lauantai 19. marraskuuta 2016

Gran Canarian Suomi-koulun kirppis-myyjäiset

Tänään koulumme järjesti historian ensimmäiset kirppis-myyjäiset, joiden avulla keräsimme rahaa koulun toimintaan. Kaikki päivän aikana saadut rahat menivät lyhentämättöminä koulun rahastoon, jolla järjestämme lapsille mm. joulujuhlan, kevätretken sekä muuta pientä extraa vuoden aikana. Normaali budjettimmehan kattaa lähinnä osan koulun vuokra-, opetus- ja materiaalikuluista mutta lisää rahaa ja tänään saimme sitä kartutettua ihan kiitettävästi. 

Lasten tekemät joulukortit ovat meillä jo perinteinen tapa kerätä rahaa koululle ja tänäkin vuonna askartelimme yli 100 pakettia kortteja myyntiä varten. Kussakin paketissa on kuusi hienoa, kaksiosaista korttia kuoren kera ja hintaa 10 €. 


Nämä myyjäiset olivat tosiaan ensimmäiset, jotka koulumme järjesti ja näihinkin lähdettiin vähän sillä ajatuksella, että katsotaan nyt mitä tulee. Ostavatko ihmiset kakkuja, arpoja, joulukortteja ja tulevatko yleensäkään paikalle. Mutta pelot olivat turhia - paikalla oli jonoa jo 20 minuuttia ennne tapahtuman alkua ja kakut & muut leivonnaiset menivät kuin kuumille kiville jo ensimmäisen tunnin aikana. 


Kuivakakut myytiin loppuun samantien ja heti alkoi harmittamaan, että niitä emme tehneet enempää. Itse olisin hyvin voinut leipoa monta kakkua lisää jos olisin tiennyt, että miten hyvin ne menevät kaupaksi. Mutta ensi vuonna sitten... 
Arpoja myytiin joku 700 kpl (hinta 3 kpl 5 eurolla) ja kun saimme kerättyä mahtavan määrän palkintoja eri yrityksiltä niin suosio oli taattu. Ravintolat lahjottivat lahjakortteja, kaupat ja muut liikkeet tuotepalkintoja. Palkintoja oli yhteensä yli 30 kpl. 


Vanhemmat toivat kirppikselle myyntiin mm. vanhoja vaatteita (aikuisten ja lasten), kodin tarvikkeita, kirjoja, dvd-elokuvia, lasten leluja, lasten kirjoja jne. Nekin menivät hyvin kaupaksi -etenkin aikuisten vaatteet, lasten lelut, kirjat ja dvd:t olivat suosittuja. Muutama kassillinen hyvää tavaraa jäi jäljelle ja ne säilöttiin ensi vuoden myyjäisiä varten sekä useita kasseja sitten vähän huonompaa tavaraa lähti hyväntekeväisyyteen. Eli hyvään tarkoitukseen meni kaikki! 

Lapsillekin oli järjestetty ohjelmaa - oli minidiscoa, kasvomaalausta jne. mutta parasta taisi olla vain touhuaminen muiden lasten kanssa. 

Lisäksi tarjolla oli elävää musiikkia. Tapahtuma oli sen verran onnistunut, että ensi vuonna ehdottomasti uudemman kerran. Ja silloin vieläkin paremmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti