torstai 15. joulukuuta 2016

Tämän viikon "jouluisia" puuhia

Enää reilu viikko jouluun ja täällä Kanarian auringon alla yritämme kovasti päästä joulutunnelmaan käsiksi. Pikkuneiti aloitti tänään joululoman eli ei enää koulua (oikeasti olisi vielä viikko jäljellä) ja myös tanssitunnit jäivät nyt joulutauolle (vielä olisi ollut ensi viikolla yksi tunti ja jouluesitys). Mutta ihan vielä emme joulureissulle suuntaa vaan vasta maanantaina. Mutta sitä ennen on kalenteri aika täynnä - puolison firman pikkujoulut tänään alkaen klo 22 Las Palmasissa, huomenna rantapäivä vieraitten kanssa + parturi, lauantaina Suomi-koulun joulujuhla, sunnuntaina varmaankin menemme johonkin teemapuistoon ja sitten pitäisi vielä pakata ja siivota koti. 

Tällä viikolla olemme jo vähän virittäytyneet talvifiilikseen käymällä luistelemassa kaksi kertaa - ensin tässä lähellä muovibaanalla ja sitten Las Palmasissa ihan oikealla jäällä. Ja tiistaina pääsemme sitten Sierra Nevadalle laskemaan - jee! Lunta näyttäisi siellä olevan mukavasti ja nyt jo rinteitä auki lähes 80 km eli hyvältä vaikuttaa. 

Läheisessä El Tableron ostoskeskuksessa on pieni muovinen kenttä, jossa nyt vähän pääsee "luistelun" makuun mutta ei se nyt ihan oikealta jäältä kyllä tunnu. Luistimet olivat todella tylsät mutta terottamisen jälkeen sentään niillä vähän paremmin pääsi eteenpäin. Pikkuneiti oli tyytyväinen joka tapauksessa, se lienee tärkeintä. Maanantaina kävimme sitten Las Arenasin ostoskeskuksessa Las Palmasissa luistelemassa, jossa on ihan oikea jää. Ja luistimetkin olivat vähän terävämmät. Olimme paikalla viisaasti heti kun paikka aukesi klo 17 ja olimme melkeinpä ainoat luistelijat. Jos väkeä on paljon niin silloin pystyy vain kiertämään ympäri yhteen suuntaan ja 20 minuutin päästä kaikki vaihtavat suuntaa. Eli vähän tylsää... Mutta nyt oli huippua ja pikkuneiti tykkästi tietysti kovasti. Onneksi rata on paikalla tammikuulle asti, joten pääsemme sinne vielä toisenkin kerran. Tämä oikea jää maksoi 6 €/ 45 minuuttia, sisältäen luistimet ja vuorot alkavat ainan tasatunnein. 


 
Samalla kun olimme Las Arenasissa niin kiersimme ostoskeskuksen ympäri sillä paikan joulukoristeet ovat varsin hienoja. Ulkona on jättimäinen joulukuusi, jonka sisällä belen eli seimi ja sisätiloissakin on upeita koristeita. 


Kotona olen laittanut esille muutamia uusia jouluaktiviteetteja - mm. kirjelaatikon (paperia, kirjoitusvälineet ja kirjelaatikko) eli pikkuneiti kirjoittelee kortteja & kirjeitä tontuille ja joulupukille. Kerran piti jo laatikko tyhjentä koska kirjeitä oli jo niin paljon. 

Olen myös tehnyt pieniä joulu- ja talviaiheisia kirjasia, jotka on tehty lukemaan opettelevalle. Eli ovat lyhyitä ja selkeitä - max. yksi lause sivulla. Näiden avulla lukemaan oppiminen on motivoivaa sillä lauseet ovat yksinkertaisia ja riittävän helppoja, jotta pieni jaksaa ja pystyy ne itsenäisesti lukemaan. 


 

Muovailuvahaboxiin laitoin ruskeata "pipari" muovailuvahaa eli ostin ruskeaa muovailuvahaa, jonka maustoin kanelilla. Tuli muuten aika mahtavan tuoksuista muovailuvahaa. 


Lahjojen kääriminen on ollut myös neidin mieleen. Laitoin esille erilaisia rasioita, lahjapapereita, teippiä, sakset, pakettikortteja ja narua. Neiti sitten askartelee juttuja ja paketoi niitä pikkulahjoiksi. Erittäin hyvää käsientaito-harjoitusta sekä myös kehittää kärsivällisyyttä. 

Hyvään joulunodotusta kaikille! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti