perjantai 26. toukokuuta 2017

Helppoa leivontaa lasten kanssa: kookospallot

Pikkuneiti oli koulussa päässyt valmistamaan kookospalloja ja tykästyi niihin sen verran paljon, että sellaisia piti valmistaa kotonakin. Niihin kuulemma laitettiin vain kookosjauhoja, kondensoitua maitoa ja vähän jauhoja. Sellaista meiltä ei tähän hätään löytynyt mutta muuntelin vähän reseptiä ja hyvin onnistui näinkin. Ei paljon helpommaksi "leipominen" enää käy. Aineet vain sekaisin, pyörittely palloiksi ja lopuksi pallot kookosjauheeseen. Ja sitten kylmään odottamaan herkuttelua! 

Kovin tarkkaa reseptiä en osaa laittaa koska teimme näitä vähän mutu-tuntumalla mutta näiden teko on siinä mielessä helppoa, että jos taikina jää liian kuivaksi niin sitten vaan vähän nestettä lisää tai jos on taikina liian kosteaa niin sitten voi lisätä hiukan jauhoja. 

Laitoin taikinaan n. 100 kookosjauhoja, sitten joukkoon 3 rkl kookosöljyä, 3 rkl agavesiirappia ja muutama rkl kookosmaitoa.  Vähän vaniljaa mausteeksi ja jauhoja sen verran, että taikinsta tulee helposti muovattavaa. Sitten vain taikina palloiksi ja ne pyöritellään vielä kookosjauhoissa. Jos käyttää kondensoitua maitoa niin silloin ei tarvitse kookosöljyä eikä agavesiirappia. Vähän kuin Bountya söisi mutta ilman suklaakuorrutusta! Tai voisihan nuo sulatettuun suklaaseenkin kastaa niin sitten saisi bountypalloja. 

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä palleroita! :) itse olen kokeillut kookoshuippuja, kookoskaurakeksejä ja kookospiirakkaa. Mikään ei ollut semmoinen "vau!" herkku, mutta hyviä ne silti oli. :)

    VastaaPoista
  2. Itse rakastan Bountya, joten ehkäpä siksi nuo maistuivat niin hyviltä. Ja voin vain kuvitella, että miltä maistuvat suklaan kera - ehkä ensi kerralla testaamme. Siitä kiva herkku, että itse voi säätää makeuden määrää ja ovat helppoja & nopeita tehdä. Ei tarvitse koneita eikä edes uunia.

    VastaaPoista