torstai 21. joulukuuta 2017

Meidän joulu

Viimeisetkin "jouluvieraat" ovat saapuneet.  Nyt meillä on melkeinpä koko lähisuku sekä Suomesta että Espanjasta koossa ja valmiina viettämään joulua. Mielenkiinnolla odotan, että minkälainen joulu tästä saadaan aikaiseksi mutta ainakin väkeä riittää ja kuten täällä Espanjassa sanotaan: mitä enemmän väkeä, sitä paremmat bileet! Eli toivottavasti on hyvät joulukemut tulossa.

Ensimmäiset jouluvieraat eli omat vanhempani saapuivat jo 12.päivä - näin he saivat vähän viikon verran olla ihan rauhassa täällä. Tosin pikkuneiti oli monta päivää kipeänä eli vietimme monta päivää lähinnä ihan kotosalla.

Seuraava jouluvieras saapui myös Suomesta eli mummuni, pikkuneidin isomummu. Heti tulopäivänä kävimme pikkuneidin koululla katsomassa luokan joulunäytelmän. Mitään varsinaista joulujuhlaa ei koulussa järjestetä mutta jokainen luokka valmistelee jonkun esityksen ja sitä pääsee sitten katsomaan. Pikkuneidin luokan lisäksi saimme ihastella rinnakkaisluokan esitykstä ja kahta 5.luokkalaisten esitystä. 


 

Pikkuneidin luokka esitti näytelmän "elves and the shoemaker", suomeksi sadun nimi taitaa olla suutarin salaperäiset apulaiset. Luokka esitti tarinan englanniksi ja pikkuneidillä oli "päärooli" suutarin vaimona. Hänellä oli eniten vuorosanoja, peräti neljä puhevuoroa :-) 

Ihan kiva esitys mutta täytyy sanoa, että pientä hiomista olisi kaivannut. Tiedän, että 6-vuotiailta ei nyt välttämättä voi vielä kummoisia suorituksia odottaa mutta pienellä lisäharjoittelulla ja etenkin äänenkäytön harjoittelulla (koska mikrofoneja ei näköjään ollut käytössä) olisi näytelmä viety eri tasolle. Mutta kivaa, että esiintymistä harjoitellaan pienestä pitäen. Pikkuneiti tykkäsi esiintymisestä tosi paljon ja vuorosanatkin hän oli oppinut ilman sen kummempaa opettelemista. Ja itse asiassa hän osasi koko näytelmän läpi ulkoa eli muidenkin vuorosanat. Pitänee tulevaisuudessa harkita jotain näytelmäkerhoa :-) Hänen jälkeensä seuraavana päivänä saapui puolison pikkuveli. Hän on meidän pikkuneidin suosikki ja ilo olikin suuri kun setä majoittui nukkumaan hänen kanssaan samaan huoneeseen. Meillä on kyllä talossa kaksi vierashuonetta mutta koska väkeä tulee sen verran paljon niin pikkuneidin huoneeseenkin oli pakko majoittaa yksi vieras. Mutta onneksi se sopi molemmille osapuolille paremmin kuin hyvin :-) Tänään illalla sitten saapuivat ensin Madridista puolison vanhemmat eli espanjan abuelos (isovanhemmat) Kiara-koiran kera. Tosin koira ei ole heidän vaan puolison veljen. No, puolison velikin saapui myös eilen poikansa kanssa mutta he eivät voineet tuoda koiraa mukanaan, koska Vueling-lentoyhtiö ei sitä hyväksynyt. Eli koira on nyt matkannut melkein halki Espanjan joulunviettoon (ensin junalla Malagasta Madridiin ja sitten lentäen Madridista tänne Gran Canarialle). Miksi koiraa ei viety koirahotelliin, hyvä kysymys.. No, nyt on sekin sitten liittynyt jouluvieraiden seuraan. Tässä vaiheessa Suomen sukulaiset siirtyivät hotellimajoitukseen koska 9 henkeä ei meidän kotiin sentään pysty majoittamaan. Eikä täältä löydetty sellaista hotellia, johon olisi koiran voinut majoittaa. 

Serkkupoika saapui!  


Jouluohjelmaa on tässä hiottu niin, että jokaiselle olisi jotakin. Yhteistä ohjelmaa jonkin verran mutta myös omaa aikaa. Ainakin Suomen suku haluaa nauttia näistä aurinkoisista päivistä altaalla tai rannalla. Sitä valoa, lämpöä ja aurinkoa kun ei Suomessa ole kauheasti ollut viime aikoina tarjolla. 

Perjantai-illalle meillä on varattu iltaretki. Se suuntautuu jonnekin tuonne saaren sisäosaan ja tarkoituksena on mennä ammattilaisen kanssa katselemaan tähtiä. En tarkalleen tiedä, että mitä on luvassa sillä puoliso on tämän varannut. Joku oli sitä hänelle kehunut. No, toivotaan että on ikimuistoinen retki tulossa. 

Retken järjestää astroGC.com 


Lauantaina eli aatonaattona naisväki lähtee Las Palmasiin shoppailemaan ja miehet jäävät katsomaan kotiin Real Madridin ja Barcelonan välistä jalkapallopeliä. Illalla suuntaamme sitten Kontulan Helmeen saunomaan. Kyseessä on siis suomalainen sauna, jossa on yleisövuoroja mutta saunaa saa myös varattua omalle porukalle. Meillä on sauna varattuna omaan käyttöön illalla ja ehkä saunomisen välissä pulahdamme virkistävälle yöuinnille uima-altaaseen :-) 

Sunnuntaina on tarkoituksena sitten nauttia myöhäinen joululounas eli klo 15 alkaen. Suurin osa ruoasta tulee valmiina paikallisesta suomi-ravintolasta mutta jotain jää itsellekin tehtäväksi. Ainakin perunoita pitää keittää ja lohet savustaa. Aattona siis nautimme suomalaisia jouluruokia. Tarjolla on ainakin erilaisia laatikoita, savulohta, graavia lohta, kylmäsavulohta, rosollia, sienisalaattia,  sillejä, paistikastiketta jne. Jälkkäri on sentään vähän kansainvälisempi eli tarkoituksena olisi tehdä pannacottaa glögihyytelöllä ja piparimuruilla. Sen sentään teen itse - toivottavasti onnistuu :-) 

Joulupukkia olemme tässä yrittäneet pyydystää toisen suomi-kouluperheen kanssa. Saa nähdä, että löydämmekö. Jos ei onnistu niin sitten teemme vaihtarit eli heidän pappansa tulee meille pukiksi ja meidän pappa lähtee sinne pukiksi. Käyhän se niinkin! Sen kummallisempaa ohjelmaa ei ole aatoksi kehitelty. 

Maanantaina on sitten tarjolla espanjalainen joululounas, josta vastaa tietysti espanjan suku. Saa nähdä, että mitä on tarjolla. Todennäköisesti paellaa - sitä olemme ennenkin näin jouluna syöneet. Tai sitten jotain lihaa, ehkä lammasta. 
26.päivä lähtevät sitten Suomen sukulaiset jo kohti pimeää pohjolaa. Ja Espanjan sukulaiset jäävät vielä muutamaksi päiväksi. Pikkuneidillä koulu jatkuu vasta 9.1. eli aika pitkä loma on tässä vielä tiedossa. Parit teatteriesitykset on jo varattuna ja myös retki vuorille suunnitteilla. Ehkä käymme myös piipahtamassa pikaisesti entisellä kotisaarella ystäviä tervehtimässä.

Tällainen joulu olisi meillä siis luvassa :-) 

Mukavaa Joulunaikaa kaikille!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti