lauantai 7. tammikuuta 2017

Helppoa leivontaa lasten kanssa - suolainen piirakka

Näin lomalla on ollut paljon aikaa touhuta pikkuneidin kanssa ja totta kai leivontapuuhat ovat myös olleet ohjelmassa. Luonnollisesti pipareita on leivottu aika moneen kertaa tämän joulun aikana (kiitos Ikean valmistaikinan, jota myydään täällä Kanariallakin..) mutta olemme myös kaivaneet esiin vanhoja, hyväksi todettuja reseptejä. Näitä on myös esitelty aikojen kuluessa täällä blogissa. Tässä esim. muutamia juttuja, joita voi helposti leipoa pienten lasten kanssa.

sitruunapiimäkakku
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2016/11/helppoa-leivontaa-lasten-kanssa.html

nopeat sämpylät, maapähkinävoikeksit, riisisuklaat, kauralastut
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2014/07/helppoa-leivontaa-pienten-lasten-kanssa_13.html

banaanimuffinssit
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2015/10/helppoa-leivontaa-lasten-kanssa.html

keksipallerot
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2014/10/taller-de-cocina-eli-kokkaustuokio-kian.html

kuningatarpiirakka
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2016/05/helppoa-leivontaa-lasten-kanssa.html

voikeksit 
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2015/09/helppoa-leivontaa-lasten-kanssa.html

vaaleat piparit
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2015/08/helppoa-leivontaa-lasten-kanssa-vaaleat.html


Tässä myös tämä suolaisen piirakan ohje, jota voi muuntaa oman maun mukaiseksi täytteillä. Olemme tehneet mm. kylmäsavulohi-purjotäytettä, ilmakuivattu kinkku-sipuli-chorizotäytettä ja myös kasviksilla saa kivan makusia. 

Pohja on tosi yksinkertainen ja sen valmistamiseen ei tarvita vatkaimia tai muitakaan välineitä. Kädet riittää. Kaikki aineet vain sekaisin ja siitä tulee sellainen helposti muokattava pallo. Tästä riittää pieneen pohjaan, jos piirakkavuoka on isompi niin sitten 1.5 tai 2 kertainen annos. 

2 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl ruokaöljyä
1 dl vettä 






Kun taikina on valmis, voi tehdä täytteet. Me laitoimme tällä kertaa mukaan voissa paistettua purjoa, ilmakuivattukinkkua sekä pekonia (mitä kaapista löytyi...) 


Täytteeksi myös purkki ruokakermaa / ranskankermaa tmv. sekä pari kananmunaa. Kaikki vain sekaisin, päälle juustoraastetta ja sitten uuniin - n. 180 astetta ja n. 30 min. Jos juustoraaste tummuu kovasti niin päälle kannattaa laittaa jossain vaiheessa vaikka foliota. 


Ei kovin kaunis mutta itse tehty ja herkullinen. Espanjan isovanhemmat tykkäsivät kovasti - täällä kun ei kauheasti harrasteta tuollaisia suolaisia piirakoita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti