lauantai 15. heinäkuuta 2017

Kesälomakuulumisia Kanarialta

Takana on nyt kaksi viikkoa kesälomaa täällä kotosalla. Eikä voi kesälomakeleistä täällä valittaa - aurinko on paistanut viime päiviä lukuunottamatta kirkkaalta taivaalta ja lämpötilat ovat olleet päivisin 25-28 asteen luokkaa ja öisinkin reilut 20 astetta. Tosin nyt viime päivät ovat olleet vähän tuskaisempia - calima eli sirokkohiekkatuuli piilotti kaiken alleen ja lämpötilat ovat myös kohonneet selvästi. Viikonlopuksi suunniteltu retki saaren sisäosiin jää tekemättä sillä vuorilla lämpötilat ovat lähes 40 asteen luokkaa. 


Täällä rannikollakin on ollut kuuma mutta kuitenkin vielä ihan siedettävää. Ja kun pysyttelee keskipäivän ajan sisätiloissa niin pärjää ihan hyvin vaikka kotona ei ilmastointia olekaan. Mutta rannalle en kyllä lähtisi itseäni grillaamaan tällä ilmalla... 

Itse en ole enää muutenkaan mikään kauhea auringonpalvoja vaan viihdyn mielummin varjossa. Eikä rantakaan kauheasti yleensä houkuttele vaan mielummin viihdyn ihan täällä kotipuolessa uima-altaalla, jossa on kaikki "mukavuudet" muutaman askeleen päässä. Tylsää? No, ehkäpä jonkun mielestä. Mutta kun se aurinko paistaa vähintään sen 300 päivää vuodessa niin ei sitä aurinkoa jaksa enää kauheasti palvoa. Varsinkin kun tätä ikuisen kesän elämää on takana jo yli 15 vuotta... Mutta parasta tässä onkin se, että siitä auringosta ei ole pakko nauttia kun sitä on kerran aina tarjolla. Voi siis ihan hyvällä omalla tunnolla istua keskellä päivää sisällä ja nauttia viileydestä sen sijaan että hikoilisi uima-altaalla tai rannalla vaan siksi, että on pakko saada aurinkoa. Ja sitten iltapäivällä kun lämpötilat ovat jo laskeneet niin voi suunnata altaalle nauttimaan. 

Ja nykyään voimme käydä myös iltauinnilla sillä puoliso sai vihdoin ja viimein taloyhtiössä läpi hankkeen, jolla hankittiin aurinkoenergialla toimivat lamput altaaseen. Muuttui muuten allas kertaheitolla paljon hienommaksi ja nyt voi tosiaan käydä vaikka iltauinnilla vielä auringon laskun jälkeenkin. Allas on avoinna klo 22 asti eli sitten kun iskevät ne kesän kuumimmat viikot niin mikäs se mukavampaa kuin käydä uimassa ennen nukkumaan menoa. Mutta toistaiseksi ei iltauinneille ole vielä ollut tarvetta sillä lämpötilat ovat tosiaan pysyneet vielä siedettävissä lukemissa. 


Toisin on ollut mantereella, jossa on kärsitty oikeastaan jo kesäkuun alusta lähtien melkoisesta helleaallosta. Taas tällä viikolla monissa paikoissa paukuteltiin helle-ennätyksiä uusiksi. 


No, ei käy kateeksi suomalaisiakaan jotka taas kärsivät normaalia kylmemmästä kesästä. Voisi täältä suunnaltaa vähän lämpöä sinne pohjolan perukoillekin puhaltaa... 


No, toivotaan että voimme viedä vähän lämpöä mukana kun suuntaamme Suomeen reilun viikon päästä. Vielä kahdeksan päivää kotosalla ja sitten odottaa kolmen viikon Suomi-loma. Tosin puoliso ei tällä kertaa pääse mukaan :-(   
Mutta mukavaa lomapuuhaa on tiedossa joka tapauksessa - Helsingin reissu vanhempieni sekä parhaan ystäväni ja hänen poikansa kera. Sitten kotipuolessa kesäteatteria ja Porispere-festaria olisi ainakin tiedossa, ehkäpä piipahdamme myös Raumalla mustan pitsin yössä. Mutta tärkeintä on kuitenkin se ihan arki: vierailut torilla, leikkipuistoissa, jäätelökioskilla, ystävien ja sukulaisten tapaaminen ja yleensäkin kaikki perinteiset Suomi-jutut. 

Tänä kesänä meillä on tosi paljon lomareissuja sillä yhden ehdimme jo tekemään, Suomi-reissu on toinen ja kolmas (Rooma-Kroatia-Montenegro) odottaa sitten vielä elo-syyskuun vaihteessa. Mutta onneksi kesäloma on pitkä ja pikkuneidin koulu alkaa vasta syyskuun alussa eli ehdimme tässä kesän aikana viettää myös ihan riittävästi sitä kesäloma-arkea täällä kotona. 

Näin lomallakin yritämme pitää jonkin verran rutiineita yllä koska se helpottaa paluuta sitten arkeen kun loma loppuu. Esim. pikkuneiti on viettänyt nyt pari viikkoa (ma-pe) kesäleirillä, joka alkaa päivittäin klo 9 eli itsellä on aamuherätys klo 7 aikaan ja neitikin herää klo 7.30. Ja nukkumaan neiti menee normaaliin tapaan n. klo 20.30. 

Omiin aamurutiineihin kuuluu näin lomallakin treenaaminen eli kun olen vienyt pikkuneidin kesäleirille niin suuntaan samantien crossfit-salille treenaamaan. Tosin nyt kesällä otan vähän normaalia rauhallisemmin vaikka 4-5 kertaa viikossa tuleekin treenattua. Mutta tehot ja painot ovat alhaisemmat kuin mitä normaalisti. Näin kroppa saa vähän palautua. Eikä näillä helteillä oikein edes huvita täysillä hikoilla - täällä kun ei saleilla ole mitään ilmastointilaitteita eikä edes tuulettimia. Eli hiki lentää taatusti! 


Niinpä treenien jälkeen suuntaakin suoraan kotiin uima-altaalle, jossa pieni palauttava uinti. On kyllä ihan parasta kun voi treenien jälkeen pulahtaa uima-altaaseen! 


Itselle tämä uusi arki on aika toisenlaista kun enää ei tarvitse ajella päivittäin satoja kilometrejä ja viettää tuntikausia naapurikaupungissa aikaa kuluttaen. Nyt ajamme 10 minuutissa koululle ja aikaa jää treenien lisäksi vielä kotipuuhiin, kaupassa käyntiin jne. Kesäleiriltä haen neidin aina klo 13.30 

Neiti on tykännyt leiristä tosi paljon ja saanut monta uutta ystävää. Useimmat niistä tulevat olemaan samalla tai rinnakkaisluokalla ensi vuonna joten leirin "tavoite" on jo nyt kaikin puolin saavutettu. Koulu tullut tutuksi, neiti tykkää ja saanut ystäviä. Alunperin tarkoitus oli, että neiti olisi leirillä vain kaksi viikkoa mutta hän itse pyysi, että saisi jatkaa vielä ensi viikonkin eli meidän Suomi-lomaan asti. Ja ei mikään ihme, että neiti siellä viihtyy. He leikkivät, pelailevat, askartelevat, käyvät joka päivä uimassa koulun altaalla, käyvät rannalla kerran viikossa ja lisäksi tekevät jonkun retken kerran viikossa. Mutta tärkeintä lienee ne uudet ystävät :-) 

                        Tällaiset maisemat avautuvat pikkuneidin uudesta koulusta - ei paha..


Uusi koulupuku tuli myös ostettua heti ensimmäisen kesäleiriviikon aikana. Neiti tykkäsi uusista kouluvaatteista paljon vaikka etukäteen vähän pelkäsinkin, että miten mahtaa käydä sillä edellisellä koulussa heillä ei ollut koulupukua ollenkaan. 
 

Kun olen hakenut pikkuneidin kesäleiriltä kotiin, niin syömme lounasta yhdessä. Ja lounaan jäljeen yleensä vähän lepäilemme kotona, katsomme esim. elokuvaa, masterchef junior- ohjelmaa, luemme kirjoja, askartelemme tai leivomme. 

Ja iltapäivät sitten menevät usein uima-altaalla, jos ei ole muuta ohjelmaa tiedossa. Iltapuuhat aloitamme n. klo 19 suihkulla, sitten illallinen ja sängyssä pikkuneidin pitäisi olla viimeistään klo 20 jotta ehdimme lukemaan iltasadut. Ja yleensä klo 20.30 neiti on jo unten mailla... 

Tällä rytmillä kuluvat meidän kesäloman arkipäivämme täällä kotosalla. Viikonloppuisin sitten koitamme keksiä jotain vähän erikoisohjelmaa. Esim.viime viikonloppuna kävimme moonlight cinemassa eli ulkoilmaelokuvateatterissa. Tällainen ylellisyys löytyy Meloneraksen alueelta ja siellä käymme aina silloin tällöin. 

On muuten ihan huippupaikka - elokuvaa katsotaan sohvilla, tarjolla on peitot lämmikkeeksi (elokuvat alkavat n. klo 21.15 ja klo 23). Listalta voi tilata syötävää ja juotavaa, palvelu pelaa! 

                                 Tällä kertaa pikkuneiti pääsi ystävänsä kanssa mukaan GRU3-elokuvaa katsomaan. Oli muuten hyvä elokuva - voin suositella. Ei pelkästään lapsille vaan huumori iski myös aikuisiin! 


Tänään olimme puolestaan ihan normaalissa elokuvateatterissa katsomassa captain underpants -elokuvaa. Oli muuten ihan pohjanoteeraus - yhtä huonoa elokuvaa en ole nähnyt aikoihin. No, pikkuneiti tykkäsi joten se on tietysti tärkeintä... 


Aurinkoiset terveiset Kanarialta! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti