sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Viikonlopun tunnelmia

Tämä viikonloppu on ollut hyvinkin normaalista poikkeava sillä pitkästä aikaa meillä ei ollut mitään suunnitelmia näille päiville. Edelliset kaksi kuukautta menikin aika vauhdikkaasti - joko meillä oli vieraita lomalla taikka sitten olemme olleet itse jossakin lomalla. Ihan kivaa siis, että vaihteeksi viikonloppu ilman etukäteeen suunniteltua ohjelmaa.  Mutta niin vain päivät ovat sujuneet mukavasti ja tekemistäkin on riittänyt. 

Perjantaina kävin poikkeuksellisesti viemässä pikkuneidin kouluun ja palasin takaisin kotiin. Tosin en nauttimaan kotona olosta vaan kävimme katsomassa yhden lähellä olevan koulun, joka voisi olla potentiaalinen koulu pikkuneidille ensi syksynä. Siihen ei tosin mennyt kuin tunti ja tämän jälkeen ehdin nauttia siitä kotona olostakin. Näistä kouluvierailuista tulee myöhemmin ihan oma juttunsa.
Perjantaina puhalsi calima eli tuntui siltä kuin joku olisi jättänyt hiustenkuivaajan Afrikassa päälle ja puhaltamaan tänne Kanarialle päin. Päivällä lämpö nousi 35 asteeseen, mikä näin keskellä talvea on aika harvinaista. Mutta kivaa vaihtelua! Vielä yölläkin lämpöä oli 23 astetta eli todellakin ihan kesäiset oltavat. 
Lauantaina otimme aamupäivän rennosti kotosalla. Päivä oli edelleen lämmin vaikka ihan perjantaisiin lukemiin ei päästy. Pikkuneiti halusi mennä altaalle mutta sen vesi on kuitenkin vähän turhan viileää vielä vesileikkeihin. Niinpä kehitimme pikkuneidille oman minialtaan kotiin :-) 

Ja kun laitoimme vielä sopivan lämmintä vettä niin siinähän meni mukavasti 1.5 tuntia vesileikeissä. Pienestä sitä lapset saavat iloa! Ja äitikin tykkäsi kun sai pitkästä aikaa ihan vain köllötellä riippukeinussa ja lukea kirjaa. Myöhemmin pikkuneiti leipoi mokkapaloja sunnuntaita varten sillä lauantaina sovimme ex-tempore tapaamisesta ystäväperheiden kanssa lounaan merkeissä. 

Illalla kävimme vielä elokuvissa katsomassa Ballerina-elokuvan. Pikkuneiti tykkäsi kovasti, kuinkas muutenkaan... 


Illalla kävin vielä heittämässä 45 minuutin ja 7 km juoksulenkin, jotta viikonloppu ei mene ihan vain löhöilyksi. Sunnuntaina aamupäivä meni paikkoja valmistellessa ja puolen päivän aikaan saapuivat ystäväperheet paikalle. Pikaisen uintikeikan jälkeen lounasta ja kahvittelua iltaan asti. Yhteensä meitä oli neljä perhettä eli 8 aikuista ja 6 lasta. Olemme tunteneet jo siitä asti, kun lapset ovat olleet pieniä eli seurueen miespuoliset olivat työkavereita jo edellisessä asuinpaikassamme Fuerteventuralla. Sieltä tulimme samoihin aikoihin kaikki tänne Gran Canarialle eli olemme tunteneet jo vuosia. Tällä porukalla olimme Andorrassa hiihtämässä ja luonnollisesti uudet reissut ovat taas suunnitelmissa. 


Huomenna on taas arki, herätys odottaa itsellä klo 6.30 eli ajoissa petiin tänään. Tosin huomenna on taas sikäli vähän erikoinen päivä, että käyn vain viemässä pikkuneidin Las Palmasiin kouluun ja palaan sitten takaisin kotiin. Seuraava kouluvierailu on nimittäin huomenna. Ja vielä pari muuta pitäisi hoitaa ensi viikon aikana, mikäli mahdollista. Mitä nopeammin saamme koulut katsottua niin sitä nopeammin pystymme päätöksen tekemään (toivottavasti) ja näin takaamaan paikan siinä koulussa, josta paikan haluamme. Paikkoja kun ei tietenkään riitä kaikille. Mutta noista kouluista tosiaan lisää kunhan olemme kaikki potentiaaliset paikat käyneet katsomassa. 

Ihanaa ja aurinkoista kevään odotusta kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti