torstai 15. kesäkuuta 2017

Kauneudenhoitoa Gran Canarialla

Harvalle tulee mieleen, että Kanarille voisi lähteä myös kauneuttaan hoitamaan. No, ei nyt ehkä ihan pelkästään sen takia kannata lähteä mutta aurinkolomaan voi myös yhdistää vähän itsensä hemmottelua. Ja halvemmaksi tulee kuin Suomessa! 

Espanjalaiset ovat kovia huolehtimaan ulkonäöstään ja täällä käytetään säännöllisesti rahaa omasta ulkonäöstä huolehtimiseen. Parturissa käydään ahkerasti, kosmetiikkaa ja tuoksuja ostetaan säännöllisesti, kynnet huolletaan, ihokarvat vahataan ja muutenkin tapana on kulkea tip-top laitettuna. Eikä tätä harrasta pelkästään naiset vaan myös miehet - täällä on täysin normaalia, että miehet (etenkin nuoremmat) käyvät vahaamassa rinta- ja jalkakarvansa! 


Tähän muuten kiinnitti huomiota myös Suomessa asuva espanjalaistoimittaja Eric, jonka videoita pyörii netissä ja viime viikolla aiheena olivat mm. karva-asiat :-) 
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/espanjalainen-tyrmistyi-yleisesta-naysta-suomalaismiesten-alapaassa-herran-tahden-200181067/

Täällä Espanjassa erilaiset kauneusleikkaukset ja -hoidot ovat varsin suosittuja. Tarjontaa on paljon, hinnat varsin kohtuullisia mutta kuitenkin laatu yleensä korkeaa. Espanjalaiset itse käyttävät näitä palveluita paljon ja esim. rintojen suurennukset ovat täällä tosi suosittuja ja joka vuosi n. 20 000 espanjalaisnaista suurentaa rintansa. Näiden operaatioiden hinnat ovat 2500 eurosta ylöspäin. Las Palmasissakin näitä tehdä useassa paikassa, esim. Clinica Dorsia, Clinica Vithas, Hospital San Roque ja Clinimagen. Samaisissa paikoissa tehdään muitakin kirurgisia operaatioita. Myös erilaiset kasvojen ja vartalon muokkaukset ovat täällä hyvin yleisiä ja näitä tehdään klinikoiden lisäksi myös lukuisissa kauneushoitoloissa.

Myös hammashoidot ovat edullisempia täällä Espanjassa - jos nyt hampaitaan haluaa lomalla paikata :-)  Mutta esim. hampaiden valkaisuja tehdään yleisesti. Itse käytän täällä ICEO-nimistä hammashoitolaa, jossa olen saanut aina hyvää palvelua. Siellä esim. hampaiden valkaisu maksaa vajaa 200 €. Myös Suomi-klinikalla on tarjolla hammaslääkärin vastaanotto. 

Mutta jos nyt haluaa vain pientä hemmottelua niin erilaisia "kevyempiä" kauneushoitoja on tarjolla myös paljon. Ja palvelua saa tarvittaessa jopa suomenkielellä - esim. Salon Harmonia palvelee suomalaisia asiakkaita talvisin. Samassa paikassa saa myös hierontaa. Yleensä hieronta täällä maksaa n. 30 €/ 45-60 minuutin sessio. Itse olen käynyt hoidettavana (fysio) Suomi-klinikalla ja olin ihan tyytyväinen. Mutta pääasiassa hoidatan itseäni kuitenkin Las Palmasissa, josta löytyy luottofysioni Veronica. Myös suomalaisen fysioterapeutin Sanna Garcia Perezin palveluja olen käyttänyt Las Palmasin Tervesolissa. Hän käy talvisin ajoittain myös saaren eteläosassa Suomi-klinikalla. 

Myös parturi-kampaamoita on lähes joka nurkalla ja ne ovat selvästi edullisempia kuin Suomessa. Tosin laatu voi olla hyvinkin vaihtelevaa sillä harvalla parturilla on täällä mitään kolmen vuoden koulutusta. Itse olen kokeillut lukuisia eri partureita mutta mitään luottoparturia on ollut tosi vaikeaa löytää. Espanjalaisten hiuslaatu ja -tyyli ovat aika erilaisia kuin meillä suomalaisissa. Mutta jos hiukset eivät kaipaa mitään suurempaa muodonmuutosta niin silloin parturissa voi täällä käydä oikein hyvin mielin ja myös värjäykset ovat edullisia. Moni on kehunut Paco Montesdeoca- nimistä parturia Inglesissä mutta itse olen viime ajat luottanut suomalaisen Taika Hair - parturin Hennaan. Maksaa vähän enemmän kuin paikalliset mutta on taatusti ammattitaitoinen. Samassa paikassa on myös tatuointistudio. Rakennekynsia laitetaan melkeinpä joka nurkalla ja erilaisia kasvo-, käsi-, jalka- ja vartalohoitoja tehdään lukuisissa hoitoloissa. Myös ihan täällä saaren eteläosassa. Itse kävin eilen testaamassa Sense Beauty Boutique- nimisen hoitolan, joka sijaitsee aivan tuossa Playa del Ingelsin pääkadulla. Siellä tehdään kasvohoitojen lisäksi mm. ripsihoitoja (värjäys, permanentti, pidennykset) ja  kulmien ja huulien pigmentointeja. Olen jo pitkään halunnut kokeilla ripsien pidennyksiä ja nyt ystävän suosittelusta varasin ajan tähän paikkaan. Hinta oli vajaa 100 euroa ja vajaassa kolmessa tunnissa sain melkoiset räpsyttimet. 


Ehdottomasti parasta lomahemmottelua on kuitenkin kylpylä ja niitä täällä saaren eteläosassa on lukuisia. Esim. Gloria palace San Agustin -hotelin kylpylä on varsin kiva ja maksaa vain reilut 20 € / hlö. Vähän laadukkaampia ovat Meloneraksen Villa de Conden sekä Costa Meloneras -hotellien Corralium - kylpylät. Nämä ovat myös vähän kalliimpia ja sisäänpääsy on n. 35 € mutta ovat kyllä hintansa arvosia. Me käymme yleensä tuossa Costa Meloneras -hotellin kylpylässä. Vaikka nämä ovat 5 tähden hotellin kylpylöitä niin niihin voi mennä myös muista hotelleista. Kylpylä on avoinna klo 10-20 ja tuolla hinnalla voi nauttia neljä tuntia kylpylän palveluista - mikä on mielestäni ihan riittävä aika. 

Tuolla Costa Meloneraksen kylpylässä kierros aloitetaan ns. kuivista huoneista - ensimmäisenä on erikoinen kohtua jäljittelevä huone, jossa maataan lämpimissä vesisängyissä ja kuunnellaan rentoutusmusiikkia. Näin pääsee sopivan rauhalliseen ja rentoon mielentilaan. 


Tämän jälkeen on vuorossa Himalajan suolahuone. 


Näiden jälkeen on vuorossa höyrysauna ja sen jälkeen kylmä- ja lämminvesialtaat. Näiden jälkeen turkkilainen sauna ja sitten suola-allas. 


Tämän jälkeen matka jatkuu afrikkalaiseen saunaan, joka muistuttaa hieman suomalaista saunaa paitsi että vettä ei pysty kiukaalle heittämään eli lämpö on tasainen ja kuiva. Mutta itse tykkään kovasti. Ja tämän jälkeen on jäähuone. 

Lopuksi sitten voi mennä rentoutumaan ulkoaltaille, jossa on vesihierontapisteitä. 
Kylpylä on esim. loistava paikka jos lomalle sattuu pilvinen päivä. Ja myös talvi-iltaisin kokemus on mahtava sillä ulkona on ihana kellutella lämpimässä altaassa tähtitaivaan alla. 

Täällä Kanarialla kylpylät ovat tosiaan rentoutumispaikkoja ja siksi niihin eivät lapset pääse. Yleensä ikäraja on 15- tai 18-vuotta. Voin suositella! Neljän tunnin kylpyläsession jälkeen olo on taatusti rentoutunut... 

Kuluneella viikolla olen hemmotellut itseäni vähän normaalia enemmän - tiistaina olimme ystävien kanssa kylpylässä, eilen kävin ripsienpidennyksessä ja samalla ostin todella laadukkaalta vaikuttavan Alissi Brontën kasvojen kuorinta- ja hoitovoiteen. Tänään oli vuorossa vielä fysioterapia ja hieronta. Nyt on kevään kiireet pyyhitty pois ja voi hyvillä mielin siirtyä kesämoodiin ensi viikolla. Pikkuneidillä koulua enää kolme päivää ja sitten me lompsitaan lomalle! 2 kommenttia:

 1. Aijai kun näyttää houkuttelevalta! Kiitos vinkistä!
  Kahlaan tätä blogia läpi, kun mietitään, josko
  sinne tullaan talven viettoon. Gran Canariallakin
  on tullut parin viikon lomia vietettyä, mutta josko
  viihtyisi pidempään.
  Kiva blogi, mukavaa seurata, mitä perusarki siellä on.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän täällä ainakin säät suosii joten sen puolesta varmasti viihtyy pidempääkin. Yhä enemässä määrin tänne tulee suomalaisia asumaan tai edes talven viettoon. Eikä pelkästään vanhempia vaan ihan nuoria ja työikäisiä. Osa töihin, osa viettää virkavapaata tmv. pidempää taukoa.

  VastaaPoista