maanantai 25. joulukuuta 2017

Tämä vuosi tiivistettynä

Niin se on vuoden 2017 viimeinen kuukausi päättymäisillään ja on hyvä hetki vähän katsoa taaksepäin. Miltä tämä vuosi näyttää näin jälkikäteen? Mitä kaikkea mahtavaa on vuoden aikana tapahtunut, onko tullut yllätyksiä tai mutkia vastaan matkalla, missä olemme käyneet ja mitä olemme tehneet, ovatko suunnitelmat toteutuneet jne. 

Arki kun yleensä pyörii sitä tuttua rataa ettei aina välttämättä tule kiinnitettyä huomiota kaikkiin asioihin. Sitä vain menee mukana koska niin on usein helpompaa. Mutta toki välillä pitäisi uskaltautua myös sinne mukavuusalueen ulkopuolelle, koska ne ovat niitä "kasvun" hetkiä. Toisaalta pitäisi myös osata paremmin nauttia niistä arjen pienistä jutuista sillä sitähän elämä pääasiassa on. 

Yksi lupaukseni ensi vuodelle onkin nimittäin juuri se, että yritän oppia nauttimaan näistä arjen hetkistä. Yritä olla suorittamatta arkea. Koska jokainen hetki ja päivä on arvokas ja niistä pitäisi osata nauttia paremmin.

Mitä tämä vuosi sitten toi mukanaan - pieni vilkaisu meidän elämään kuukausi kuukaudelta. Ja mitä huomioita nämä tapahtumat nyt herättävät - voisiko jotain tehdä ensi vuonna paremmin / toisin ?

Tammikuu 2017
Tämän kuun highlight oli ehdottomasti kuun lopussa tehty laskettelureissu Andorraan, Grandvaliran laskettelukeskukseen, jonne suuntasimme useamman ystäväperheen kera. Loma oli ihan huippu - sää suosi ja seura oli mitä parhainta. 
Reissun tunnelmia voi lukea täältä: http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/01/lumilomalle-andorraan.html

Tästä reissusta opimme ehdottomasti sen, että tällaiset reissut ovat parasta hyvässä seurassa. Toki oman perheenkin kera on kiva matkustaa mutta enemmän tällaisesta laskettelureissusta saa irti kun on mukana paljon samanhenkisiä ystäviä. On seuraa itselle, puolisolle ja lapselle. Koska reissu oli onnistunut niin samalla kaavalla lähdetään toteuttamaan lumilomaa myös ensi vuonna - tosin vasta helmikuun alussa. Ja isommalla porukalla - mitä enemmän väkeä, sitä paremman bileet :-) Tammikuussa saimme tänne myös vieraaksi rakkaan ystäväni Suomesta perheensä kera. Mutta heidän reissunsa ei ollut kovin onnistunut sillä ystäväni oli käytännössä koko viikon vuoteenomana pahaksi äityneen välilevyn pullistuman takia. Tämä muistutti siitä, että miten tärkeää on terveys ja siitä pitää huolehtia. Olen aina toki yrittänyt huolehtia siitä mutta tuon jälkeen varmasti vielä enemmän sillä kaikenlaiset vaivat alkavat helposti tulla osaksi arkae näin yli 4-kymppisenä, jos ei pidä itsestä huolta. 

helmikuu 2017
Helmikuussa täällä Kanarialla vietetään karnevaaleja, jotka ovat etenkin paikallisille yksi vuoden tärkeimmistä juhlista. Ja toki itsekin olen karnevaaleista aina nauttinut - aikoinani vähän enemmänkin mutta toki yhä edelleen on hauska ottaa osaa juhlaan ja heittäytyä vähän "lapselliseksi" ja pukeutua. 

Tässä vähän juttua karnevaaleista: 
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/02/aika-kaivaa-karnevaaliasut-kaapista.html

Karnevaalit ovat hyvä muistutus siitä, että elämä ei saa olla liian vakavaa. Nämä kanarialaiset osaavat ottaa elämän aika rennosti - välillä ehkä vähän liiankin rennosti - mutta eipä se tee jäykälle suomalaisellekkaan pahaa jos välillä on vähän pilkettä silmäkulmassa. Jos lähes 8-kymppiset appivanhempanikin osasivat heittäytyä tunnelmaan!  

 

 

Ehkäpä ensi vuonna saamme ystäväperheet kasaan ja juhlimme karnevaalia isommalla porukalla. Eli joku hyvä pukeutumisteema pitää laittaa jo mietinnän alle :-) Ensi vuoden teemana taisi olla "keskiaika" eli voisin kuvitella, että jotain ritareita jmv. on varmasti paljon liikkeellä. Mutta jotain vähän repäisevämpää voisi kehitellä - ehkäpä askartelen kaikille keppihevoset, joilla voimme laukata kulkueen mukana ritari- ja linnanneitoasuissa. 

Maaliskuu 2017
Maaliskuussa ajatukset olivat hyvin pitkälti kouluasioissa sillä etsimme kuumeisesti pikkuneidille uutta, sopivaa koulua. Kävimme aika moneen kouluun tutustumassa eikä valinta ollut missään nimessä helppo. Mutta ainakin toistaiseksi olemme tyytyväisiä valintaan vaikka koulu ei missään nimessä ole täydellinen (onko sellaista edes?). Tästä opimme sen, että itselle tärkeissä asioissa ei aina kannata joustaa ja jotkut asiat ovat vaivan arvoisia. Helpommalla olisi päässyt jos olisi vain valinnut lähimmän koulun mutta meille asia oli sen verran tärkeä, että siihen kannatti uhrata aikaa ja vaivaa. 

Tässäpä tietoa näistä erilaisista kouluvaihtoehdoista:
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/03/vertailua-yksityiskouluista-gran.html
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/03/gran-canarian-yksityiskoulut-osa-2.html

Ja siitä miten päätös lopulta syntyi: 
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/05/nyt-se-on-sitten-koulu-valittu.html

Kuukauden kohokohta oli ehdottomasit kipuaminen Gran Canarian "huipulle"  eli Roque Nublolle. No, itse asiassa kyseessä ei ole korkein kohta mutta aika lähellä kuitenkin. Tämän retken toteutin hyvän ystäväni kanssa, joka tuli Suomesta tänne lomalle käytännössä vain meitä tapaamaan! Miten tärkeitä ystävät ovatkaan elämässä! 
Yli kolme vuotta tuli saarella asuttua ennen kuin tuli tuonne suunnattua. Ihan liian harvoin tulee tuolla vuorilla käytyä - se onkin yksi asia, johon pitää tulla muutos vuoden 2018 aikana. 

Huhtikuu 2017

Huhtikuussa meillä oli ohjelmasa peräti kaksi reissua - ensin Suomeen ja sieltä Madridiin ja Soriaan.  Molemmat reissut olivat mahtavia. Tunnelmia Sorian reissulta voi lukea täältä:
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/04/pala-tuntematonta-espanjaa-sorian.html

Suomeen suunnistimme pikkuneidin kanssa pääsiäisen aikoihin ja viileästä säästä huolimatta reissu oli onnistunut. Itse asiassa meidän Suomi-lomat eivät ole koskaan kiinni säistä vaan nautimme näistä reissuista aina ja kelillä kuin kelillä. 


 


Suomesta tulikin mieleen, että seuraavat lentoliput sinne pitääkin kohta varata sillä pääsiäinen on aina sellainen aika että edulliset lentoliput järkevillä yhteyksillä ovat kiven takana.

Toukokuu 2017
Reissujen jälkeen vietimme toukokuun pääasiassa rauhallisesti kotona, arjesta nauttien. 
Tämä hyvin arkinen postaus voisi hyvin kuvata melkeinpä koko kuukautta.  http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/05/tama-viikko-kuvina.html

Tällä hetkellä arki on aika erilaista koska enää ei tarvitse ajella joka arkipäivä Las Palmasiin vähintään 40 minuutin ajomatkan päähän vaan pikkuneidin koulu on tuossa 10 min päässä, crossfit-sali alle 10 min ajomatkan päässä ja näin ollen ehdin olemaan kotonakin ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Yhtään enempää ei silti vapaa-aikaa ole tällä hetkellä joten ilmeisesti aika kiireisenä osaan itseni pitää. Tästä pitäisikin oppia vähän sitä, että osaisi ottaa enemmän aikaa itselle ja kuunnella kehoa. Olen edelleenkin aika mestari arjen aikatauluttamisessa jotta ehtisin mahdollisimman monta asiaa tehdä päivän aikana - välillä aikataulut ovat oikeasti minuuttiaikatauluja! Eli pitäisi oppia ottamaan vähän rennommin eikä tuntea stressiä vaikkapa siitä, että kodin siivoaminen meneekin 4 päivän päähän normaalin kolmen sijasta jne. 

Kesäkuu 2017
Kesäkuu oli varsin tunteikas sillä kuun alussa meidän pikkuneiti täytti 6-vuotta mikä tarkoitti yhden elämänvaiheen loppumista ja uuden alkamista. Taakse jäi ihana Montessori-esikoulu, tutut piirit ja hyvät ystävät. Yllättäen pikkuneiti otti muutokset vastaan hyvin positiivisesti eikä jäänyt murehtimaan menneitä vaikka uuteen kouluun meno häntä mietitytti - etenkin se, että saisiko hän sieltä yhtä hyviä ystäviä kuin mitä hänellä oli ollut edellisessä koulussa. 

Oli kuitenkin tosi mahtavaa, että hän sai viettää 6-vuotissynttärit yhdessä kahden parhaan luokkakaverinsa kanssa ja näin koululle saatiin mahtava päätös sillä lähes kaikki koulukaverit tulivat juhliin. Näitä synttäreitä vietettiin ihan puistossa piknikin merkeissä ja kaikilla oli superhauskaa. Toki kotona vietimme myös synttärit muiden ystävien kera. 

Itse sanoin myös hyvästit loistaville treenikumppaneille Crossfit Canarias -salilla. Oli mahtavaa kuulua tuohon joukkoon parin vuoden ajan! Mutta onneksi laji ei ole jäänyt pois elämästä, sali on vain vaihtunut muualle. Ja onneksi ihan yhtä hyvän treeniyhteisön löysin myös Maspalomasista. Kesäkuun lopussa vietimme miniloman rakkaalla Fuerteventuralla, joka entinen
kotipaikkamme, pikkuneidin syntymäpaikka ja meille se "paras" lomanviettopaikka. Se,  jossa voimme yhdistää loman parhaat asiat - ystävät, harrastuksen, rentoutumisen ja perhe-elämän. 


Sen jälkeen emme olekaan saarelle ehtineet. Tänä vuonna olemme itse asiassa käyneet siellä ennätyksellisen vähän. Ehdottomasti vuonna 2018 pitäisi päästä käymään siellä vähän useammin - ihan vaikka vain viikonloppureissuja. Nyt kun saarten välillä lentäminen on vakituisille asukkaille superhalpaa (parhaimmillaan liput maksavat n. 10 €/ suunta) niin rahasta ei reissaaminen ainakaan ole kiinni! 

Heinäkuu 2017

Heinäkuussa neiti sai ensikosketuksen uuteen kouluunsa sillä hän vietti kolme viikkoa koulun kesäleirillä. Näin paikka, osa henkilökunnasta ja muutamat kouluystävät tulivat jo tutuiksi eikä varsinainen koulun alku syyskuussa ollut lainkaan paha paikka. 


Muuten heinäkuu menikin sitten lähinnä uima-altaalla. Kuuma oli ja altaan vesi ihanan lämmintä joten mitäpä muuta sitä voisi tehdä. 
Elokuu 2017 

Elokuun kohokohta oli ehdottomasti Suomen reissu pikkuneidin kanssa. Puoliso ei töiltään mukaan ehtinyt mutta me vietimme mahtavat 3 viikkoa Suomessa. Parasta antia ehdottomasti pikkuneidille oli mummun, pappaa sekä isomummun seura, Suomen luonto ja erilaiset tapahtumat, Porin kirjasto sekä paras suomikaveri Niilo. Itse nautin myös aika lailla samoista jutuista sekä lisäksi pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan Porispere-festareiden tunnelman ja siellä kohokohtana Dingon konsertti. Ja pääsimme jopa Ässien jääkiekko-ottelua katsomaan! Eipä paljon enempää olisi voinut toivoa... 
Syyskuu 2017 
Syyskuun alussa kävimme tekemässä "pienen" etelä-Euroopan kiertomatkan eli lensimme Barcelonan kautta Roomaan, jossa olimme pari päivää. Sieltä matka jatkui Montenegroon, jossa olimme pari päivää ja sieltä Kroatian Dubrovnikiin, jossa vietimme neljä päivää. Huippu reissu ja pikkuneitikin nautti meidän kulttuuripitoisesta kiertomatkasta tosi paljon. Eikä yhden yhtä kitinää kuultu koko reissun aikana vaikka oli hirmukuuma ja jonottaakin piti tosi monesti. Ja kuun toinen "highlight" oli tietysti virallisen koulu-uran aloittaminen. Täällä Espanjassa 1.luokalle mennään siis sinä vuonna kun täytetään 6-vuotta. 
Lokakuu 2017

Lokakuussa teimme retken ylös vuorille ja jälleen kerran paikkaan, jossa emme olleet aikaisemmin käyneet. Tamadaban luonnonpuisto on paikka, jonne pitää mennä useamminkin nauttimaan metsämaisemista ja raikkaasta ilmasta. 

Lokakuun toinen kohokohta oli tietysti Halloween, jota pikkuneiti pääsi juhlimaan peräti kolmeen kertaan. Mutta parasta oli tietysti halloween-bileet ystävien kanssa! 

Marraskuu 2017

Marraskuu oli taas vaihteeksi rauhallisempi kuukausi johon ei kuulunut reissuja eikä mitään muutakaan ihmeellistä vaan sitä normiarkea. Mutta Espanjan isovanhemmat eli abuelot kävivät kuitenkin kylässä ja pääsimme pitkästä aikaa myös puolison kanssa viettämään laatuaikaa yhdessä mm. kylpylävierailun ja ravintolaillallisten merkeissä. 
Joulukuu 2017

Tähän vuoden viimeiseen kuukauteen onkin mahtunut sitten monta huippuhetkeä. Ensimmäisenä oli meidän Suomi-koulun Suomi 100-juhlat, jotka onnistuivat tosi hyvin. Toinen huippujuttu oli tietysti meidän pieni Andalucian kiertomatkamme, joka onnistui myös loistavasti. Lisää siitä voi lukea täältä:Ja tietysti vielä vuoden huipennus eli joulu koko lähisuvun kesken. 


Tähän on hyvä päättää tämä vuosi. Kaiken kaikkeaan hyvä vuosi, mitään en vaihtaisi pois ja kaikesta olen kiitollinen. Toivottavasti ensi vuosi tuo yhtä paljon kaikkea mahtavaa mukanaan ja tietysti roppakaupalla terveyttä ja hyvää oloa. 


Hyvää loppuvuotta kaikille ja vielä parempaa tulevaa vuotta!  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti