perjantai 25. marraskuuta 2016

Vieraita Suomesta ja muita kuluneen viikon touhuja

Tällä viikolla olemme saaneet nauttia rakkaan mummuni eli pikkuneidin isomummun seurasta, joka saapui maanantaina saarelle ystävänsä kanssa. Päivät ovat menneet vauhdilla ja onneksi sääkin on ollut ihan suht kiva vaikka täydeltä taivaalta aurinko ei olekaan paistanut. Mutta melko lämmintä on kuitenkin ollut mutta ei kuitenkaan liian kuuma. Vain eilinen oli vähän pilvisempi päivä mutta silloinkin aamupäivällä oli melko aurinkoista ja altaallakin tarkeni. 
Alunperin oli tarkoitus, että pikkuneiti jättäisi pari koulupäivää väliin, jotta voisimme viettää enemmän aikaa yhdessä. Mutta neiti halusi ehdottomasti mennä kouluun joten ei kai sitä lasta voi väkisinkään koulusta pois ottaa jos toinen sinne ehdottomasti haluaa... No, onneksi olemme silti ehtineet touhuta kaikenlaista ja tärkeintä on, että vieraat ovat tyytyväisiä. Ja vielä on kaksi täyttä päivää, jotka saamme viettää yhdessä. 

Melkoinen vauhti näillä meidän "teräs-mummoilla" on ollut sillä näiden neljän päivänä aikana ovat päässeet altaalle useampaan kertaan, dyyneille, kokopäiväretkelle saaren pohjoisosaan, ostosreissulle Las Palmasiin, Mega-Paulan keikalle Iskelmäbaariin, tanssikellari Foxin tansseihin ja huomenna on sitten vuorossa markkinat ja rantapäivä. Sunnuntaina ehkä sitten otetaan ihan rauhallisesti. Viime viikonloppu meillä meni myös aika vauhdilla sillä sunnuntaina olimme Kian kaverin synttäreillä ja lauantaina meillä meni käytännössä koko päivä Suomi-koulun kirppis-myyjäisten parissa ja sieltä vielä suuntasimme crossfit-kisoja katsomaan.


 Kisoissa oli tuttuja omalta treenisalilta joten oli kiva seurata heidän kisasuorituksia vaikka ihan putkeen eivät kisat kenelläkään menneet. Ja ehkäpä siitä löytyi sitten meidän valmentajan idea tämän viikon treeneille nimittäin ohjelmassa on ollut varsin tiukka peruskuntoviikko ja 1000 burbee-liikkeen haaste. Eli joka päivää omien treenien lisäksi 200 burbeeta taikka sitten salin treenit joka päivä, joihin on sisällytetty nuo 200 burbeeta. 


Näihin burbee-liikkeisiin taitaa kaikilla olla vähän sellainen viha-rakkaussuhde. Kukaan ei niitä rakasta yli kaiken mutta kaikki tietävät, että niitä vain on tehtävä... Itse tykkään kyllä tämän tyyppisistä treeneistä sillä ne eivät vaadi niin kauheasti voimaa, tekniikkaa tai nopeutta vaan kestävyys on enemmänkin se homman ydin. Että jaksaa tehdä kovalla sykkeellä töitä pidemmän aikaa.. Etenkin tämän päiväinen treeni oli juuri omia suosikkeja:
lämmittelyn jälkeen 6 kierrosta ja yksi kierros on aina seuraavanlainen:

5 x burbee
5 x thruster kahvakuulalla (2 x 12 kg) 
5 x burbee
5 x deadlift eli maastaveto (60 kg) 
5 x burbee
1 x robe climb (4.5 metrin korkeuteen) 
5 x burbee
5 x toes to bar (varpaat tankoon)
5 x burbee

Mutta nyt on treeniviikko takana ja edessä kaksi päivää "vapaata".  Itse tykkäisin kyllä enemmän treenata erilaisella rytmillä (vaikkapa 2 treeniä, vapaa, 3 treeniä, vapaa) mutta toistaiseksi treenit menevät nyt niin, että ma-pe joka päivä ja sitten viikonloppuna otetaan levon kannalta. Maanantaina se aina vähän tuntuu, että on kaksi päivää ollut tekemättä mitään ja perjantaina sen tuntee, että viisi päivää treenannut putkeen mutta näillä mennään... 

Onnistuneen 1000 burbee-haasten kunniaksi tänään syömään puolison kanssa. Suuntaamme Samsara-ravintolaan, joka on niitä harvoja näillä seuduilla mihin pitää pöytävaraus tehdä hyvissä ajoin. Mekin varasimme pöydän jo yli kuukausi sitten.

Tällä viikolla olemmme siirtyneet jo virallisesti myös "jouluaikaan" eli koti on koristeltu ja eka lasi glögiä nautittu. Pipareita tosin leivoimme ensimmäisen kerran jo varmaan kuukausi sitten. Mutta tänään oli vuorossa myös piparitalkoot. Kuukausi jouluun! 


Jouluahan emme tosin kotona tänä vuonna vietä sillä suuntaamme jouluksi Malagaan, puolison veljen luokse. Sinne saapuu koko Espanjan suku joulua viettämään. Ja sitä ennen menemme kolmeksi päiväksi Sierra Nevadaan laskettelemaan. Jee! Toivottavasti sää suosii - viimeiset pari kertaa olemme nimittäin olleet epäonnisia säiden suhteen tuolla Sierra Nevadassa. No, ainakin nyt näyttää hyvältä sillä lunta on tullut tällä viikolla ihan kivasti ja vihdoin lämpötilat ovat pakkasen puolella. 

Tänään saimme vihdoin majoituksen varattua sillä paikkoja ei kauheasti enää ollut tarjolla. Tai olisi ollut, jos olisi valmis maksamaan 200 € / yö. Mutta koska lumitilanteesta ei ole varmuutta niin ihan sellaisia summia ei viitsi sijoittaa. Loppujen lopuksi löysimme melko hyvällä sijainnilla 2-makuuhuoneen huoneiston, josta maksoimme vajaa 100 €/ yö. 


Sierra Nevada on muuten Euroopan eteläisin laskettelukeskus ja sijaitsee vain vajaan kolmen tunnin ajomatkan päässä Malagan lentokentältä. Eli jos lähtee näin talvella lomalle sinne seudulle niin hyvällä tuurilla voi aamupäivällä vielä ottaa aurinkoa rannikolla ja iltapäivällä lasketella Sierra Nevadan rinteillä täyden talven keskellä. Rinteitä on alueella noin 100 km verran eli laskettavaa riittää hyvin pariksi päiväksi. 


Lisää paikasta sitten paremmin meidän joulukuisen reissun jälkeen! Jos siis laskemaan vain pääsemme... No, majoitus on joka tapauksessa varattu eikä sitä enää voi perua eli sinne varmaankin suuntaamme oli keli mikä tahansa. On siellä joka tapauksessa aina jonkin verran lunta, että pikkuneiti pääsee sitten edes pulkalla laskemaan ja lumiukkoa rakentamaan, jos ei muuta... 

No, onneksi toinenkin lumireissu on jo varattuna eli tammi-helmikuun vaihteessa suuntaamme Grandvaliraan, Andorraan. Reissu on nyt varattu ja sinne lähdetään kolmen ystäväperheen kera. Ihan huippua! 

Sinnekin saatiin tällä viikolla lunta, joten aika hyvältä näyttää reissu sen suhteen. Siellä rinteitä on 200 km verran, jos vain lumitilanne sen sallii. Ja yleensä tuohon aikaa vuodesta lunta kyllä rittää sillä alin hissikin on 1700 m korkeudella eli hyvänkokoisista vuorista on kyse. Eivät nyt Alpeille vedä vertoja mutta riittää kyllä meille. Ja sinne pääsee näppärästi autolla Barcelonasta alle kolmessa tunnissa. 


Alunperin tarkoituksena oli mennä Itävaltaan mutta loppujen lopuksi päädyimme Grandvaliraan, koska se on ennestään tuttu ja yhteydet eri puolilta Espanjaa sinne olivat paremmat kuin Itävaltaan. Kohteeksi valikoitui Soldeu ja hotelliksi Sport hotel Andorra - molemmat ennestään tuttuja ja hyväksi koettuja. 

Neiti jo kovasti odottaa, että pääsee lumilomalle. Ja kyllä itselläkin mieli tekee jo päästä vähän lumilautailemaan... Enää reilut 3 viikkoa ja sitten!!! 

Mutta nyt herkuttelemaan... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti