarioon maksutta.

 

Kierros alkaa viidakon alueelta, jossa pääsee ihmettelemään kalojen lisäksi mm. krokotiileja, erilaisia sammakkoja sekä kameleontteja. 

Toinen alue on nimeltään "el Arrecife" eli riutta, jonka päänähtävyys on 400 000 litraa vetävä, sylinterin muotoinen akvaario, jossa pääsee ihailemaan kaloja ja koralleja. 

 

 Tämän jälkeen tulee ns. valtamerialue, joka on todella upea. Valtava 36 metriä leveä ja 7 metriä korkea, kaariseinäinen akvaario täynnä erilaisia kaloja. Siellä uiskentelevat niin hait kuin rauskutkin. Matka vie läpi erilaisten tunneleiden ja jatkuvasti on mielenkiintoista nähtävää. Infotaulut akvaarioiden vierellä kertovat paremmin esillä olevista lajeista. 

 

Vaikka pääsymaksu on aika arvokas niin mielestäni ihan joka euron arvoinen. Tykkäsimme kovasti ja varmasti tulemme viemään tänne kaikki meidän luokse saapuvat vieraat. Akvaariosta löytyy myös ravintola, jossa voi nauttia lounasta sekä kahvila. Ravintolaa emme jääneet testaamaan koska se vaikutti vähän tylsältä - odotimme, että sielläkin olisi ollut esim. akvaarioita tunnelmaa luomassa ja tarjoten vähän puuhaa lapsille ruokaa odottaessa. Se olikin oikeastaan ainoa negatiivinen juttu koko paikassa. 

Kahvilassa nautimme kahvit matkan varrella ja lapset samalla ihastelivat läheisiä akvaarioita.


Ja hyvä puoli on se, että akvaariossa ei tuhlaannu koko päivä vaan 2-3 tunnissa näkee jo rauhassa ihan koko paikan. Eli ehtii katselemaan vielä muitakin Las Palmasin nähtävyyksiä saman päivän aikana. Lähellä on mm. tiedemuseo Elder, joka on lasten kanssa suositeltava vierailupaikka. 

Akvaariossa on pieni parkkipaikka aivan vieressä ja siellä parkkimaksu oli  2.50 €/ päivä. Me saimme auton aamulla hyvin parkkiin mutta lähtiessämme jopa parkkipaikalle oli useiden kymmenien autojen pituinen jono. Tosin voi olla, että se johtui osittain myös Las Palmasin karnevaaleista, jotka ovat myös vauhdissa ja niitä vietetään läheisessä Santa Catalinan puistossa. Paikalle pääsee myös ihan paikallisbusseilla sillä pääteasema sijaitsee n. 5 min kävelymatkan päässä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti