perjantai 4. marraskuuta 2016

Espanjalaisessa lelukaupassa

Täällä joulusesonki ei ole vielä sen kummemmin startannut sillä "jouluahan" täällä vietetään vasta periaatteessa loppiaisena. Toki joulu on juhla täälläkin mutta aika erilainen kuin Suomessa. Juhlinta alkaa vasta iltamyöhäsellä ja koostuu yleensä vain illallisesta. Joulupukkia ei kodeissa käy ja suurin osa lahjoistakin annetaan vasta loppaisena itämaan tietäjien toimesta. 

Mutta ilmeisesti tulevaan sesonkiin on kaupoissa jo alettu varustautua. Joulukoristeita on näkynyt monissa kaupoissa jo myynnissä ja lelukauppojen hyllyt ovat täynnä tavaraa. Itse kävin jo hankkimassa osan lahjoista sillä en halua ostoksille lähteä enää siinä vaiheessa kun suurin sesonki on käynnissä ja tulevina viikkoina meillä on myös vieraita kotona, joten en halua silloin kuluttaa aikaani jouluostoksilla. Meidän espanjalais-suomalaissa perheessä joulupukki nimittäin tuo suurimman osan lahjoista. 

Joulupukille neiti on tällä viikolla kirjoittanut kirjettä mutta vieläkään se ei ole valmis. Hänellä kun ei ole kauheasti mitään lahjatoivomuksia, joten kirjeen kirjoittamiseen menee todennäköisesti pieni tovi.. Mutta kaksi lahjaa oli jo selvillä, joten ne on kirjeeseen kirjattu. Ja ne on myös hankittu... toinen oli kitara ja toinen pinypon merenneitolinna. Nuo pienet muoviset pinypon-nuket ovat nyt neidin suosikkeja. En tiedä, että onko Suomessa edes niitä myynnissä vai ovatko ihan espanjalainen juttu... 

Kuvahaun tulos haulle pinypon mermaid


Kaupassa kiertelin kameran kanssa sillä tarkoituksena oli ottaa vähän kuvia ja ideoita pikkuneitiä varten. Mutta tässäpä nyt vähän tarjontaa espanjalaisesta lelukaupasta. 

Soy Luna -on argentiinalainen nuorille suunnattu sarja ja on tällä hetkellä kovasti suosittu jo kouluikäisten lasten keskuudessa. Esim. kävimme juuri Fuerteventuralla tapaamassa ystäväperhettä ja siellä heidän kohta 8-vuotias tyttönsä on suuri Soy Luna-fani ja joulupukin lista koostui lähes täysin erilaisista Soy Luna-tuotteista... 

Nämä oli sijoitettu heti sisääntulon viereen eli aika hot-tuotteista taitaa olla kysymys. 


Sisääntulon yhteydessä oli pojille puolestaan esillä iso määrä erilaisia Star Wars- legoja ja muuta rekvisiittaa. 

Ja pienimmille Paw Patrol - lastenohjelman juttuja. Suomessa sarja taitaa kulkea nimellä ryhmä Hau. 


Sisääntulon jälkeen ovat vuorossa pelihyllyt. Erilaisia palapelejä oli tarjolla hyllykaupalla mutta myös muita pelejä oli myynnissä todella paljon. 


Ja jotain tietokonepelejäkin tietysti oli myynnissä mutta ilmeisesti näistä ostetaan pääasiassa jostain muualta sillä valikoima on mielestäni aika suppea. Kaikenlaisia action-ukkeleita sen sijaan oli melkein joka nurkalla. Itsellä ei ole näistä pojille suunnatuista sarjoista, ukoista, hirviöistä jne. mitään hajua mutta ilmeisesti suosittuja ovat koska niitä paljon oli myynnissä. 

Tytöille on puolestaan jo aikaisemmin mainittuja pinypon-nukkeja sekä vähän isompia barruguitas- nukkeja, jotka nekin taitavat olla ihan espanjalainen juttu. Molemmat meidän 5-vuotiaan suosikkeja tällä hetkellä ja suosittuja ovat myös kaveripiirissä. 


Kolmas tämän hetken suosikki on pienet shopkins- lelut, joita voi sitten esim. vaihdella ystävien kanssa. Näitä on varmasti satoja erilaisia ja niiden kanssa meidän neiti leikkii esim. kauppaa. Pikkunuket käyvät ostoksilla ostamassa näitä shopkins-juttuja. 

Kuvahaun tulos haulle shopkins juguetes

Toki ihan perinteisiä kotileikki-juttujakin on myynnissä mutta niitä löytyi kaupan perältä. Ilmeisesti eivät ole kovinkaan "in" tällä hetkellä. 
Perinteisiä nukkejakin löytyi ihan kohtalainen valikoima. Suosituimpia täällä ovat Nancy-nuket, joita on joka kaupassa ja valikoimaa on paljon. Lieneekö sekin jo espanjalainen merkki... 
Barbi-juttuja oli tarjolla melko niukasti - eivät taida tällä hetkellä olla kovin suosittuja. Vaikka meidän pikkuneiti niistäkin kyllä tykkää. Tosin leikkii niillä enemmän silloin kun on joku kaveri paikalla. Itsekseen leikkii mielummin pinyponeilla ja barriguitas- nukeilla. 


Paljon myös Play-Doh muovailuvahajuttuja myynnissä. Ei pelkästään vahaa vaan kaikenlaisia oheisjuttuja, joita voi hyödyntää leikeissä. 
Unohtamatta tietenkään perinteisiä playmobil -leluja, jotka ovat täällä olleet aina suosittuja. Niitäkin löytyy hyllykaupalla ja tytöillekin omat sarjansa. 


Juuri ennen kassoja oli strategisesti sijoitettu kalliita mutta todella söpöjä "lemmikki"leluja. Näitä oli paljon erilaisia ja ilmeisen suosittuja ovat tällä hetkellä sillä jonossa huomasin, että aika monella oli joku vastaava lelu korissa. Oma lukunsa ovat myös sitten erilaiset sähkö- ja kauko-ohjattavat autot. Näitähän espanjalaiset rakastavat... Tarjolla on lapsille jos jonkinlaista kulkupeliä... 
Jostain nurkasta löytyi myös perinteinen pöytäjalkapallo, joka on täällä yhtä legendaarinen kuin suomessa Stigan jääkiekkopeli. Mutta niitä ei täältä löydy... Meillä on kuitenkin tulossa sellainen joululahjaksi! Mietin pitkään, että mitä ostaisin puolisolle joululahjaksi kun hän ei omasta mielestään tarvitse mitään ja muutenkin on vaikea ostaa hänelle yhtään mitään. Mutta onneksi netissä bongasin Stigan jääkiekkopeli-mainoksen ja siitähän se idea lähti. Uskoisin, että isäntä on innoissaan lahjasta.
Tällasia juttuja löytynee siis varmasti espanjalaisten lasten lahjapaketeista loppiaisena. Tosin vähän "sääliksi" käy aina näitä paikallisia lapsia koska kovin pitkään eivät pysty lahjoillaan leikkimään sillä loppiaisen jälkeen on vain yksi päivä ennen kuin koulu taas jatkuu... 

Mitähän sitä itse pukilta toivoisi? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti