lauantai 12. elokuuta 2017

I ❤️ Suomen kesä

Kyllä meille vierailu Suomessa kesällä on ihan must. Takana on kolme viikkoa eikä aika ole tullut pitkäksi. Toki ihan mukavaa on jo päästä myös kotiin koska puoliso ei päässyt tälle reissulle mukaan. Mutta huippuloma on taas takana. Lehdet ovat mainostaneet superkylmää kesää mutta ainakaan meitä tämä ei ole ollenkaan haitannut. Päinvastoin. Meille jatkuvan kesän parissa asuville tämä on ihanaa vaihtelua! Sadetta on toki saatu mutta ei mielestäni mitenkään normaalia enemmän. Ehkä viitisen sadepäivää on mahtunut kolmeen viikkoon. Ei tosin mitää hellepäiviäkään ole ollut mutta niitä emme ole edes kaivanneet. Nämä 18-22 asteen lämpötilat ovat olleet juuri täydellisiä! 

Lomalla emme ole kauheasti ehtineet olla "paikallaan" vaan ohjelmaa on riittänyt tasaisesti melkeinpä joka päivälle. Tosin meidän ehdoillamme. Emme ole ajaneet ympäri Suomea sukuloimassa tai ystävien perässä vaan päivät ovat täyttyneet mukavista puuhista ja pikkuretkistä. Sekä sukulais- ja ystävävierailuista ihan täällä kotipuolessa. 

Kyllä sitä nimittäin löytyy tekemistä ihan tällaisesta varsin "tylsäksi" luokitellusta suomalaiskaupungistakin. Ja sen ympäristöstä. Eikä kaikkea ehditty edes tekemään! Maatilavierailu jäi ensi kesään ja Huikee-seikkailupuistokin jäi testaamatta. Ja monta muutakin juttua...

Mitkä sitten ovat olleet tämän loman highlightsit? Tässäpä näitä...

Leikkipuistot. Niitä on valtavasti, kaikki vähän erilaisia ja yleensä tosi hyvässä kunnossa. Näitä tulee taas Kanarialla ikävä. Etenkin Pelle Hermannin puisto Porin Kirjurinluodossa on ihan mieletön. Siellä kävimme useana päivänä!Leikkipuistoista on lähes aina löytynyt myös uusia leikkikavereita. Meidän sosiaalinen pikkuneiti tekee mielellään tuttavuutta kaikkien kanssa ja monta uutta "ystävää" löytyi viikkojen aikana. Kyllä on taas hyötyä siitä, että suomenkieli on hyvin hallussa!

Suomen luonto on kyllä niin mahtava. Eikä tarvitse välttämättä edes kaupungista poistua. Porin Kirjurinluotokin tarjoaa paljon luontoelämyksiä - laajojen puistoalueiden lisäksi on eläimiä ja jopa pieni patikkareitti. Juuri sopiva pienten lasten kanssa kuljettavaksi.

Ja Suomen kirjastot! Niin mahtavia paikkoja. Meidän pikkuneiti rakastaa suomalaisia satukirjoja ja niiden hahmoja. Suosikkeja ovat Tatu&Patu, Koiramäet, Risto Räppääjä, Heinähattu&Vilttitossu sekä Reuhurinne. Mutta kaikki muutkin kirjat kelpaa ja niitä luetaan innolla. Yksin ja yhdessä!

Kävimme myös ottamassa perinteiset vuosikuvat kuvaamossa. Näitä olemme ottaneet joka vuosi aina syntymäpäivän aikoihin. Kuvista näkee hienosti että miten neiti on vuosien mittaan muuttunut ja kasvanut. Kymmeniä hienoja otoksia taas tuli ja vaikeaa on valita suosikkeja joista varsinaiset kuvat sitten teetetään.
Tältä seinä näytti ennen 6-vuotiskuvia.

Yhtenä päivänä piipahdimme myös keskiaikaisilla Hansa-markkinoilla ja ne olivatkin hieno tapahtuma. Paljon maksutonta ohjelmaa lapsille. Keppihevosrata, miekkailu, jousiammunta, poniratsastus ja tikkupullien paisto pikkuneidin suosikkeja. Kotona pitikin sitten askarrella keppihevonen, veistää puusta oma miekka, ostaa jousipyssy ja paistaa tikkupullaa. 

Ja talutusratsastustunnillekin neiti halusi. Hän on käynyt kerran aikaisemmin Kanarialla vastaavalla ja silloin heitettiin suoraan juoksutusliinan päähän ison hevosen selässä ja ravia & laukkaa vetivät puolen tunnin ajan. Siitä jäi neidille pieni kauhu ratsastusta kohtaan ja vasta nyt uskaltautui uudelleen kokeilemaan kun lupasin, että Suomessa ei samalla tavalla toimita.

Kokemus olikin onnistunut. Ensin puolisen tuntia hevosen hoitoa ohjaajan opastuksella - hän rauhallisesti neuvoi, että miten poni pitää harjata ja hoitaa ratsastuskuntoon. Ja sitten puoli tunti ratsastusta, jossa mentiin ihan alusta lähtien. Opeteltiin nousemaan selkään oikein, pitämään kiinni ohjaksista ja muita perusjuttuja. Ohjaaja neuvoi tosi perusteellisesti ja harjoiteltiin ponin oikeanlaista ohjaamista, pysäyttämistä ja vähän myös ravaamista. 

En ymmärrä, että mikä tuolla Espanjassa on vikana kun kaikki pitää hoitaa vauhdilla ja vailla mitään "järkeä". Sama juttu oli uimakoulussa, Espanjassa heitettiin vain altaaseen kun taas Suomess aloitettiin rauhallisesti alkeista. No, maassa kai maan tavalla...
Yhtenä päivänä kävimme myös Sastamalassa, jossa sijaitsee Herra Hakkaraisen talo. Pikkuneiti rakastaa Mauri Kunnaksen kirjoja joten tuota vierailua hän odotti kovasti. Ja hauskaa oli! Melkein neljä tuntia olimme siellä vaikka paikka ei kovin iso olekaan. Mutta siitä huolimatta neiti ei olisi ollut halukas vielä lähtemään eli hauskaa oli. Eikä pääsymaksukaan ollut kuin 7€. 
Kaikki mahdolliset Suomi-jutut on melkein tullut tehtyä. Neiti on syönyt kilokaupalla uusia perunoita, mustikoita, vadelmia ja herneitä. Myös viinimarjat suoraan puskista ovat suurta herkkua. 


Ässien harjoitusottelussakin tuli käytyä. Heh, neiti pääsi ennen jääkiekkomatsiin kuin jalkapallo-otteluun vaikka papilla on Real Madridin kausikortti 😂


On satanut ja paistanut mutta emme voi valittaa säistä. Ja miksi valittaa, eihän niihin voi vaikuttaa. Olemme siis nauttineet joka päivästä ja säästä.
Ei ole huonoja säitä, on vain huonoja varusteita!Kumisaappaille oli käyttöä myös Porispere-festareilla. Sadetta emme juuri saaneet niskaan mutta sen verran oli satanut että maa oli tosi mutaista. Mutta sehän ei fiilistä laskenut, tunnelma oli huipussaan!
Viikonlopun odotetuin esiintyjä oli tietysti Dingo, joka vetikin hyvän keikan. Ei tarvinut hävetä.
Vielä viimeisenä lomapäivänä kävimme sirkuksessa, kun kerran sellainen oli kaupungissa. Ihan hyvä sekin vaikka eläimiä ei nykyään kauheasti olekaan ja temputkin tehdään vähän tylsästi melkein maantasolla tai ylhäällä turvaköyden turvin. Mutta kyllä ainakin meidän pikkuneiti tykkäsi eikä itselläkään aika käynyt pitkäksi.


Nyt on mieli ja sielu ladattu taas täyteen Suomi-muistoja. Seuraava kerta onkin sitten joskus talvella ja toivottavasti silloin saamme nauttia lumisesta Suomesta!

Ei muuta kuin tavarat laukkuihin ja iltapäivällä Tukholman kautta kohti kotisaarta. Kiitos kaikille, kivaa oli! Ja toivottavasti nähdään taas kohta.

Näihin tunnelmiin...


PS. puku lähti mukaan Kanarialle sillä joulukuussa vietetään Suomi-koulun toimesta Suomi 100-itsenäisyyspäivän juhlaa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti