sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Gran Canarialle kesälomalle

Norwegian aloittaa ensi kesänä suorat lennot Helsingistä Gran Canarialle läpi kesän. Lento lennetään sunnuntaisin ja lentoaikataulukin (ainakin toistaiseksi) on mitä parhain eli Suomesta lento lähtee tänne iltapäivällä ja täältä puolestaan aamulla. Edullisimmillaan lennot olivat elokuussa n. 90 €/ suunta eli varsin halvalla pääsee siis tarvittaessa reissuun.

                                           

Suomalaisethan ovat kokeneet Kanarian saaret perinteisesti talvikohteeksi sillä tämä on talvikuukausina lähin paikka, jossa pystyy kesästä nauttimaan. Mutta mitä Kanarian saaret tarjoaa kesällä - miksi tänne kannattaa tulla nimenomaan kesällä?

1. sää
Yleinen virhekäsitys on se, että Kanarialla olisi kesällä liian kuuma ja siksi tänne ei matkusteta kesällä. Mutta näin ei kuitenkaan ole. Kanarian saarilla on itse asiassa kesälläkin varsin siedettävät lämpötilat - ainakin jos vertaa elokuun helteisiin Välimeren alueella. Täällä yleensä heinä-elokuu on sellaista takuuvarmaa lämpöä 25-35 asteen välillä. Satunnaisesti lämpötilat nousevat kesällä 40 asteeseen, jos tuuli sattuu kääntymään Afrikan suuntaan. Mutta yleensä heinä-elokuussa puhaltaa koillispasaati ja se vähän raikastaa ilmaa. Joka tapauksessa viilempää täällä on yleensä kuin vaikkapa manner-Espanjan rannikolla heinä-elokuussa. 

                                   


Gran Canarialla sää tietysti vaihtelee paljon sen mukaan, että ollaanko Las Palmasissa vai eteläosassa. Yleensä kesäkuukaudet ovat Las Palmasissa varsin pilvisiä ja ns. panza burro eli aasin vatsa, harmaa tasainen pilvimatto on hyvin tyypillinen ilmiö. Mutta toki Las Palmasissakin lämmintä on kesällä. Saaren eteläosassa sen sijaan aurinko paistaa yleensä kirkkaalta taivaalta. Ja mikä parasta, niin yölämpötilat ovat kesällä yleensä yli 20 astetta. Eli säiden puolesta siis mitä parhaimmat kelit. Etenkin jos vertaa vaikkapa Välimeren kosteuteen ja lähes 40 asteen lämpötiloihin tai Suomen epävakaisiin kesäkeleihin.
                                   
                                       

2. Erilainen ilmapiiri 
Toinen yleinen väärinkäsitys on se, että Kanarialle ei matkusta kukaan kesällä ja että suurin osa paikoista pistää kesällä ovensa kiinni. Väärin jälleen. Kesällä saarelle saapuu matkailijoita aika lailla yhtä paljon kuin talvella mutta matkailuprofiili muuttuu,  saaresta tulee paljon kanarialaisempi ja espanjalaisempi. Monet manner-Espanjalaiset suuntaavat kesäloman viettoon Kanarialle mutta matkailijoita tulee myös esim. italiasta, ranskasta, saksasta ja englannista. Monet suuntaavat myös esim. Las Palmasista kesäloman viettoon saaren eteläosaan. 

Kesä ei missään nimessä ole täällä hiljainen sesonki vaan silloin oikeastaan saari vasta herää henkiin. Silloin järjestetään erilaisia ulkoilmatapahtumia ja konsertteja, etelän rantabaareissa järjestään juhlia jne. Kesällä Gran Canaria elää enemmän illalla ja yöllä. Kesäsesonki on ehdottomasti nuorekkaampi ja vauhdikkaampi kuin talvi, jolloin saari täyttyy enemmän vanhemmista matkailijoista. 


3. rannat 
Välimerellä saa yleensä heinä-elokuussa varautua siihen, että rannoilla on tungosta. Ulkomaalaisten lomailijoiden lisäksi myös oma väki tunkee kuumina kesäkuukausina rannalle, joten tunnelma saattaa olla hyvinkin tiivis. Samaa ei tarvitse kokea täällä Gran Canarialla sillä rantoja riittää. Esim. Maspalomasin dyyneiltä löytyy taatusti tilaa ihan jokaiselle eikä tarvitse maata ns. sillit suolassa. 4. vesiurheilulajit
Vesiurheilulajien harrastamiseen kesäkuukaudet sopivat paljon talvikuukausia paremmin. Vesi on lämpimämpää joten esim. sukellus on paljon miellyttävämpää kuin talvella. Kesällä koillispasaati puhaltaa usein todella voimakkaasti itärannikolla ja esim. pozo izquierdo onkin suosittu purjelautauilu paikka. Myös leijasurffailu voi harrastaa mutta siihen tuuli saattaa olla joskus liiankin voimakas. Parhaimmat lainelautailu kelit ovat yleensä talvella mutta toki satunnaisesti saattaa kesällä aaltojakin olla. 


Myös muut vesiaktiviteetit ovat kesällä vähän eri juttu kuin talvella. Vesipuistossa tarkenee polskia ja yleensäkin hotellin altailla sekä meressä. 

  
                       
5. todennäköisyys törmätä suomalaisiiin pieni
Talvella tämä saari on täynnä suomalaisia mutta kesällä suomalaisiin ei todennäköisesti törmää kuin vahingossa. 

                              

Eli jos kaipaa kesälomalle jotain erilaista, niin sitten voi kokeilla vaikka Kanarian kesää. Suosittelen! 

Täältä voi lukea vanhemman tekstin Gran Canarian lomailumahdollisuuksista:
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2016/05/lahtisitko-kanariansaarille.html ja täältä puolestaan voi lukea, että mitä Gran Canaria tarjoaa lapsiperheille: http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/12/tekemista-lapsiperheille-gran-canarialla.html
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti