keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Luomu-ostoksilla kanarialaisessa ruokakaupassa

Aikaisemmin olen kirjoitellut siitä, että mitä maksaa ruoka täällä Kanarialla. Esim. täältä löytyy yksi kirjoitus aiheesta: http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/02/ruokakaupassa-gran-canarialla.html

Tällä kertaa kävin samaisessa Carrefourin kaupassa ja tällä kertaa tutkailemassa luomu- tuotteiden tarjontaa ja hintoja. Täällä Kanarialla on mielestäni vielä tosi niukasti mitään luomutuotteita tarjolla ja paljon on kauppoja, joista ei löydy yhtikäs mitään. Eli jos kaipaa jotain tiettyjä juttuja niin parempi suunnata johonkin pienempään eco/natural - erikoisliikkeeseen, joita kaupungista löytyy muutamia. Toki parempaan päin ollaan koko ajan menossa ja vähitellen kauppiaat ovat ymmärtäneet sen, että ihmiset ovat kiinnostuneita näistä tuotteista ja valmiita myös maksamaan niistä vähän enemmän. Vielä viitisen vuotta sitten luomutuotteita sai etsimällä etsiä mutta nyt esim. isoimmissa ruokakaupoissa on jo perustuotteita varsin hyvin tarjolla. Mutta toki edelleen on paljon puutteita ja esim. luomulihaa ei juurikaan näy myynnissä. Ja vihanneksia, kasviksia ja hedelmiäkin aivan vähän sesonkien mukaan. 

Huhtikuussa Las Palmasiin avataan SPAR-ketjun ensimmäinen natural-tuotteisiin erikoistunut myymälä. Aikaisemmin tänä vuonna vastaava kauppa avattiin saaren eteläosassa, Arguineguin kylässä. Ja kaupan yhteyteen on myös tulossa kahvila. Mahtava juttu! Toivottavasti tämä innostaa myös muita kauppaketjuja parantamaan tarjontaa. 


Mutta tässä nyt siis tarjontaa isosta Carrefourin ruokakaupasta, joka sijaitsee Las Arenas- ostoskeskuksessa Las Palmasissa. Tämä on mielestäni yksi parhaimmista luomu-tuotteita tarjoavista kaupoista sillä eco-osasto uusittiin juuri muutama kuukausi sitten ja sen myötä tuli paljon uusia tuotteita myyntiin. 

Luonnon kosmetiikkaa on jonkin verran myynnissä. 


Leipäosasto on vielä vähän "köyhä" - tajrolla kahta eri laatua. Hinta 2.50 €/ kpl. 


Hedelmä- ja vihannesosastolla on aina yksi erillinen luomuhylly ja sen valikoima vaihtelee aina sesongin mukaan. Nyt tarjolla oli esim. banaaneita, kahta laatua omenoita, appelsiineja, tomaatteja, paprikaa, valkosipulia, kesäkurpitsaa ja  kurkkua (oli tarjouksessa 1 €/ 700g paketti). 

Luomutomaatit 2.39 € / paketti (500 g). 


Luomuappelsiinit  2.15 €/ säkki ja omenat 2.15 €/ rasia ( 4 kpl) . 


Luomumunia oli vihdoin taas tarjolla. Viimeiset kolme viikkoa hylly on ollut tyhjänä. Hinta 2.55 € / 6 kpl rasia. 

Kaupassa on oma bio-osastonsa, jossa on kylmätiskillä mm. muutamaa erilaista jogurttia, erilaisia kasvis/tofuhampurilaispihvejä, valmispizzoja sekä voita ja juustoa. Mutta esim. mitään lihatuotteita ei löydy. 


Luomuvoi 1.99 € / paketti, luomugouda 1.75 €/ paketti. 

 

Kuivahyllyillä on nykyään varsin hyvät valikoimat. On erilaisia luomumaitoja, muroja, jauhoja, marmeladeja, hunajaa, mehuja, riisikakkuja, kaurahiutaleita, quinoaa, riisiä, pastaa, kahvia, suklaata, keksejä ja jopa luomuviinejä löytyi muutama. Luomuhunaja 3.36 - 3.99 €  / plo Luomuriisikakut 1.40 € / paketti 

Luomusuklaata 1.55 €/ levy 
Luomukahvia 2.99 - 3.10 / paketti 


Luomuoliiviöljytarjonta oli ihan hyvä - noin 5 €/ pullo. 

Luomupunaviniä 5.05 - 8.50 € / pullo. Otin pullon beroniaa testaukseen :-) 
Nämä luomupastat olivat uutuuksia - linssipasta, hernepasta ja kikhernepasta. Kaikki päätyivät ostoskoriin! Ja linssipasta päätyi jo ruoaksi - hyvää tuli!  

 
3 kommenttia:

  1. Nämä ruokapostaukset hintoineen ovat aina yhtä mielenkiintoisia. Minä en päässyt tuonne aiempaan tekstiin. siinä luki ettei ole oikeutta sivulle tms.

    VastaaPoista
  2. Itseäkin kiinnostaa lukea muiden maiden ihan arkisista jutuista. Ja etenkin ruokakaupat kiehtovat jotenkin minua. Saatan Suomessa käydessäni viettää tuntikausia esim. Prismassa tutkien hyllyjen tarjontaa. Ja kauhistellen hintoja 😂 .

    Linkki aikaisempaan ruokajuttuun on nyt toivottavasti toimiva!

    VastaaPoista