lauantai 21. lokakuuta 2017

Suomi-koulussa tänään: Suomi 100

Suomen 100-vuotispäivä lähestyy kovaa vauhtia ja myös meillä Gran Canarian Suomi-koulussa tämä tärkeä päivä on tietysti huomioitu. Itsenäisyyspäivänjuhla on jo valmisteilla ja sitä tullaan juhlistamaan lasten, heidän vanhempiensa ja muiden sukulaisten ja Suomi-koulun ystävien kanssa 2.12.  Tiedossa on hieno ja varmasti ikimuistoinen juhla - olemme saaneet esiintyjiksi mm. yhden suomikoululaisen äidin, joka on lupautunut laulamaan mm. Finlandian. Sekä lisäksi meitä tulee ilahduttamaan Gran Canarian Suomi-kerholaisten kuoro. Niin ja totta kai juhlassa on myös luvassa lasten esittämää ohjelmaa, joka kuitenkin pidetään salassa juhlaan asti. 

Tämä koko syksy meillä mennään enemmän ja vähemmän Suomi 100-teemalla ja esim. koko syksyn askartelut liittyvät hyvin voimakkaasti Suomeen. Olemme askarrelleet jo kansallislintu joutsenen, kansalliskala ahvenen, kansallispuu koivun ja myös muita kansallistunnuksia on vielä luvassa. Näistä hienoista töistä keräämme sitten upean taidenäyttelyn itsenäisyyspäivänjuhlaa koristamaan. 

Tällaisia hienoja teoksia on jo valmistunut syksyn aikana:

Tänään koulupäivän teemana oli Suomi 100 ja pukeudu sinivalkoiseen-päivä. Kaikki lapset  ja opettajat tulivatkin sinivalkoisissa vaatteissa kouluun ja saimme kuvattua hienon esityksen itsenäisyysjuhlaa varten. Tarkoituksena on siis, että juhlassa on muutama etukäteen kuvattu esitys ja sitten joku esitys ihan livenä paikan päällä. Näin lapsetkin pääsevät nauttimaan juhlasta eivätkä vain koko ajan esiintymään. 

Päivän aloitimme kuitenkin juttelemalla päivän aiheesta eli mitä tarkoittaa Suomi 100. Miksi sitä juhlitaan ja miten eri tavoin sitä juhlitaan Suomessa. Ja kerroimme myös lapsille, että miten me tulemme juhlistamaan tätä Suomen 100-vuotis synttäripäivää.
Tämän jälkeen katsoimme 20 minuuttia kestävän videon Suomen historiasta, joka sopii hyvin lastenkin kanssa katsottavaksi. Meillä kaikki (2-3 vuotiaita lukuunottamatta) jaksoivat hyvin katsoa videon ja istua paikallaan. Tämä Virtasten suvun tarina kertoo Suomen historiasta 1900-luvun alusta nykypäivään. 

Video löytyy täältä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/05/09/suomen-100-vuotta-virtasten-silmin-nain-koyhasta-maatalousmaasta-tuli-moderni

Tämän jälkeen siirryimme ulos kuvaamaan (valokuvia eri kokoonpanoilla sekä tanssivideo) esitystä juhlaa varten. Olimme koristaneet taustan aiheen mukaisesti ja kun kaikilla oli sinivalkoista päällä niin kivannäköisen esityksen saimme. Siihen tulee taustamusiikki ja sitten kuvia sekä videonpätkiä. Osa kuvattu tosiaan tänään, osa aikaisemmin ja osa kuvataan ensi kerralla. Koska sellaista koulupäivää ei taida koskaan oikein osua, että kaikki lapset olisivat paikalla. 
Lopuksi askartelimme vielä hienoja koivuja, joista saamme todella mahtavan koivumetsän kun kaikki työt laitetaan yhteen. 


 

 
Koivumetsä! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti