perjantai 27. tammikuuta 2017

2.2.2017 - Blogi 2 vuotta

Niin se on pari vuotta vierähtänyt ja blogi on saavuttanut kahden vuoden iän. Alussa ajattelin, että tuskinpa kukaan muu kuin sukulaiset näitä juttuja tulee lukemaan mutta ilmeisesti jokunen muukin on joskus sivuille eksynyt. 

Pääpaino blogissa on ollut ja tulee pysymään meidän perheen kuulumisissa koska ennen kaikkea tämä on yksi tapa pitää yhteyttä kaukana asuviin sukulaisiin ja ystäviin. Näin he saavat edes pienen pisaran meidän elämästä ja touhuista. Mutta toki välillä aina kirjoittelen meidän matkoista, joskus jokunen ruokajuttukin saattaa ilmaantua, Suomi-koulun jutuista tulee juttuja aina talvikuukausien aikana, Montessorijuttuja myös joskus sekä tietysti aina silloin tällöin vinkkejä tänne Kanarialle matkaaville. Eli aikamoinen sekametelisoppa siis :-) 

Näiden kahden vuoden aikana on blogikirjoituksia tullut kirjoitettua noin 400 kpl ja niistä kaikista suosituimpia ovat olleet seuraavat jutut:

1. Selvä ykkönen on juttu leivonnasta lasten kanssa, jota on käyty lukemassa yli 2000 kertaa. Leivonta lasten kanssa -hakusanoilla on myös blogiin päädytty useimmiten.  Aihe on selvästi sellainen, joka kiinnostaa ja josta pitää kirjoittaa enemmänkin koska sitä tulee harrastettua aika paljon. 

http://mylifeingc.blogspot.com.es/2017/01/helppoa-leivontaa-lasten-kanssa.html


2. Toisena on tämän joulun tohinoissa kirjoitettu juttu: jouluruokaa 1000 euron edestä. Eli kertomus siitä, miten keskivertoespanjalaisperheessä käytetään jouluruokaan valtavia summia. 


3. Kolmanneksi luetuin juttu avaa Kanarialaisen keittiön saloja. Monille espanjalainen keittiö on varmasti tuttu mutta Kanarian saarilla on aivan omanlainen ruokakulttuurinsa. 

Kaikki suosituimmat jutut liittyvät näköjään ruokaan - eli tästä aiheesta pitänee kirjoitella enemmän myös tulevaisuudessa. Mutta miksikään ruokablogiksi tämä blogi ei kuitenkaan tule koskaan muuttumaan. Tykkään kuitenkin ruoanlaitosta sekä leivonnasta, joten ne ovat olennainen osa meidän arkeamme. Ja toivottavasti tulevaisuudessa aikaa riittää niiden harrastamiseen vähän nykyistä enemmän sillä tällä hetkellä meidän ruokailut noudattavat aika pitkälti kaavaa: hyvää, herkullista ja terveellistä ruokaa perheelle noin 30 minuutissa :-) 

Tulevaisuudessa Montessori-jutut saattavat jäädä vähän vähemmälle sillä pikkuneiti aloittaa primarian eli paikallisen ala-asteen tulevana syksynä ja silloin todennäköisesti hän siirtyy tavalliseen kouluun. Uuden koulun etsintä onkin yksi tämän kevään projekteista ja koulujutuista tulee varmaankin kirjoitettua enemmänkin tässä kevään aikana. 

Matkustelujutut tulevat toivottavasti tulevaisuudessa lisääntymään sillä tarkoituksena olisi päästä reissamaan välillä myös muualle kuin Suomeen tai Manner-Espanjaan. Sukulaisvierailut ovat toki tärkeitä mutta pikkuhiljaa olisi kivaa nähdä välillä vähän muitakin paikkoja. Tällä hetkellä olemme itse asiassa juuri Andorrassa tai tarkemmin Grandvaliran laskettelukeskuksessa eli takana on kohta viikon verran kestänyt mahtava lasketteluloma, josta juttua tulikin jo kirjoitettua.


Kuten blogin kuvauksessakin sanotaan: arkista elämää Espanjan auringon alla sekä matkustelua ympäri maailmaa. Näitä siis luvassa myös tulevaisuudessa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti