lauantai 16. joulukuuta 2017

Suomi-koulussa tänään: tonttupolku

Vuoden viimeinen Suomi-koulu päivä meni tietysti jouluisissa tunnelmissa. Emme tänä vuonna viettäneet mitään joulujuhlaa koska juhlimme jo kuun alussa Suomi 100-tunnelmissa. Mutta joulujuhlan meillä korvasi jouluinen koulupäivä - joka olikin kaikkien mieleen!

Valmistelimme lapsille hauskan tonttupolun eli erilaisia pisteitä, joissa tehtiin erilaisia jouluisia ja tonttumaisia juttuja. Lapsille jaettiin kaavake, johon sitten kerättiin leimoja / tarroja eri suorituspisteiltä ja kun lappu oli täynnä niin sai tontulta pienen lahjapaketin. 

Kuvan upea käsintehty ja -kirjailtu kuusimatto sekä lahjasäkki ovat papin rouvan tekemiä. Saimme ne lahjana viime vuonna - ovat kyllä upeat! 


Päivä kuitenkin alkoi papin pitämällä lyhyellä keskusteluhetkellä ja lapset saivat myös papin rouvan tekemät hienot kuusen koristeet lahjaksi (sisällä suklaa). Tämän jälkeen oli sitten tontturadan vuoro. Erilaisia tehtäväpisteitä oli yhteensä kahdeksan kappaletta ja lapset jaettiin neljän hengen ryhmiin niin että ryhmässä oli aina suht samanikäisiä lapsia. Näin saimme tehtävät jaettua vähän tasojen mukaan eli esim. isommille oli kirjoitustehtävä ja pienille taas väritystehtävä. Mutta osa tehtävistä oli samoja kaiken kokoisille. 


Tässäpä meidän eri tehtäväpisteitä:

Piparien koristelu: 

Kirje joulupukille: 

Hyödynsimme Suomikoulussa-blogin Ainon tekemiä valmiita pohjia. Kiitoksia jälleen!  Pohjat löytyvät täältä: https://suomikoulussa.wordpress.com/2017/11/03/kirje-joulupukille/


 Satuhetki pienille: Vesan ja Vallen jouluyllätys -kirja 


Askartelutuokio: hauskat lumiukko -tuikut Tonttutanssia - vuorossa:  Fröbelien palikat ja tonttulan aamujumppa 

Satuhetki vähän isommille: Mauri Kunnas ja 12 lahjaa joulupukille -kirja 


Tonttujen jumpparata: erilaisia tehtäväkortteja, joita lapset nostivat vuorotellen ja suorittivat kortin tehtävän.
Tonttulakista löytyi jouluisia lorujaJa lopuksi lapset saivat herkutella riisipuurolla. Osalle maistui todella hyvin, osa uskaltautui maistamaan vain lusikallisen. 


Kylläpä oli taas vauhdikas päivä! Nyt sitten pieni joululoma ja tammikuussa taas jatketaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti