tiistai 31. lokakuuta 2017

Happy Halloween!

Jälleen on se aika vuodesta kun kaupat ovat täynnä kurpitsoita, hämähäkinseittejä, erilaisia naamareita ja naamiaisasuja sekä kaikenlaista muuta Halloween-aiheista krääsää. Halloween on "kotiutunut" myös tänne Espanjaan ja sitä vietetään niin kodeissa kuin kouluissa. No, onpahan taas hyvä syy koota ystävät kasaan ja juhlia! 

Meilläkin juhlinta aloitettiin jo viime viikonloppuna kun kutsuimme ystäväperheitä meille viettämään oktoberween-hallowest juhlia eli yhdistettyä oktoberfestia ja halloweenia. Ihan huippupäivä meillä olikin! 
  Näitä juhlia olemme järjestäneet aikaisemminkin ja ystävät ovat mukana aina ihan täysillä.  Yleensä nämä juhlat järjestämme nyyttikestit- tyyliin eli jokainen tuo mukanaan jotain syötävää. Meitä kun on yleensä aika iso joukko koolla - pari vuotta sitten juhlissa oli melkein 40 henkeä! 


                                           
                             

  

Halloweenin juhlinta taitaa vaihdella suuresti eri maissa. Suomessa ei taida kauheasti perinteitä olla vaikkae rilaisten halloween-juhlien määrä on toki lisääntynyt varmasti viime vuosien aikana. Mutta harvat lapset taitavat käydä kiertämässä ovelta ovelle. 

Espanjassakaan perinteitä tälle juhlalle ei kauheasti ole mutta viime vuosien aikana sitä on alettu viettämään aktiivisemmin. Ja jopa suurin osa kouluista järjestää tänään halloween-juhlan, ainakin pienemmille lapsille. Meidänkin pikkuneidin koulussa tänään esikoululaiset sekä 1 & 2-luokkalaiset saivat mennä halloween-puvut päällä kouluun ja päivän aikana oli ollut jotain aiheeseen liittyviä juttuja. Mutta ei mitään sen kummempaa juhlaa. Tämän näköisiä tyyppejä on tänään lähtenyt aamulla kouluun :-) 
¨Tässä meidän pikkuneiti ja naapurinpojat :-) 
Illalla tietysti osa lapsista käy kiertämässä ovelta ovelle mutta tämä perinne vaihtelee paljon asuinalueiden ja perheiden mukaan. Esim. edellisessä taloyhtiössämme oli todella huikea halloween-kulttuuri, jossa asuntojen pihat koristeltiin viimeisen päälle, monissa kodeissa järjestettiin ystäväperheiden kera halloween-juhlia ja sitten pimeän tultua lapset lähtivät kaikista kodeista liikkelle halloween-asuissa. Trick or treat -meno jatkui lähes tauotta usean tunnin ajan ja parhaimmat ryhmät olivat jopa harjoittelleet jonkun musiikki- ja tanssiesityksen. 

                                         

Nykyisen asuinpaikan juhlinta taitaa olla aika vähäistä koska lapsiperheitä ei tässä taloyhtiössä kauheasti asu. Mutta toki me muutamat perheet yritämme ottaa juhlasta ilon irti.
Aamulla kiinnitin sisäänkäyntiportin viereen pienet muistutukset asukkaille :-)
Ja kuten arvasin, niin ei tällä ovella ruhkaa ollut... Mutta lapset kiersivät kaikki asunnot läpi - osa oli selvästi nähnyt vinkiksi jättämäni kurpitsat ja olivat valmistautuneet. Mutta osalla ei ollut mitään. Joka tapauksessa kassi tuli karkkia täyteen! Ja lapsilla oli hauskaa. 


Ja lapsetkin lisääntyivät illan mittaan - kolme lähti asuntoja kiertämään ja loppujen lopuksi lapsia olikin seurueessa kuusi. 

 

Meillä on siis tästä juhlasta otettu kaikki ilo irti. Tai ainakin pikkuneiti on niin tehnyt. Hänen mielestään halloween on juhlista ehdoton ykkönen, kakkosena tulevat karnevaalit ja sen jälkeen vasta joulu :-) 
No, eiköhän nämä koristeet siivota huomenna syrjään ja parin viikon päästä voikin sitten jo varmaan kaivaa joulukoristeet esille. Eikö? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti