keskiviikko 10. toukokuuta 2017

marokkolainen kikherne-kastike

Kasviskeskiviikon kunniaksi valmistin tänä aimoannoksen marokkalaistyylistä kikherne-kastiketta tai pataa, miksi sitä nyt voisi kutsua. En itse asiassa tiedä, että onko ruoka niin kauhean marokkolaista mutta idea syntyi marokkolaisesta mausteseoksesta, jonka löysin kaupasta. Se sisältää mm.sipulia, kuminaa,paprikaa, korianterinsiemeniä ja - lehtiä, valkosipulia, mustapippuria, minttua, persiljaa, kanelia ja sinapinsiemeniä. Siitä se ajatus sitten lähti... ja hyvää tuli! Nautimme tätä quinoan kera ja maistui sen verran maukkaalta, että varmasti tätä valmistan myös tulevaisuudessa. 





Mitään tarkkoja mittoja en laittanut talteen sillä ruokaa laitan aina vähän mutu-tuntumalla. Eli lisäilen juttuja sen mukaan mikä tuntuu puuttuvan kunnes maku on tasapainossa. Mutta suurin piirtein näin se valmistui:

Laita n. 1.5 dl rusinoita veteen likoamaan n. 15 min ajaksi. Sillä aikaa leikkaa pari sipulia (itse käytin punasipulia kun sitä sattui kaapissa olemaan) melko ohuiksi viipaleiksi. Laita paistinpannu kuumenemaan mutta ei kovin kuumalle. Kuullota sipulit ja kun ne ovat valmiit lisää mukaan n.6  rkl agavesiirappia (hunajakin käy), rusinat ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin n. 2 rkl tuota valmista mausteseosta sekä lisäksi kanelia, jauhettua inkivääriä, kurkumaa ja suolaa). Lisää myös kupillinen vettä. Anna seoksen kiehahtaa ja alenna sitten lämpöä ja hauduta miedolla lämmöllä n. 20-30 min kunnes sipulit ovat pehmeitä ja seos saanut sopivasti makua. Lisää tarvittaessa mausteita. Lopuksi mukaan valmiiksi keitetyt kikherneet, muutama ruokalusikallinen kasvispohjaista kermaa ja pata on valmis nautittavaksi. Itse nautimme lisäkkeenä quinoaa mutta couscous ja riisi sopivat varmasti myös lisäkkeiksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti