sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Pitkästä aikaa arkikuulumisia

Alkuvuosi on mennyt niin vauhdilla ettei ole edes arki tullut vielä kunnolla vastaan. Jos emme ole itse olleet lomalla niin meillä on ollut lomailijoita. Ja siellä täällä sitten muutamia päiviä sitä normiarkea. Ja sama tahti jatkuu vielä ainakin kuukauden eteenpäin.  Mutta emme voi valittaa - lomalla on aina tietysti kiva käydä ja tietysti myös tänne Euroopan kaukaiselle etelälaidalle on aina mukava saada vieraita! 

Viime viikolla sain Suomesta tänne hyvän ystävän vieraaksi ja kävimme mm. patikoimassa Roque Nublon huipulla. Sekä Anfin rannalla. Nämä ovat meillä niitä vakiojuttuja, joita yleensä teemme tänne saapuevien vieraiden kanssa. 
Ja sattui sopivasti, että yksi yhteinen ystäväpariskuntamme oli täällä juuri samaan aikaan lomalla Englannista, joten kävimme tietysti porukalla illallisella. Paikaksi valikoitui Kuparipannu-ravintola, yksi Playa del Inglesin suomalaisista ravintoloista. Itse harvemmin tulee tuolla käytyä mutta toki ihan mukavaa vaihtelua. Ja olihan meidän neljän hengen seurueesta kolme suomalaisia! Viikko sitten täällä Maspalomasissa alkoivat myös karnevaalit ja viime sunnuntai oli lasten karnevaalipäivä. Suuntasimme siis karnevaalipaikalle Yumbon ostoskeskukseen, jossa bongasimme myös tuttuja Suomi-koululaisia. Tytöillä oli hauskaa kun seurasivat erilaisia esityksiä, tanssivat ja seurasivat lasten karnevaalikuningatar-ehdokkaiden esittelyjä. Kahdeksan aikaan oli kuitenkin pakko suunnata jo kotia kohti sillä maanantai oli normaali koulupäivä.  


Karnevaalit ovat jatkuneet koko viikon ja lauantaina on vuorossa "kohokohta" eli karnevaalikulkue. Sinne suuntaamme mekin ja pukeutuneina, totta kai! Aikaisempina vuosina olen aina itse väsännyt karnevaaliasun ja myös nyt suunnitteilla oli ihan kotitekoinen asu. Mutta tämän viikon sää laittoi suunnitelmat uusiksi. Tarkoitus oli vetää päälle hiihtoasu, pipo päähän ja minisukset jalkaan mutta lauantaille luvattu 30 asteen keli sai ajatukset muuttumaan. Joten piti käydä ihan pukuostoksilla. No, ei paha sijoitus ollut - 13 eurolla merirosvoasu. 

Tällä viikolla olemme tosiaan saaneet aavistuksen kesän tuntua sillä maanantaina tuuli kääntyi puhaltamaan Afrikasta tuoden mukanaan hiekka ja lämmintä ilmaa. Viime päivinä on lämpötilat kohonneet yli 30 asteeseen. Vielä maanantaina oli Las Palmasissa aivan pilvistä ja lämpöä vain 21 astetta mutta kun ajoin kotia kohti niin lämpö nousi yli 10 astetta matkan aikana ja etelässä olikin sitten iltapäivällä tuo 32 astetta. Ja samoissa lämpötiloissa on oltu koko viikko. Eli tarkenee!! Myös allaskausi tuli korkattua.. 


Rannalle emme tosin ole viikon aikana ehtineet sillä päivät ovat menneet tuttuun tapaan Las Palmasissa ja iltapäivisin on ollu muuta ohjelmassa, kuten pikkuneidin tanssitunnit. Syksystä lähtien tunnit ovat jatkuneet koko vuoden säännöllisesti kaksi kertaa viikossa ja tosi ahkerasti siellä on käyty. Kertaakaan ei ole tarvinut väkisin viedä - päinvastoin! Koko talven ajan ovat tunneilla rakentaneet esitystä yhdessä lasten kanssa ja nyt on kuulemma sitten koreografia valmis. Ensi-ilta on kuulemma toukokuussa, Fiestas el Tablero- juhlissa. Nyt alkaa sitten kokonaisen esityksen harjoittelu sekä esityspukujen valmistus. Tämä onkin ensimmäinen esitys, jossa meidän pikkuneiti on mukana. Eli varsin mielenkiinnolla odotamme noita kyläjuhlia :-) 

                                 

Arkea on viime viikkoina piristäneet Crossfit open -kisat, jotka käynnistyivät kolme viikkoa sitten ja vielä on pari viikkoa jäljellä. Kyseessähän on maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa viiden viikon ajan tehdään viisi wodia eli lajia. Viikon kisalaji julkistetaan aina meidän aikaa to-pe välisenä yönä ja tämän jälkeen on ma-ti väliseen yöhön asti aikaa tehdä hyväksyttävä suoritus. Mikäli on rekistäytynyt mukaan kisoihin niin silloin omaa sijoitustaan voi seurata joko maansisäisesti, maantieteellisesti (Eurooppa) tai maailmanlaajuisesti. Viime vuonna openissa oli mukana yli 300 000 ihmistä teineistä senioreihin - joka ikäluokalle tietysti omat sarjansa. Tasoja on kaksi - Rx-kisasarja sekä helpompi versio scaled. Parhaimmat Rx-kisaajat pääsevät sitten alueellisiin regionaaleihin, joista parhaat edelleen Crossfit games-kisoihin, jotka ovat vuoden kohokohta. Siellä on mukana parhaista parhaimmat, kaikista kovakuntoisimmat. 

Vaikka openit toimivat esikarsintana huipulle niin vaihe tarjoaa paljon myös ihan tavalliselle urheilijalle kuten itselleni. Itse en vielä yllä Rx-tasolle koska aivan kaikki liikkeet eivät ole hallussa - esim. käsilläkävelyä ja muscle up- liikettä en vielä hallitse. Enkä painojenkaan puolesta aivan vielä yllä sille tasolle. Muttä tärkeintä on kuitenkin yrittää, jatkaa treenaamista ja kehittyä. Ja muutaman vuoden päästä sitten ollaan jo tuolla tasolla. Hyvä puoli on se, että eri ikäisille on omat sarjansa ja esim. tällä hetkellä kuulun "master" 40-45 vuotiaiden sarjaan eli ei sentään parikymppisten kanssa tarvitse kisata samalla viivalla ;-) 

Toinen viime viikkojen arjen ilahduttaja on ollut MTV katsomo-applikaatio. Nimittäin sen avulla on mahdollista katsoa suomalaisia ohjelmia myös täällä ulkomailla. Vuosia sitten katsoin ohjelmia suomitv:n kautta mutta sen lopetettua toimintansa jäi ohjelmien seuraaminen kokonaan väliin. Mutta nyt vasta tajusin, että tällainen mahdollisuus on olemassa. Ja kyllä on hupia ollut... Esim. tässä parin viikon aikana olen katsonut kaikki Putouksen tämän vuoden jaksot melkeinpä putkeen. Kyllä onkin ollut suomihuumoria ikävä!
Eilen piti vielä karnevaali-illan jälkeen katsoa putouksen finaali :-) Tällä viikolla meillä on ollut taas vieraita talossa eli puolison vanhemmat tulivat Madridista torstai-iltana ja ovat meillä tiistaihin asti.  Perjantaina kävimme lounastamassa heidän hääpäivänsä kunniaksi Senador-ravintolassa rannalla. Vähän laadukkaampi rantaravintola, josta saa mm. hyvää paellaa sekä muita espanjalaisia ruokia. Suosittelen! Hyvä ruoka & palvelu eikä maisemissakaan ole mitään vikaa. Perjantai-iltana karkasimme vielä puolison kanssa illalliselle. Harvemmin kuin pääsemme kahdestaan minnekään lähtemään niin pitihän tilaisuus hyödyntää. Testasimme uuden tuttavuuden, La Palmera sur-ravintolan tuossa San Fernandon puolella. Tosi pieni ravintola, mielenkiintoinen lista ja hyvä palvelu. Ruoka oli ok, annokset houkuttelevia ja kauniita.  Ei siis mitään peruskanaria-ruokaa vaan tuulahduksia maailmalta pienellä kanarialaisella twistillä. Vähän lisää makua olisin kaivannut mutta annamme kyllä paikalle vielä uuden mahdollisuuden. 

Eilen oli puolestaan puolison synttärit ja kävimme lounastamassa Segundo Muelle-ravintolassa, Melonerasin alueella. Yksi meidän lempipaikoistamme täällä. Yleensä tilaamme lajitelman erilaisia susheja sekä cevicheä mutta nyt olimme niin täynnä kaikesta viime päivien syömisestä että tilasimme vähän kevyempiä annoksia. Itse söin tonnikalaa teriyaki-kastikkeella. Hyvää, kevyttä ja maukasta. 

Huono puoli näissä jatkuvissa vierailuissa & lomissa on se, että ulkona tulee syötyä todella paljon. Eli kesä kuntoon -dieetti saa vielä odottaa :-) 

Viikon kruunasi eilinen karnevaalikulkue, jonne suuntasimme illalla. Väkeä oli paikalla valtavasti, kuten aina. Lehtijuttujen mukaan lähes 300 000 ihmistä ja autoja kulkueessa peräti 115 kpl. Me jaksoimme seurata ensimmäiset 50 mutta sitten oli jo pakko suunnata kotiin kun kello oli jo yhdeksän illalla. Eli varsin rauhallinen ilta. Hauskaa oli kuitenkin. Ja toivottavasti ensi vuonna toivottavasti puolisolla osuu vapaapäivät viikonloppuun ja pääsemme ystävien kanssa iltaa viettämään. 

Kulkuetta varten keskustan kadut suljetaan normaalilta liikenteeltä ja vain karnevaalikulkueen autot pääsevät ajamaan. Muuten kadut täyttyvät karnevaaliasuista jalankulkijoista! 


Moni panostaa asuihin todella paljon ja nämä ovatkin mielestäni parasta antia. Esim. Euroopan kuningattaret olivat todella loistavia. Yleensäkin täällä on hyvin yleistä se, että karnevaaleilla miehet pukeutuvat naisiksi. Siis  myös ihan normaalit, raavaat heteromiehet.

 

 Nämäkin miehiä... 
 Meillä oli tällä kertaa vähän "säädyllisemmät" asut. Viime hetkellä karnevaalikaupasta ostetut. Alunperin suunnittelin pukeutuvani hiihtäjäksi mutta toppahousut ja pipo  tuossa 30 asteen helteessä olisi ollut vähän liikaa... 
Puolison Ässät -pelaajaasu sai kuitenkin varsin hyvin huomiota osakseen. Ainakin suomalaisilta turisteilta... 


Ja tuttujakin näkyi matkan varrella :-) Naapurinpojat olivat amerikkalaisen jalkapallon pelaajia, isä oli pukeutunut tuomariksi ja äiti cheerleaderiksi. Aika hauska. Ehkäpä mekin ensi vuonna mietimme jonkun hauskan perheteeman. 


Tänään otamme ihan rauhallisesti ja nautimme vielä tästä lämpimästä päivästä. Huomisesta alkaen tuuli taas kääntyy ja normaalit kevätlämpötilat palaavat. Eli hyvästi hellesäät toistaseksi... No, eiväthän nämä yli 30 asteen lämpötilat ole normaaleja vielä tähän aikaan. Ja kuten vanha sanonta sanoo: cuando marzo mayea, mayo marcea. Elikkäs jos maaliskuussa on hyvä sää niin toukokuussa on sitten huonoa. Saapa nähdä miten käy! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti