lauantai 1. huhtikuuta 2017

Tänään Suomi-koulussa aiheena pääsiäinen

Tällä kertaa meillä oli koulupäivän teemana pääsiäinen vaikka itse pääsiäiseen on aikaa vielä pari viikkoa. Mutta meillä alkaa nyt pieni pääsiäistauko ja seuraava opetuspäivä on vasta kuun lopussa. Jouduimme vähän muokkamaaan tämän kuun koulupäiviä pääsiäisen sekä muiden juttujen takia. Täällähän on monissa kouluissa koko pääsiäisviikko lomaa eli monet perheet suuntaavat lomanviettoon jo ensi viikonloppuna. 
Espanjalaiset ja suomalaiset pääsiäistraditiot ovat hyvin erilaisia joten aiheesta riittää paljon ihmeteltävää pienille ihmisille. Täällä ei syödä mämmiä eikä koristella koteja pääsiäismunilla, rairuoholla tai suklaamunilla. Toki suklaamunia saattaa kaupoista löytyä (muutakin kuin kindereitä) ja esim. Lidlissä on joka vuosi suklaamuna, suklaapupuja ja suklaakukkoja myynnissä näin pääsiäisen aikaan. 

Mercadonasta löytyy tällaisia kuuden munan paketteja reilun parin euron hintaan. Ostimme näitä pari kappaletta jokaiselle sillä ohjelmassa oli myös perinteinen suklaamunien etsintä. 


Virpomistakaan ei täällä harrasteta. Pajuja ei  Kanarialla kasva mutta kukkakaupoista saattaa pajunoksia löytyä sillä täällä niitä käytetään koristeena joulunaikaan. Tosin hinta on huikea, yksi oksa maksaa parisen euroa. Mutta hyvän feikkiversion saa esim. sitruunapuun oksasta ja valkoisesta piippukrassista tuunamalla - testasimme viime vuonna!Koska viime vuonna askartelimme vitsat ja koristelimme munat niin tänä vuonna päätimme 
istuttaa rairuohoa ja askartelimme hienot pupuruukut ruohoa varten. Rairuohon siemeniäkään ei täällä myydä mutta onneksi saimme lahjoituksena monta pussia ja omista laatikoista löytyi pari pussia lisää. 

Hienoja tuli! 

 

 Muutamia pääsiäistehtäviä olimme myös lapsille valmistaneet. Isommilla oli ainakin pääsiäisaiheinen ristikko ja pienten ryhmän lorupussista löytyi pääsiäisaiheisia loruja. 


Ja lukutaitoiset saivat tietysti lukea lorun itse. 

 

Koska pääsiäiseen kuuluvat myös noidat niin kuuntelimme ja lauloimme känkkäränkkä- laulun. Noita Nokinenä -äänisatuja olisi myös löytynyt mutta ne ovat sen verran pitkiä että nyt emme niitä sellaista kuunnella. Mutta tiputanssia tanssittiin, totta kai. Ulkoleikkejäkin oli suunniteltuna (mm. noitakattila-hippa) mutta nyt oli ulkona lämpöä 35 astetta joten jätimme juoksuleikit tällä kertaa leikkimättä. 

Pääsiäiskirjassa kerrotaan pääsiäispupusta, joka kauan sitten kulki Saksassa lapsia ilahduttamassa. Pupu kiersi pitkin maata munakuorma selässään ja piilotteli munia sitten puiden oksille, puskien juurille ja lasten askartelemiin pääsiäispesiin. Ja lapset sitten pääsiäisenä kävivät etsimässä näitä yllätyksiä. 


Loppuhuipennus oli siis tietysti pääsiäismunien etsintä eli pääsiäispupu oli tuntien päätteeksi käynyt piilottamassa luokkaan munia, joita lapset sitten pääsivät etsimään. Ensin pienimmät, sitten vähän isommat ja lopuksi kaikista isoimmat eli haastetta jokaiselle. Tämän päivän myötä koulumme siirtyy siis pääsiäislomalle ja seuraava koulupäivä on vasta kuun lopussa. Silloin teemana mm. turvallisuus ja ensiapu. 

Hyvää pääsiäistä! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti