lauantai 3. kesäkuuta 2017

Suomi-koulussa juhlittiin "kevätjuhlaa"

Tänään on ollut taas Suomessa se päivä vuodesta kun Suvivirret ovat kaikuneet monissa paikoissa. Koulut ovat loppuneet ja kesä on edessä. Myös meidän Suomi-koulussa juhlittiin tänään kevätjuhlaa vaikka lapsilla koulua onkin vielä kolme viikkoa edessä. Täällä kun koulut yleensä loppuvat vasta tuossa juhannuksen kynnyksellä.

Meillä on joka vuosi ollut vähän erilainen kevätjuhla. Pari vuotta sitten olimme perheiden kera piknikillä vuorilla ja se olikin tosi kiva päivä. Lapset saivat vapaasti touhuta luonnossa ja aikuiset seurustella.
Viime vuonna järjestimme perinteisemmän kevätjuhlan koululla, jota varten valmistimme muutaman pienen esityksen. 

 


Ja tänä vuonna sitten halusimme tarjota vanhemmille kakkukahvit sillä lapsia oli paikalla enää vain puolet (muut jo Suomessa tai muita menoja) joten mitään isompaa juhlaa ja esitystä emme voineet valmistella. Pieni loru, joka lausuttiin pareittain, Suvivirsi (joka vuosi lauletaan) ja todistusten jako. Ja sitten kakkukahvit. Eikä mitä tahansa kakkuja vaan lasten itse tekemiä. He tulivat paikalle aikaisemmin ja sitten pienryhmissä lapset saivat valmistaa erilaisia täytekakkuja. Lapset olivat tosi innoissaan ja hyvin puuha onnistui ilman sotkuja. 


Nyt sitten painumme ansaitulle kesälomalle. Osa viettää kesänsä täällä kotisaarella mutta onneksi iso osa pääsee käymään Suomessa kesällä. Ja syyskuussa sitten taas jatketaan!

Ensi vuoden ohjelmankin saimme juuri valmiiksi ja tiedossa on mm. Suomi 100-teemaa, suomalaista musiikkia, saunakulttuuria, elokuvapäivää, urheilupäivää ja monta muuta Suomi-juttua. Seuraavan kouluvuoden "kohokohtana" juhlimme tietysti itsenäisyyspäivänjuhlaa, jonka valmistelut ovat jo lähteneet käyntiin. 

Ihanaa kesää kaikille ! 

2 kommenttia:

  1. Nämä sinun Suomi-koulupostaukset ovat yksiä suosikkejani blogikirjoituksista.Mielenkiinnolla siis jään odottamaan syksyisiäkin tarinoita Suomi-koulusta. Ja seuraan tietysti blogiasi myös tämän kesän ajan. Hyvää kesää teille myös.

    Venla

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Syksyllä taas sitten lisää Suomi-koulutarinoita ja kesän aikana kaikkea muuta mahdollista :-) Hyvää kesää myös sinulle!

    VastaaPoista