lauantai 25. maaliskuuta 2017

Gran Canarian Suomi-koulussa tänään urheilupäivä

Suomessa on monta sellaista urheilulajia ja peliä, joista täällä Espanjassa ei tiedetä yhtikäs mitään. Olemme ylpeitä salibandyn maailmanmestareita mutta sujuu meiltä suomalailta myös eukonkanto, kännykän- ja saappaanheitto, suopotkupallo, tikanheitto, avantouinti ja sääskentappo. Monenlaisissa kisoissa suomalaiset taitojaan testaavat. 


Tietysti urheilulajeista esim. salibandy ja pesäpallo ovat sellaisia lajeja, joita pystyttäisiin pelaamaan myös täällä Kanarialla jos vain joku olisi keksinyt lajit tänne tuoda. Mutta ainakaan toistaiseksi en ole näihin täällä törmännyt vaikka skandeja täällä saarella aika paljon asuukin. 

Pesäpallo ei ehkä lajina ole kauhean houkutteleva mutta salibandylle löytyisi varmasti harrastajia mikäli joku päättäisi lajia alkaa täällä levittämään. Erilaiset joukkuelajit kun ovat täällä erityisen suosittuja ja jalkapallo tietysti suosituin erityisesti poikien keskuudessa. Mutta salibandy sopisi mielestäni hyvin myös täällä harrastettavaksi ja varmasti monet pojat ja tytöt voisivat lajista innostua. 

Varusteita ei tietenkään täällä ole myynnissä mutta nyt saimme lahjoituksena ison kasan mailoja ja palloja. Mahtavaa. Sekä vielä kaupanpäällisenä pienen opastuksen lajin saloihin. Hienoja pipoja unohtamatta!  Kiitos Olli!  


Toki itsekin vähän jotain lajista tiedän sillä sitä tuli aikoinaan pelattua 2.divaritasolla muutama vuosi. Eli varmasti tulevaisuudessa pelivälineille tulee vielä käyttöä. Etenkin pojat olivat todella innolla mukana ja muutamat tytöt myös. Kaikki pääsivät joka tapauksessa kokeilemaan ja pelaamaan vaikka eivät olisi lajista niin innostuneet. Tänään tärkeintä oli osaanotto, ei voitto. Hauskaa oli. 

Tyttöenergiaa!! 

Pienen juoma- ja lepotauon jälkeen vaihdoimme lajia ja vuorossa oli säkkihyppelyviesti. 

Saappaan- ja kännykänheitot jouduimme jättämään tällä kertaa väliin sillä koulun pihalla ei näihin lajeihin ollut riittävästi tilaa. Aikaisempina vuosina saappaanheitto on ollut meillä suosittu laji ja sitä on viskattu mm. dyyneillä. 

 

Lopuksi pelasimme mölkkyä, josta monet myös tykkäsivät. Peliä löytyy muuten meillä ainakin Decathlonin- urheilukaupasta, jossa sitä myydään geologic-nimellä. Sukset jäivät tänä vuonna varastoon mutta varmasti taas tulevina vuosina nekin pitää kaivaa esille. Hiekkahiihto dyyneillä on hupia! 

 Opettajan suoritus parin vuoden takaa... 


Hauska ja erilainen koulupäivä. Ensi viikolla on sitten ohjelmassa pääsiäinen ja silloin ainakin istutetaan rairuohoa, etsitään suklaamunia, tanssitaan tiputanssia ja askarrellaan jotain pääsiäiseen liittyvää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti