perjantai 10. helmikuuta 2017

Gran Canarian vanhin teemapuisto: Sioux city

Jos olet suuntaamassa Gran Canarialle lomalle lasten kanssa ja luvassa on vähän pilvisempi päivä niin yksi hyvä vaihtoehto on suunnata Sioux City- teemapuistoon. Kyseessä on aikoinaan vuonna 1972 rakennettu villinlännen kylä, joka alunperin rakennettiin elokuvalavasteeksi. Mutta myöhemmin se on toiminut teemapuistona. Puisto on toki jo parhaat päivänsä nähnyt mutta siitä huolimatta etenkin pienet lapset (varsinkin pojat) viihtyvät siellä erittäin hyvin. Kunhan vain asusteeksi on hommattu vaikkapa cowboyhattu, pyssyvyö ja nallipyssy. Halvimmin ne saa hankittua jostain ns. kiinalaisesta tilpehöörikaupasta mutta totta kai puistossakin niitä myydään. Hattu maksoi 10 € ja pyssy,sheriffimerkki ja pyssyvyö-setti 12 €. Niillä lasten mielikuvitus pääsee varmasti valoilleen ja cowboy-leikit kutsuvat.  

Puisto sijaitsee Gran Canarian eteläosassa, San Agustinin ja Bahia Felizin välimaastossa. Sinne on ilmeisesti puiston puolesta bussikuljetus mutta eipä taksi lähialueiltakaan kauheasti maksa. Tai tietysti jos on vuokra-auto alla niin alueella on ihan maksuton pysäköinti. Puisto on avoinna ti-su klo 10-17. Esitykset alkavat klo 11 ja se on sopiva hetki saapua paikalle. Viimeinen esitys alkaa arkisin klo 14.25 ja viikonloppuisin klo 15. Luvassa on mm. hevoskuiskaaja, lassoesitys, veitsi- ja lassoshow saluunassa sekä tietysti villinlännen pääshow, jota ei kannata missata. Se on itse asiassa tehty niin, että aikuisetkin viihtyvät. 


 

Matkailijoille pääsylippu maksaa 22 €/ aikuiset ja 16 €/ lapset  mutta ilmeisesti jotain tarjouksia on silloin tällöin saatavilla. Ja myös Kanariansaarten asukkaat saavat lipuista alennusta. Me maksoimme nyt residente-asukashinnalla 12 € / aikuinen ja 6 € / lapset, ilman ruokailua. 

Alueella on viikonloppuisin mahdollisuus nauttia grillilounas mutta arkisin voi ruokailla vain saluunassa. Ainakin näin low season-aikaan kun väkeä on vähemmän. Ravintolan listalla on mm. hampurilaisia, nugetteja, pizzaa ja muuta vastavaa pikaruokaa. Lasten nugettiannos (8 kpl ranskalaisten kera) maksoi vajaa 10 € ja siitä söi kaksi pientä lasta. Me söimme saluunassa samalla kun seurasimme lasten mielestä tosi jännittävää puukko- ja lassoesitystä. 


Alueella on ollut aikaisemmin enemmänkin eläimiä mutta tällä hetkellä ei ole kuin aavikkokettuja, mangusteja, biisneita, lehmiä,  vuohia ja tietysti hevosia. Kaikki eläimet olivat mielestäni ihan hyvänvoivan oloisia. Poniratsastuksen hinta on 5 € ja kestää noin 10 minuttua. Pidempi ratsatuslenkki hevosella maksaa 20 €. 


Ehdottomasti ihan vierailemisen arvoinen paikka. Tietysti aivan pienten lasten kanssa kannattaa huomioida, että esityksessä pyssyt paukkuvat jne. eli joillekin saattaa esitys olla turhan pelottava. Mutta ainakin meidän 5-vuotias pikkuneiti sekä hänen ystävänsä olivat ihan täysillä mukana. Ja ymmärsivät kyllä, että kyseessä oli vain esitys eikä ketään oikeasti ammuttu :-) 

Pilvisellä säällä mukaan kannattaa ottaa lämmintä vaatetta sillä alue sijaitsee rotkossa vuorten välissä joten tuuli puhaltaa kylmästi. Mutta aurinkoisella, kuumalla säällä taas aurinkorasva ja hattu ovat ehdottomia. 

Hauska päivä, ehdottamasti! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti