maanantai 6. marraskuuta 2017

Syksyn kuulumisia

Niin se on lokakuu vaihtunut marraskuuksi ja saa nähdä, että alkaisiko se syksy viimeinen myös täällä Kanarialla. Pientä "lupausta" on ehkä ilmassa sillä päivisin ei enää mennä 30 asteen yläpuolelle vaan yleensä ollaan 25-28 asteen välillä. Ja mukaan mahtuu jo muutamia vähän pilvisempiäkin päiviä. 

                                   

Tosin sateita ei ole vieläkään näkynyt eikä niitä ole sääennusteissa luvattu vielä tulevalle viikollekaan. Jopa meressä olemme käyneet vielä uimassa eikä tuntunut edes kylmältä! Uima-allaskausi sen sijaan on varmaan tältä talvelta jo ohitse - sen verran viileältä altaan vesi jo tuntuu. Vaikka kyllä siellä turistit näyttävät hyvin viihtyvän...  Pikkuneidin koulussakin viikottaiset uimatunnit pistettiin tauolle kevääseen asti. 

Yölämpötilat ovat joinakin öinä laskeneet jo tuonne 20 asteeseen joten se nopeasti viilentää altaan veden. No, nyt onkin sitten sopiva hetki aloittaa poreallaskausi :-) 40 asteinen vesi on ihanaa kontrastia viileälle 


Viime viikolla meillä oli täällä Espanjan isovanhemmat kylässä ja pääsimme puolison kanssa viettämään vähän parisuhdeaikaa. Kävimme kahdestaan illallisella pariin otteeseen, kylpylässä ja elokuvissa. Ihanaa vaihtelua arkeen! 


Segundo Muellen susheja.. nam! 


Samsaran jälkiruoka! 

Elokuvissa kävimme moonlight cinemassa, joka sijaitsee tuossa 5 min ajomatkan päässä Meloneraksen alueella. Siellä näytetään elokuvat englanniksi joten tykkäämme käydä siellä. Ja onhan siinä oma viehätyksensä kun saa katsoa elokuvaa tähtitaivaan alla - ja tällä kertaa jopa täysikuun valossa. Istuimina toimivat sohvat ja tarjoilu toimii sohvalle asti - tarjolla on mm. pikkupurtavaa, pizzaa ja vaikkapa coctaileja. Itse tyydyin pizzaan ja punaviiniin ;-) 

  


Kylpyläksi valikoitui tällä kertaa San Agustinin puolella sijaitsevan Gloria palace -hotellin kylpylä, jonne sisäänpääsy oli n. 25 euroa. Lisäksi otimme 30 minuutin hieronnan, joka maksoi lähes 30 €. Kumpikaan ei ollut oikein hintansa arvoinen. Huomaa, että paikkaa ei ole kauheasti kunnostettu tai uudistettu - esim. saunat olivat aika ankeassa kunnossa ja likaisiakin. Eli tuskinpa palaamme uudelleen.  


Tärkeintä kuitenkin oli se, että saimme viettää arvosta parisuhdeaikaa. Ja lisäksi puolisolle osui vierailun ajaksi loma, joka sekin oli tervetullut tauko sillä puolisolla on viime kuukaudet ollut hirmukiirettä töissä ja pientä stressiä oli jo havaittavissa. Mutta nyt on taas kuin uusi mies :-) 

Pikkuneidillä menee edelleen koulussa hyvin. Innoissaan menee kouluun ja yhtä innoissaan lähtee pois. Läksyjä ei ole lukuläksyjen lisäksi tullut muuta kuin viikonlopuiksi ja silloin yleensä kirjoitusharjoituksia ja matematiikkaa. 

                                        

Tällainen keuhko-projekti oli edellis viikonlopun kotitehtävänä ja siitä sitten pidetiin koulussa pieni esitelmä. 


Luulisi, että 7 tunnin koulupäivä vetäisi väsyneeksi mutta mitä vain - koulusta tulee kotiin entistä energisempi pikkuneiti! Mutta mitäpä sitä voi odottaa kun koulussa eivät kauheasti päivän aikana liikkumaan pääse. 

Niinpä olemme ottaneet tavaksi käydä juoksu- ja kävelylenkillä iltapäivällä sellaisina päivinä kun ei ole esim. koulussa liikuntaa (keskiviikko) tai balettitunteja (tiistai ja torstai). Näin saamme liikuntaa, raitista ilmaa ja laadukkaan äiti-tytärhetken. 


Viime kuukaudet ovat itselläni olleet aika kiireisiä sillä syyskuussa aloittamani liikuntalääketieteen etäopinnot ovat työllistäneet aika paljon. Käytännössä joka arkipäivä pitäisi löytää 4-5 tuntia opiskeluun mutta hankalaa se on kun pitäisi arkeakin pyörittää. Mutta eka kurssi on takana kiitettävällä arvosanalla ja toinen tentti on edessä kuun lopussa. Sen jälkeen pidän pienen "joulutauon" ja jatkan seuraavan kurssin parissa vasta ensi vuoden puolella. Alunperin ajattelin suorittaa kaikki nyt putkeen mutta se olisi tarkoittanut kiireistä opiskelua myös joulukuussa ja se ei houkuttele koska meillä on kuun alussa lomareissu tiedossa ja sitten tulee kolmeksi viikoksi jouluvieraita. Eli jätetään kurssi odottamaan ensi syksyä - mikäpä kiire tässä on valmiissa maailmassa :-) 

Tässä viimeaikaiset lukemiset.. 


Seuraavan lomareissun valmisteluja tässä onkin tehty ja kohdetta vaihdettu pariinkin otteeseen. Joulukuun alussa olisi viikon verran lomaa ja olemme pähkäilleet, että mennäänkö lumilomalle Andorraan tai Italiaan? Vai joulumarkkinoille keski-Eurooppaan? Vai otetaanko riski ja mennään Sierra Nevadalle? No, loppupeleissä päätimme ottaa riskin, tosin pienen sellaisen. Eli vietämme Sierra Nevadalla vain pari päivää. Jos on lunta, niin huippujuttu ja pääsemme rinteeseen. Jos lunta ei ole riittävästi, niin sitten nautimme vain viileästä ilmasta ja siitä lumesta, mitä sitten tarjolla onkaan. Kunhan nyt pikkuneiti pääsee vähän talven tuntumasta nauttimaan. Sierra Nevadalta jatkamme alas Granadaan, jossa vietämme yhden yön ja käymme tutustumassa Alhambraan. No, itselle ja puolisolle se on toki tuttu mutta pikkuneiti ei ole koskaan käynyt. Ja ilmeisesti Granada on myös ihan kaunis jouluvaloissa joten mukavaa sielläkin käydä näin talvella. Ja loman viimeiset päivät vietämme sitten rannikolla eli Malagan kupeessa, puolison veljen luona. Eli yhdistelmäloma meidän tyyliin :-) 

Parempi lumiloma jää sitten odottamaan helmikuun alkuun jolloin suuntaamme ison ystäväperheporukan kanssa (yhteensä 5-6 perhettä) Andorraan, Grandvaliran hiihtokeskukseen. Siellä olemme olleet jo useamman kerran ja hyväksi koettu paikka ja hotelli valikoitui taas kohteeksi. Itse olisin kaivannut vähän vaihtelua mutta kun iso ryhmä on lähdössä niin enemmistön päätöksellä mennään. No, toivotaan että lunta riittää ja saamme mahtavan lumiloman viime vuoden tapaan. Tässä muuten juttua siitä reissusta: 
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/01/lumilomalle-andorraan.html

Ainakin nyt näyttää hyvältä sillä ensilumi on satanut ja ilmeisesti lisää on luvassa. Jee! 
Mutta seuraavaan lomaan on vielä kuukausi aikaa ja se eletään aika lailla normiarkea. Tässä kuussa ei pikkuneidillä ole edes koulusta mitään ylimääräisiä vapaita. Mutta onneksi joulukuu on jo kulman takana ja se onkin sitten koulun puolesta pikkuneidille vähän helpompi. Täällähän 6. ja 8.12 ovat pyhiä ja koulussa lisäksi 7.12 on otettu vapaapäiväksi eli siitä tulee viikonlopun kanssa ihan mukava tauko. Ja joululoma alkaa sitten 22.12 ja koulu jatkuu vasta tammikuun 9.päivä. 

Pari viikkoa vielä ja sitten varmaan voikin jo kaivaa joulukoristeet esille ja alkaa virittäytymään joulutunnelmaan. Eikö? Ei kommentteja:

Lähetä kommentti