torstai 6. lokakuuta 2016

Tunnelmapaloja tältä viikolta

Viime viikonloppu alkoi perjantaina Kian kouluystävän synttäreille Las Palmasissa. Pikkuneiti viihtyi luonnollisesti juhlissa loistavasti ja itselläkin aika meni ihan mukavasti isien kanssa jutellessa. No, oli siellä paikalla kai muutama äitikin mutta pääasiassa olivat isit lasten kanssa matkassa. Perinneruokaa parhaimmillaan - paellaa! Sitä kävimme syömässä viime viikonloppuna ystävien luona synttäreiden kunniaksi.  Lahjaksi veimme minttuviina-pullon ja se maistui synttärisankarille oikein hyvin. Sankari oli siis tällä kertaa puolison työkaveri... Hauska päivä, niin meillä kuin pikkuneidillä jolla seurana tuttavaperheiden viisi lasta.


Sunnuntaikävelyllä Melonerasin rantakadulla. Ja jätskiä "pingviini"baarissa.


Testasimme banaanijätskin, passionhedelmäjätskin ja keksijätskin. Ihan ok mutta ensi kerralla taidamme mennä läheisen Grand Italia-ravintolan jäätelötiskille. On kyllä parempaa siellä!
Tämän viikon sana on ruuhka... Pikkuisen punaisella on liikenne etelästä Las Palmasiin päin tällä hetkellä joka aamu. Enkä ymmärrä, että mistä johtuu. Viime keväänä ajoin helmikuusta kesäkuulle joka arkipäivä samaan aikaan ja ehkä kerran kahdessa viikossa oli jotain pientä jonoa. Mutta nyt on menty tähän tapaan jo melkeinpä joka päivä viimeiset kolme viikkoa. 


Tänään teimme ennätyksen ja matkaan meni 1 tunti 20 minuuttia kun normaalisti menee 40-45 min. Huh.. Eikä ollut edes mitään kolaria matkalla. No, onneksi pikkuneiti ottaa ainakin toistaiseksi ihan lunkisti nuo ajomatkat eikä valita. Syö aamupalaa ja kuuntelee äänisatuja. Eikä meillä ole onneksi mikään kiire - neidillä on joustava kouluunmenoaika eikä pieni myöhästyminen onneksi haittaa. Mutta 80 min alkaa kyllä jo olla vähän liikaa....

Syksy saapuu... Nyt selvästi huomaa, että sää on muuttumassa. Pilviä on näkynyt taivaalla jopa meillä etelässä. Etenkin iltapäivisin. Mutta lämmintä, jopa kuumaa, on kuitenkin edelleen - päivisin edelleen 26-29 astetta. Tarkenee. Mutta toki auringon laskettua lämpötila laskee aina nopeasti 20 asteen tuntumaan. Ja aamuisin jopa vähän alle. 


Lokakuu tuo tullessaan myös lasten harrastukset. Pikkuneidillä alkoivat taas tanssitunnit, joita on nyt sitten ohjelmassa keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 17-30-18.30. Neiti vaihtoi ryhmää ja paikkaa mutta opettaja on sama. Ihan innoissaan oli ekan kerran jälkeen vaikka etukäteen vähän jännitti. Heti löytyi pari uutta ystävää ryhmästä.Muita harrastuksia emme ole neidille ottaneet sillä haluamme jättää aikaa myös leikkimiseen. Uimakoulu oli mielessä mutta sitä olisi ollut myös kahtena päivänä viikossa. Liikaa. Käymme omassa altaassa niin kauan kuin tarkenee ja sen jälkeen voimme sitten satunnaisesti käydä kunnan lämmitetyssä uima-altaassa, jos neiti sitä haluaa. Papi puolestaan haluaisi aloittaa isä-lapsi joogan mutta ainakaan vielä sopivaa tuntia ei ole löytynyt. 

Ja kotonakin on kiva touhuta kaikenlaista!


 Ja joskus on mukava suunnata esim. rannalle ihan normaalina arki-iltana. Tuo mukavaa vaihtelua. 


Joulu on jo ovella... Ainakin Ikeassa! Menin etsimään terassituoleja, ei ollut. Mutta joulukoristeita oli sitten osasto täynnä! Ja ruokashopissa kinkkua, glögiä, pipareita ja tietysti piparitaikinaa! Sitä piti heti ostaa monta pakettia kotiin. Ja heti tietysti pikkuneiti halusi päästä pipareita leipomaan. Ne ovatkin melkeinpä ainoita "keksejä" joita meidän pikkuneiti suostuu syömään. 

Vihdoin ja viimein löysin hetken hiustenleikkuulle! Kyllä olikin jo aika sillä viime kerrasta oli jo viisi kuukautta. No, onneksi talve suomi-season ei ole vielä alkanut eli sain ajan lyhyellä varoitusajalla. Hiukset leikkasi Henna, Taika Hair & Tattoo. 

Tällainen tyyli oli hakusessa ja aika lailla tuohon malliin ne leikattiin. Todella helppo pese ja mene -malli. 


Kuva vähän surkea mutta ehkä huomenna luonnonvalossa parempia..


Huomenna olisi sitten taas perjantai ja edessä viikonloppu eikä sille ole varattuna Suomi-koulua suurempia suunnitelmia. Ainakaan vielä...

Mukavaa viikonloppua! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti