perjantai 29. joulukuuta 2017

Tervetuloa 2018

Vuosi ei ole vielä edes vaihtunut mutta jo nyt tuleva vuosi on tuonut lukuisia ilonaiheita! Yksi suurimmista ylläreistä on nimittäin se, että Norwegian aloittaa ensi kesänä suorat lennot Helsingin ja Gran Canarian välillä kerran viikossa. Siis kesällä suoralla lennolla Suomeen!! Ihan mieletöntä. Enkä ole ainoa, joka hyppi ilosta tämän uutisen kuultuaan. Aika monessa Suomi-koulu perheessä on viime päivät varattu lentolippuja kesäksi Suomeen. 

Ja totta kai piti itsekin liput heti varata sillä hinnatkin olivat sen verran kilpailukykyiset. Esim. elokuussa lentoja sai 90 € / suunta. Toki heinäkuu oli hieman kalliimpi mutta siltikin tuntuu halvalta kun saa menopaluu suorat lennot n. 250 €/ hlö ja vielä suorat lennot. Eli heinä-elokuussa on jo tiedossa kolmen viikon Suomi-loma ja mikä parasta, niin Porissa on silloin elämää vaikka muille jakaa: Suomiareena, Pori Jazz, Asuntomessut ja Porispere-festarit. Ei tule aika käymään pitkäksi... 

No, tuohon lomaan on kuitenkin vielä aikaa ja sitä ennen olisi tarkoitus käydä Suomessa jo pääsiäislomalla maaliskuun lopussa. Niitä lentoja en ole kuitenkaan vielä varannut mutta kaipa niitäkin pitäisi alkaa kohta katselemaan. 

Kahden Suomi-reissun lisäksi luvassa on myös helmikuinen laskettelureissu ystäväperheiden kera Andorraan, Grandvaliran laskettelukeskukseen. Jo perinteeksi muodostunut reissu jota kovasti odotetaan. Sama paikka ja jopa sama hotelli kuin monet kerrat aikaisemminkin. 


Täältä voi lukea vinkkejä lumilomalle Andorraan:   http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/01/lumilomalle-andorraan.html

Muut tulevan vuoden reissut ovatkin sitten vielä täysi arvoitus. Puolisolla nimittäin työkuviot muuttuvat touko-kesäkuun vaihteessa ja siitä eteenpäin lomat ovat vielä arvoitus. Hän pystyi ottamaan vain pari lomaviikkoa tähän alkuvuoteen mutta muut jäävät sitten odottamaan parempaa ajankohtaa. Toivotaan, että hän nyt kesällä saisi edes jonkun viikon lomaa ettei kaikki jäisi jonnekin syksyyn. Sitten kun koulut taas alkavat niin reissaaminen on taas paljon hankalampaa kun koulusta pitäisi olla pois ja sitähän ei täällä katsota kauhean hyvällä.

Pikkuneidin lomatoiveena olisi New York ja kelpaisi se kyllä itsellekin. Nyt kun Norwegian aloittaa sinne suorat lennot Madridista niin kohtuuhintaisia lentoja voisi olla tarjolla. Mutta toki ensin pitää katsoa, että milloin niitä lomia on luvassa. Toinen iloinen juttu ensi vuodelle on se, että saimme juuri maksettua viimeisen osuuden asunto/remonttilainasta eli tuleva vuosi aloitetaan velattomina. Juuri sopivasti kun tammikuussa tulee täyteen kaksi vuotta asumista tässä kodissa. No, ihan vielä ei varmaankaan päästä säästämään kun terassi pitäisi vielä rempata kesään mennessä.

Meillä iski silloin pari vuotta sitten remonttia tehdessä pieni väsymys emmekä jaksaneet silloin enää edes ajatella terassin uudistamista. Niinpä se jäi alkuperäiselleen. Mutta jos nyt tässä keväällä sitten saisimme senkin uudistettua vastaamaan meidän makua. Nuo ruskeat laatat haluaisin vaihtaa johonkin vaaleampiin koska kesällä tuossa ei voi kävellä paljain jaloin sillä nuo ruskeat laatat kuumenevat auringossa niin paljon. 


Myös terassin kamala katos pitäisi uusia. Tilalle vähän nätimpi ja ehdottomasti valkoinen.


Mitä muuta vuosi 2018 sitten tuo tullessaan? 

No, ainakin opiskelut itsellä jatkuvat taas tammikuussa. Marraskuisen fysiologia & anatomia -tentin jälkeen jätin yhden kurssin väliin kun tiesin, että joulukuusta tulee kiireinen muutenkin niin en halunnut ottaa enempää stressiä. Mutta onneksi sen voi sitten suorittaa esim. ensi syksynä. Ja nyt jatkan opiskeluita sitten vaan seuraavan kurssin parissa. Se onkin jo paljon mielenkiintoisempi aihe eli ravitsemus ja liikunta. Toivottavasti saan kaikki kurssit muuten suoritettua ajallaan eli nuo liikuntalääketieteen perusopinnot olisivat sitten purkissa loppuvuoteen mennessä. 

Mitä sen jälkeen, niin sitä en vielä osaa sanoa. Jatkanko liikuntalääketieteen aineopintojen parissa, lähdenkö hierojakurssille, suoritanko crossfit valmentajan kurssin vain ihan jotain muuta. Vaihtoehtoja on monia.

Joka tapauksessa crossfit tulee jatkamaan tärkeänä osana elämääni- siitä en ihan helpolla lähtisi tällä hetkellä luopumaan. Pari vuotta aktiivista treenausta takana (n. 5 krt /vko) ja edelleen laji jaksaa motivoida. Myös ihan tällaista "tavis-harrastajaa". Helmikuussa alkavat sitten taas kaikkien crossfit-friikkien joka vuosi odottamat openit eli viisi viikkoa kestävä "kilpailu", jossa on mahdollista verrata omaa kuntoaan kaikkien maailman crossfittaajien kesken. Joka viikko viiden viikon ajan julkaistaan yksi harjoitus, joka tehdään kaikilla maailman crossfit-saleilla. Ja halukkaat voivat kirjautua mukaan netin kautta ja verrata näin tuloksia muiden maailman harrastajien kesken. Kivaa tässä on se, ei tarvitse olla mikään huippukunnossa oleva kisaaja ja ammatilainen vaan myös ihan tällaiset normitreenailijatkin voivat osallistua. Itse en ole koskaan aikaisemmin kirjautunut varsinaisesti kisaan mukaan vaikka olenkin yleensä lähes kaikki kisatreenit tehnyt mutta ehkäpä tänä vuonna voisi ihan mielenkiinnosta osallistua. Eli alkuvuodesta voisi treenata vähän tavoitteellisemmin, jos vain aikaa riittää ja paikat pysyvät kunnossa.

Sitä ennen otetaan kuitenkin vielä vähän rauhallisemmin sillä täällähän joulun vietto jatkuu vielä ensi vuoden puolelle. Joulun "tärkein" päivä eli loppiainen on vielä edessä! Itämaan tietäjien kulkue järjestetään 5.1. illalla ja sitä pitää varmasti mennä katsomaan ja sitten yön aikana ilmestyvät itämaan tietäjien tuomat lahjat. 

Ensi viikolle on myös parit teatteriesitykset varattu, joita menemme katsomaan pikkuneidin ja hänen ystävänsä kanssa. Molemmat ovat Las Palmasissa. Lisäksi sinne pitäisi ajella vielä joku kolmaskin päivä sillä perinteinen joululoman luistelureissu on vielä tekemättä. Las Palmasin Arenas-ostoskeskuksessa on nimittäin joka vuosi näin joulun aikaan ihan oikea jäärata ja olemme siellä käyneet joka vuosi luistelemassa vähintään kerran. Pakkohan sinne on päästä! 


Muuten kalenteri näyttää vielä ensi vuoden osalta vielä aika tyhjältä. Mutta tästä on sitä hyvä lähteä täyttämään. 

Toivottavasti vuosi 2018 tuo paljon hyvää tullessaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti