sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Anfi del mar-ranta, Gran Canaria

Valtaosa lomailijoista tulee tänne Gran Canarialle viettämään ranta&aurinkolomaa ja siihen täällä on varsit hyvät mahdollisuudet. Rantaviivaa on reilut 230 km ja niistä 60 km on rantoja. Ja mikä parasta, niin rantoja on hyvinkin erilaisia eli taatusti löytyy ranta jokaiseen makuun. On pieniä suojaisia, paikallisten suosimia poukamia, Maspalomasin kuuluisat dyynit, Las Canterasin cityranta Las Palmasissa sekä etelän "rakennetut", vaaleahiekkaiset rannat Anfi ja Amadores. On rantoja joissa pääsee surffaamaan, on rantoja joissa voi istuskella rantabaarissa, on suojaisia rantoja lapsiperheille, on nudistirantoja, on kivirantoja, on hienohiekkaisia rantoja, on vaaleahiekkaisia rantoja, on tummia laavahiekkaisia rantoja jne. Eli todellakin valinnanvaraa riittää. Monille rannoille toki pääsee ihan vaikka paikallisbusseilla mutta toki vuokra-autolla pääsee aina näppärämmin. 

Yksi omista suosikeistani on Anfin ranta, joka on saaren eteläosassa. Ranta ei ole kovinkaan suuri mutta oma suosikkini se on siitä syystä, että se on suojainen & lapsiystävällinen, siellä on palveluja tarjolla sekä vessat. Ja tietysti rannan vaalea, hieno hiekka on myös ihan plussaa. Etenkin kesällä kun aurinko kuumentaa tummat hiekat polttavan kuumiksi. 

Anfi del Mar -ranta sijaitsee Arguineguin ja Puerto Ricon välimaastossa, Anfin lomakeskuksen edustalla. Ranta on täysin ihmisten rakentama ja kiitos sen rakentamisesta kuuluu norjalaiselle miljönäärille, Björn Lyngille. Hän perusti 1988 Anfin lomaosakeyhtiön ja rakennutti kiviselle rantakaistaleelle valtavan lomaosakehotellin sekä sen eteen vaaleahiekkaisen hiekkarannan. Projekti maksoi melkoisen omaisuuden mutta 90-luvun alussa elettiin lomaosakekaupan kulta-aikaa joten bisnes kukoisti ja hän varmasti sai sijoituksensa takaisin moninkertaisesti. Myöhemmin tosin lomaosakekauppaa koskevat lait uudistettiin ja sen myötä bisnes tällä saarella hiljenikin paljon mutta toki sitä edelleen harjoitetaan. Ja ilmeisesti bisnes kukoistaa edelleenkin tai ainakin aikoinaan osakkeen ostaneet käyvät täällä edelleen lomailemassa. 

Nykyään alueella on useita majoitusrakennuksia, keinotekoinen sydämenmuotinen saari, pienvenesatama, hyvin hoidettu hiekkaranta, ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Eli käytännössä kaikki mitä lomalla tarvitsee. Onneksi Espanjassa rantoja ei kuitenkaan kukaan voi "omistaa" joten tämänkin kompleksin ranta on avoinna ihan kaikelle yleisölle ja kaiken lisäksi sinne pääsee ihan maksutta. Hotellilla on oma, maksullinen sisäparkkipaikkaa, jossa auton pysäköinti maksaa 12 € / päivä. Mutta hyvä puoli on se, että ei tarvitse kävellä vaan pääsee näppärästi hissillä suoraan rannalle. Lähellä on kuitenkin myös ihan maksuttomiakin parkkipaikkoja tai vähän edullisempia, maksullisia ulkoparkkipaikkoja. Mutta niistä pitää sitten kävellä rannalle ja se vie noin 5-10 minuuttia. 

Ranta on hienoa, vaaleata hiekkaa. Se on matala ja varsin suojainen eli sopii erinomaisesti lasten kanssa matkustaville. Rannalla voi vuokrata aurinkotuolin ja -varjon mutta aurinkoa voi toki ottaa myös ihan omalla pyyhkeellä ja tuoda oman varjon vaikka mukana. Etenkin kuumimpina kuukausina (maaliskuu-marraskuu) tuo varjo on kyllä aika välttämätön varuste sillä aurinko paistaa täällä todella voimakkaasti. 

                              

Rannalla on vesiurheilukeskus, josta voi vuokrata polkuveneen, kajakin, SUP-laudan tai hypätä vesijetin/banaaniveneen/liitovarjon kyytiin. Banaanivenekyyti maksaa 10 €/ hlö (10min), liitovarjo 45 €/hlö (10 min), vesijetti 50 €/hlö (20 min), wakeboard 60 € /30 min (opettajan kera), SUP-lauta 15 € /tunti, polkuvene 15 €/ 30 min ja kajakki 15 €/ tunti. 


Rannan vieressä kulkee kävelykatu, jonka varrella on kahviloita, ravintoloita ja muutamia kauppoja. Jopa SPAR-ruokakauppa löytyy eli sieltä voi hakea kylmää juotavaa ja eväitä rannalle. Ravintoloita on erilaisia mutta valitettavasti ne eivät ole tasoltaan mitään kummoisia. Kyllä niistä vatsansa täyteen saa mutta mitään suurempia makuelämyksiä ei kuitenkaan ole luvassa. 


Sydänmenmuotoisella saarella sijaitsee Maroa Club de Mar, joka on avoinna koko päivän. Aamulla voi mennä paikalle vaikka nauttimaan aamupalaa noutopöydästä (hinta 9.50 €/ aik ja 4.50 €/ lapset 3-11v.) , sen jälkeen viettää päivää auringosta nauttien, rantabaarista saa juotavaa & syötävää ja myöhemmin illalla voi syödä illallista chill out-tunnelmasta & pimenevästä illasta nauttien. Myös hierontaan on mahdollisuus. Ihan kiva, erilainen päivä jos haluaa viettää laatuaikaa puolison kanssa. 


Normaali aurinkovuode maksaa päiväksi 12 €, sisältäen aurinkovarjon. Mutta tarjolla on myös tupla-aurinkotuoleja pariskunnille sekä balilaisia aurinkovuoteita 


Saarella on myös ravintola, jossa on mahdollisuus nauttia aamiaista, lounasta ja illallista. Aamulla on tarjolla  noutopöytä (hinta 9.50 € / aik ja 4.50 € /lapset 3-11v.), päivällä on lounaslista (hampurilaisia, salaatteja, erilaisia alku/välipaloja, pastaa sekä joitain liha- ja kalaruokia). Illalal on sitten erillinen a la carte-menu. 


Kanacaesar-salaatti 13 €

Hyvää tässä paikassa on myös se, että se sijaitsee saaren aivan eteläosassa jossa aurinko paistaa melko hyvällä todennäköisyydellä ympäri vuoden. Vaikka Las Palmasissa sataisi vettä tai Playa del Inglesissä olisi pilvistä niin täällä saattaa silloinkin paistaa! 

                                       

2 kommenttia:

  1. Loistava selvitys kivasta ja siististä rannasta. Ihan huippu hyvä! Lomailemme maaliskuun 1/2 välissä Las Meloneraksessa ja suunnitelmissa on uittaa 6v. lapsenlastamme turvallisesti myös meressä. Tämä Anfi del-Mar kuulostaa vierailun arvoiselta paikalta loistavine pysäköintimahdollisuuksineen ja rantapalveluineen. Mukavaa kun pidät tätä blogia ja saamme oikeaa ja koettua tietoa ja hyviä vinkkejä.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että jutuista on hyötyä ja iloa. Tuo Anfi on tosiaan oma suosikkini lapsen kanssa. Silloin arvostaa suojaista rantaa ja palveluiden läheisyyttä. Toki Maspalomasin dyynit ovat upea paikka suojaisella säällä eli kannattaa ranta valita aina vähän säiden mukaan. Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista