lauantai 6. tammikuuta 2018

Piste joulunvietolle

Nyt se on sitten virallisesti joulu ohitse. Täällä Espanjassahan tämä hulabaloo huipentuu loppiaiseen. Viime yönä ilmestyivät lahjat ja tänä aamuna niitä on sitten perheissä avattu. Sekä syöty aamiaiseksi terveellistä roscon de reyes- loppiaispullaa. Näin myös meillä. 

Suurimman osan lahjoista toi toki jo joulupukki mutta itämaan tietäjät olivat jättäneet myös muutaman. Pikkuneidille isokokoinen maailmankartasto magneettipalapeli, vilkkuvaloilla varustetut rullakengä, monster high t-paita sekä karate-barbie. Se taisikin olla koko joulun parhain lahja nimittäin se oli aina juttu, jonka neiti kirjoitti lahjalistaan. Mitään muuta hän ei toivonut. Eikä muuten ollut mikään helppo juttu kyseisen lahjan hankinta koska kyseessä oli jo ns. edellisten vuosien malli eli missään ei ollut enää myynnissä. Ei netissä, ei normikaupoissa. Ja olin jo luopumassa toivosta kunnes sattumalta ennen joulua kävin yhdessä outlet-ostoskeskuksessa ja siellä menin käymään lelukaupassa, jossa myydään edullisemmin varaston jämiä. Ja sieltä ihan vahingossa löysin kyseisen barbien, ilman että edes sitä etsin. Kauppaan menin ihan muuta juttua ostamaan! Mikä tuuri, kerrankin. 

 Mamille itämaan tietäjät toivat parit treenitrikoot. Molemmat mustia, toiset pitkät ja toiset capri-malliset. Nämä pitkät ovat ihan huiput, trendikkääasti revityt. Näitä voisi käyttää muutenkin kun salilla! 


Joulupukkihan toi jo uudet crossfit-kengät eli aika sporttipainotteisia lahjoja mamille. Hyvä niin :-) Aamiaisen "kruunasi" tietenkin se pulla. Ja joo, oli pakko ottaa siivu ja rikkoa heti tammikuulle asetettu herkkulakko. No, mutta perinteet ovat perinteitä ja yhdestä siivusta ei homma mene pieleen. Kunhan nyt loppukuu pysyy sitten ilman niitä herkkuja :-) 


Nämä välipäivät tässä joulun ja loppiaisen välissä ovat olleet meille sellaista rauhoittumisen aikaa. Jouluvieraat lähtivät 28.12. eli olemme tässä viikon verran ottaneet ihan iisisti. Puoliso on toki käynyt töissä mutta emme ole siis tehneet mitään sen kummempaa. Treenaamassa olen käynyt toki päivittäin ja pikkuneiti on ollut mukana. Ja se onkin ihan hyvä, sillä näin hänkin on päässyt vähän purkamaan energiaa. Meidän crossfit-sali on sen verran pieni ja perhemäinen, että sinne ovat lapsetkin tervetulleita - kunhan eivät häiritse harjoittelua. Meidän pikkuneiti viihtyy salilla tosi hyvin - kiipeilee köysissä, roikkuu renkaissa, nostelee pikkupainoja, kehittelee omia jumpparatoja, harjoittelee kärrynpyöriä jne. 


Muuten nämä välipäivät ovat menneet pikkuneidin ehdoilla. On käyty teatterissa, on käyty elokuvissa, kävelyllä, luistelemassa jne. Täällähän on aina näin joululoman aikaan tosi paljon erilaisia juttuja ja tapahtumia lapsille ja näitä olemme aina yrittäneet hyödyntää. Erityisesti teatteriesitykset ovat meidän suosikkeja - kuluneella viikolla kävimme katsomassa kaksi eri esitystä. Ja tuo luistelu on aina must vaikka jää on kamalassa kunnossa ja luistimet tylsiä. Mutta kun kerran vuodessa on täällä mahdollisuus luistella oikealla jäällä niin pakkohan sinne on päästä! 


Tuo jää löytyy muuten Las Arenas -ostoskeskuksesta Las Palmasissa. Se avautuu aina joulukuun puolessa välissä ja on avoinna päivittäin aina 7.1. asti. Hinta taisi olla 6 €/ henkilö, sisältäen luistimet ja lapsille kypärän. 

 

Elokuvissa kävimme katsomassa Coco-elokuvan, joka olikin tosi hyvä. Se kertoo Meksikossa asuvasta 12-vuotiaasta Miguel-pojasta, joka rakastaa musiikkia vastoin perheensä tahtoa ja löytää sattumalta tiensä kuolleiden maailmaan. Elokuva ei välttämättä sovi aivan pienille sillä iso osa seikkaillaan kuolleiden maailmassa luurankojen kanssa mutta toisaalta elokuva käsittelee kuolemaa hyvin mielenkiintoisella tavalla. Molemmat 6- ja 9-vuotiaat tytöt tykkäsivät elokuvasta vaikka se ei ollutkaan perinteinen disney-elokuva ja myös itse katsoin elokuvan hyvin  mielelläni. Ja katsoisin vaikka uudelleenkin! 

Nämä joulun välipäivät ovat olleet täällä tosi aurinkoisia ja lähes kesäisiä. Lämpötilat ovat nousseet parhaillaan jopa 28 asteeseen. Tuntuu ihan hullulta sillä tämän pitäisi olla vuoden kylmintä aikaa! Uudenvuoden päivänä puoliso uskaltautui jopa uimaan altaalle (vesi ehkä jotain 18 asteista) mutta me tyydyimme porealtaaseen :-) 
Itse uudenvuoden aatto meillä meni ihan kotosalla vaikka alunperin oli tarkoituksena lähteä viettämään sitä ystäväperheiden luokse Las Palmasiin. Mutta itse olin sen verran pahasti flunssa kourissa ja puoliso muuten väsynyt joten totesimme parhaaksi viettää illan ihan kotona. Söimme illallisen (sushia ja simpukoita) ja sen jälkeen katsoimme sohvalla Masterchef Australiaa. Jaksoimme kuin jaksoimmekin valvoa vuodenvaihteeseen asti eli söimme rypäleet klo 12 ja sen jälkeen katselimme terassilla raketteja. Ja sitten nukkumaan:-)


Ja koska uudenvuoden illallinen ystävien kanssa jäi väliin niin tämän korvasimme nyt tänään kun suuntasime Las Palmasiin loppiaislounaalle ystävien kanssa. Tai itse asiassa olimme Santa Brigidan kylässä, hieman Las Palmsista ylös vuorille. Ja sen kyllä huomasi - satoi taukoamatta ja lämpöä 14 astetta. Huh, tuntui aika viileältä.... Onneksi kotona etelässä odotti sininen taivas :-)  On tämä saari kyllä aika uskomaton paikka - ajat 40 minuuttia ja sää & maisemat muuttuvat täysin. Edelleen vuosienkin jälkeen tämä jaksaa ihmetyttää... 


Huomenna on sitten aika kerätä joulukoristeet kaapin perälle, siivota koti ja valmistautua paluuseen arkeen. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti