sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Kiireinen alkuvuosi

Vuoden ensimmäiset viikot takana ja melkoista vauhtia on menty. Pikkuneidin koulu & tanssitunnit alkoivat viikko sitten ja myös Suomi-koulu starttasi eilen joululoman jäljiltä. Ihanaa, että arki alkoi taas ja elämään tuli tuttu, tiettyä kaavaa noudattava rytmi. Mutta toisaalta tuota tuttua rytmiä ovat vähän sykähdyttäneet vieraat, joita meillä tuntuu nyt riittävän. Puolison vanhemmat lähtivät loppiaisena ja muutamaa päivää myöhemmin saapui puolison veli tyttöystävänsä kanssa. He lähtevät huomenna ja samaan aikaan saapuu puolison ystäväpariskunta Madridista. Ja kun he lähtevät, niin muutama päivä ja sitten meillä on edessä lomareissu. Ja sieltä kun saavumme, niin seuraavana päivänä saapuu Suomesta ystäväperhe meille vierailulle. Eli seuraavan kuukauden verran menemme vielä melkoista vauhtia... 

Ja tuskinpa vauhti paljon hiipuu senkään jälkeen sillä helmikuun lopussa meillä on edessä kouluvierailukierros. Pikkuneiti aloittaa ensi syksynä primarian eli paikallisen ala-asteen ja koulun valinta olisi edessä. Jatkaako nykyisessä Montessori-koulussa, johon olemme tyytyväisiä mutta se tietäisi edelleen päivittäistä ajoa Las Palmasiin ja näin ollen omat työkuviot pitäisi unohtaa myös tulevien vuosien ajaksi. Vai löytyykö tästä kodin läheltä joku sopiva koulu? Olemme todella kriittisiä koulutuksen suhteen eli mikä tahansa lähikoulu ei tule kyseeseen. Jopa espanjalainen puolisoni on sitä mieltä, että nykyinen opetusmetodi kouluissa on aikansa elänyt ja hän haluaa tyttärellemme jotain muuta. No, hyvä puoli on se, että  kotimme läheltä löytyy kyllä kansainvälisiä kouluja. Pari brittikoulua sekä yksi kaksikielinen yksityiskoulu. Vuosi sitten kävimme täällä pari koulua jo katsastamassa mutta emme olleet niin vakuuttuneita, että olisimme lähteneet silloin vaihtamaan. Mutta nyt siis uusintakierros ja uusi mahdollisuus. Noista koulujutuista taidan kirjoittaa ihan erikseen joskus myöhemmin. 

Nyt meillä siis takana ensimmäinen arkiviikko kuukauden loman jälkeen ja yllättävän hyvin pääsimme rytmiin. Neiti on herännyt aamuisin ongelmitta klo 7.20 ja nukkumaan hän on mennyt tuttuun tapaan klo 20.30. Lomalla luonnollisesti rytmi oli vähän leppoisampi mutta silloinkin yritimme kyllä vähän pitää ajoista kiinni. Tämä auttaa aina siinä vaiheessa kun palataan takaisin arkirytmiin. Hyvät unet, parempi mieli ;-) 

Ja itse olen onnellinen siitä, että olen päässyt taas treenaamaan säännöllisesti. Pää ja kroppa kaipasi jo hikoilua.  Toki tuon kuukauden loman aikana olen käynyt jonkin verran juoksemassa ja muutamat crossfit-treenitkin on tullut vedettyä mutta toisaalta normaalia enemmän on tullut herkuteltua ja vietettyä aikaa tekemättä mitään... Myös flunssan parissa meni lähes pari viikkoa. Samaan aikaan alkoi selkäkin taas vihoittelemaan mutta onneksi löysin vihdoin ja viimein hyvän fysioterapeutin, joka saa selän lukot avattua. Ja lisäksi löysi syynkin näille vuosia jatkuneille ongelmille. Jalat. Tai niiden virheasento. Eli huomenna sitten testeihin, joiden perusteella tehdään yksilölliset pohjalliset. Josko vihdoinkin alkaisi vuosia kestäneet ongelmat selän kanssa helpottamaan... 

Vähän muuten hymyilytti yksien treenien jälkeen kun jalassa luki: the race is on... treenihousujen teksti oli jättänyt jäljet! 


Tällä viikolla meillä on ollut seurana siis puolison veli tyttöystävänsä kanssa. Onneksi puolisolle osui juuri vapaapäivät tuohon heidän lomansa alkuun joten hän vastasi pääasiassa "seuranpidosta" ja itse keskityin pyörittämään arkea. Mutta toki nyt sitten viikonloppuna olen itsekin ehtinyt vähän enemmän olemaan seurana. Pikkuneiti on tietysti ollut aivan onnessaan koko viikon kun Pedro-setä ja Diana ovat olleet seurana.

Myös pakolliset "nähtävyydet" eli dyynikävely, Las Palmas, Roque Nublon huippu ja iltapäiväkävely Melonerasin rantakadulla suoritettu.
Säät eivät ole oikein lomailijoita suosineet mutta onneksi he eivät tulleet tänne millekään aurinkolomalle. Eli sen puolesta ei ole tarvinut stressata. Mutta huomenna he sitten lähtevät takaisin Malagaan ja samaan aikaan Madridista saapuuvat seuraavat lomailijat: puolison hyvä ystävä ja hänen tyttöystävänsä. Eli lennosta uudet lakanat sänkyihin ja seuraavat lomailijat kehiin :-) 


Onhan se kivaa, että käy ystäviä ja sukulaisia vierailulla. Ihanaa, että tänne Euroopan kaukaisella laidalle väki viitsii matkustaa. Mutta totta kai nämä viikot ovat myös omalla tavallaan rankkoja. Puolison vuorotyöt, oma arkiruljanssi (koulukuljetukset, ruoanlaitto, siivous, ruokaostokset, pikkuneidin tanssitunnit jne) ja siinä pitäisi sitten samalla keksiä lomailijoille tekemistä. Toki silloin kun säät suosivat niin ongelmia ei ole - altaalle tai rannalle aurinkoa ottamaan mutta nyt tammikuussa nuo ranta/allaspäivät ovat olleet aika vähissä. Ja me sentään asumme Gran Canarian eteläosassa, joka tähän aikaan vuodesta on melkeinpä aurinkovarmimpia paikkoja Euroopassa. No, toki täällä lämpötilat sentään päivisin nousevat 20 asteeseen joten ihan mistään kylmyydestä ei voi kuitenkaan puhua. 

Kylmää on nyt kuitenkin monin paikoin Eurooppaa ja jopa manner-Espanjassa taitaa olla peräti 16 maakuntaa "varoitustilassa" kylmän sään ja voimakkaan tuulen takia. No, hyvä että lunta tupruttaa tässä vaiheessa - ehkä sitten kuun lopussa sää on poutaisampi kun suuntaamme lumilomalle Andorraan. Siellä on muuten parin viime päivän aikana satanut vajaan metrin verran lunta ;-) 
Vaikka arkeen on päästy vasta kiinni niin innolla odotamme jo tulevaa lumilomaa. Suuntaamme siis kuun lopussa viikoksi Grandvaliran laskettelukeskukseen, Andorraan. Ja tällä kertaa lomaseuraksi lähtee peräti kolme muuta perhettä eli seuraa on tiedossa niin pikkuneidille kuin meille aikuisille. Ihan kivaa vaihtelua kun tähän asti olemme aina tehneet kaikki reissut ihan vain oman perheen kesken. Toivotaan, että säät nyt sitten suosivat eikä kuun loppuun osuisi enää näitä lumimyrskykelejä, joita tällä hetkellä alueella pyörii. Luvassa siis silloin viikon verran lumilautailua ja hyvää seuraa! Viimeisen parin vuoden aikana meille on muuten kertynyt enemmän lumilautailu- kuin kitesurfpäiviä vaikka asumme sentään Gran Canarialla :-) 

Nyt kuitenkin nukkumaan. Huomenna taas maanantai ja Las Palmas kutsuu! Hyvää alkavaa viikkoa kaikille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti