sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Suomi-koulussa tänään teemana suomalainen musiikki

Syksyn viimeisiä koulupäiviä viedään jo. Onpa aika mennyt vauhdilla!  Jäljellä enää Suomi 100-juhla ensi kerralla ja sitten jouluinen koulupäivä. Tänä vuonna joulu ei kuitenkaan ole syyskauden kohokohta vaan ensi kerralla vietettävä Suomi 100-itsenäisyyspäivän juhla, jota olemme vähitelleen kasanneet kokoon tässä syksyn aikana. Askartelut taidenäyttelyä varten on saatu päätökseen ja tänään valmistui yhteistyössä upea karhu, Suomen kansalliseläin. Se pääsee täydentämään jo aikaisempia kansallistunnuksia - joutsenta, koivua, kieloa ja ahventa. Uskoisin, että saamme upean tilataideteoksen koottua juhlapaikan seinälle.

Koska juhla on jo ensi kerralla niin tietysti tästä koulupäivästä kului iso osa siihen, että valmistelimme tulevaa juhlaa. Nimittäin itse ohjelmia pääsimme treenaamaan vasta eilen sillä alunperin suunnitellut jutut eivät onnistuneetkaan joten jouduimme tässä viime hetkellä kehittelemään ihan uudet jutut. Mutta eiköhän se tästä! Hyvä puoli on se, että meidän koululaiset ovat pääasiassa tosi reippaita eli kukaan ei pistä hanttiin vaikka joutuu / pääsee esiintymään. Ja jopa pojat ovat tanssiesityksessä ihan täysillä mukana. Ennen juhlaa pitää toki vetää vielä kenraaliharjoitukset paikan päällä koska kaikki lapset eivät tänään päässeet paikalle. 

Lisäksi luemme juhlassa lasten eilen tekemät onnittelukirjeet Suomelle. Näihin saimme valmiit pohjat Suomi-koulussa blogista:
 https://suomikoulussa.wordpress.com/2017/11/02/kirje-100-vuotiaalle-suomelle/. Kiitos paljon, Aino!


Ja koska päivän teemana oli suomalainen musiikki, Sibelius ja soittimet niin totta kai näitäkin aiheita käytiin läpi. Sibeliuksen elämään tutustuttiin keskustelemalla,  Sibelius-räppiä kuuntelemalla ja lisäksi tietysti kuuntelimme pienen pätkän Finlandiaa. Kunnolla lapset kuulevat kyseisen laulun sitten Suomi 100-juhlassa. Lisäksi tutustuttiin eri soittimien suomalaisiin nimiin ja tehtiin aiheeseen liittyvä tehtävä. Olisi ollut kiva tuoda soittimia ihan paikan päälle mutta siihen ei valitettavasti tällä kertaa ollut aikaa.Hauska tehtävä olisi ollut myös soittimien äänen tunnistus tehtävä mutta näitä ideoita voi sitten hyödyntää vaikka ensi vuonna :-) 


 

Pidimme myös pitkästä aikaa levyraadin sillä edellisestä on aikaa jo useampi vuosi ja silloin kuuntelimme lastenlaluja. Mutta nyt mukana oli suosittua ja ajankohtaista nuorisomusiikkia kuten Robin, Antti Tuisku, Ellinoora, JVG ja Lauri Tähkä & Elastinen. Voittajaksi selviytyi Robinin kappale Boom kah, toiseksi tuli Lauri Tähkän & Elastisen Lempo ja kolmanneksi Antti Tuiskun Rahan takii. Tämä levyraati oli selvästi mieluinen juttu ja osalle jotkut kappaleet olivatkin jo tuttuja entuudestaan. Mutta aika hyvin suomimusa upposi kaikille!

Parin viikon päästä on sitten se syksyn kohokohta eli Suomi 100-juhla. Vähän jännittää, että miten juhla menee ja paljonko väkeä tulee paikalle. Nimittäin paikallinen Kanarian sanomat - lehti oli saanut vihiä juhlasta ja oli laittanut lehteen juttua meiltä kysymättä! Eli voipi olla, että paikalle saapuu näitä saaren talviasukkaita myös juhlaa katsomaan. Olisi varmaan pitänyt laittaa joku pääsymaksu niin olisimme saaneet kerättyä tuloja koululle ;-) 

No, uskoisin että hienon juhlan saamme aikaiseksi. Onneksi saimme paikallisen Suomi-kerhon kuoron esiintymään juhlaamme, joten tiedossa on vähän "virallisempaakin" ohjelmaa lasten esitysten lisäksi. Unohtamatta tietenkään yhden koululaisemme äitiä, joka on myös lupautunut laulamaan. Ainakin Finlandian kuulemme hänen toimestaan. Eli varsin musiikki-pitoinen juhla on siis tulossa. Mutta siitä enemmän sitten juhlan jälkeen! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti