lauantai 5. marraskuuta 2016

Suomi-koulun askartelutalkoot

Tänään oli Suomi-koululla vähän erilainen koulupäivä sillä ohjelmassa oli vain ja ainoastaan askartelua, joulukorttien askartelua. Sellaiset 500 korttia saimme tehtyä, hienoja tuli. Näitä kortteja tulemme sitten myymään mm. parin viikon päässä järjestettävissä myyjäisissä. 

Kortteja oli erilaisia - poroja, kuusia, lumiukkoja, tonttuja, joulupalloja jne. Lisäksi lapset tekivät jouluaiheisia piirustuksia ja niistä tehdään myös kortteja. Kaikille lapsille löytyi sopivaa tekemistä ja paljon tarvittiin myös aikuisia avuksi. Onneksi löytyi valtava määrä äitejä, yksi isä ja pari anoppia askartelemaan myös.  
Olimme jo etukäteen miettineet korttien ideat, hankkineet materiaalit, ostaneet kirjekuoret sekä pussukat eli kaikki tarvittava oli valmiina. Ja me opettajat järjestimme aamulla kaikki "pisteet" valmiiksi eli jokaisessa pöydäss oli oma tehtävä ja yksi kortti esimerkkinä. Sitten vain jokaiseen pöytään aikuisia valvomaan ja auttamaan. Lapset kiersivät eri pisteissä eli eivät ehtineet kyllästyä vaan pääsivät tekemään erilaisia juttuja. 

Hienosti meni. Homma saatiin pakettiin parissa tunnissa eikä ns. hukkakappaleita ei juurikaan tullut. Joten ei muuta kuin kortit paketteihin ja myyntiin! 


Parin viikon päästä meillä on koulun kirppis ja joulumyyjäiset. Niiden avulla on tarkoitus kerätä varoja koulun toimintaan sillä koulumaksu (50 € / vuosi / lapsi) ja valtion avustus eivät vielä riitä kattamaan koulun kuluja. Mutta onneksi vanhemmat ovat innokkaasti mukana auttamassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti