sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Sunnuntaiautoilua vuoristossa

Omassa lapsuudessani meillä oli silloin tällöin tapana lähteä sunnuntaiajelulle eli retkelle johonkin lähialueelle. Ei sen tarvinnut olla mitään ihmeellistä vaan tärkeintä oli lähteä vähän ajelulle, liikkeelle. Puolison perheellä ei tällaista tapaa ole ollut koska heillä on koko nuoruus mennyt veljesten jalkapalloharrastusten parissa eli viikonloppuna on lähinnä "seikkailtu" jalkapallokentältä toiselle. Mutta tätä hauskaa perinnettä olen yrittänyt jatkaa meidän perheessä vaikka se onkin vähän haastavampaa puolison töiden takia sillä sunnuntaivapaita osuu kohdalle kovin harvoin. Koska seuraava sunnuntaivapaa osuu vasta joulukuulle niin päätimme sitten lähteä retkelle kahdestaan pikkuneidin kanssa. Ei yhtä hauskaa kuin koko perheen kera mutta mukava päivä meillä kuitenkin oli. Suunnaksi valikoitui vuoristo sillä perinteinen syysretki oli meillä vielä tekemättä. Ja kun säännustekin lupasi suht kuivaa säätä niin päätimme kaasutella sisämaata kohti.

Matkamme kulki täältä Maspalomasista suorinta tietä kohti sisämaata Artenaran, Fatagan ja San Bartolome de Tirajanan kautta Pico de las Nievesin huipulle, yli 1900 metrin korkeuteen. Lähtiessä Maspalomasissa paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta ja lämpöä oli 26 astetta. Perillä täysin sumuista ja lämpöä 9 astetta. Melkoinen ero ja ajomatkaa kuitenkin vain sellainen reilu tunti. On tämä Gran Canaria melkoinen vastakohtien paikka! 
Matkan varrella on upeita maisemia ja ylhäällä odottivat varsin syksyiset maisemat. Raikasta ilmaa, syksyisiä lehtiä, kastanjoiden keräämistä ja patikointia - siitä koostui meidän retkemme. Ja koska oli sunnuntai niin ylhäällä vuoristossa oli paljon ihmisiä piknik-päivää viettämässä. Täällä tosiaan paikalliset suuntaavat usein ylös vuoristoon piknikille vaikka ilma on siellä todella raikas. Mutta toppatakit, pipot ja hanskat päällä voi viettää hyvin ulkoilmapiknikkiä jopa 9 asteen lämpötilassa. Monilla on jonkinlaiset katokset tai teltat mukana ja vuorille suunnataan koko suvun kesken. Mukaan kannetaan kassikaupalla eväitä ja siellä ollaan koko päivä. Meillä eväät jäivät ostamatta ja ilma ei muutenkaan houkutellut meitä piknikille, joten suuntasimme lounaalle Tejedan kylään ja siellä Parador-hotellin kahvilaan, josta on upeat näkymät vuoristoon. Siellä lämpötila oli sentään jo 15 astetta. 
Perinteinen sunnuntai piknik-ruoka eli bocadillo de pata asada, sämpylä kinkulla. Ei kuitenkaan ilmakuivatulla kinkulla vaan enemmänkin suomalaistyyppisellä joulukinkun tapaisella. Tämä oli vähän gourmet-versio kun välissä oli myös vuohenjuustoa ja aliolia sekä lautasella perunoita ja perunalastuja. Sen verran täyttävää oli että ei koko loppupäivän aikana ollut nälkä.


Paluumatka sitten San Mateon ja Santa Brigidan kautta kohti Las Palmasia, jossa lämpötila oli jo 19 astetta ja sitten moottoritien kautta takaisin etelään. Perillä aurinko paistoi ja lämpöä edelleen 24 astetta. 

Mukava retkipäivä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti