sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Normi viikonloppu

Takana on tosi tyypillinen viikonloppu - yhdistelmä puuhailua ja rauhallista kotonaoloa. Oma viikonloppuni alkoi perjantaina  Las Palmasissa harvinaisella yhteislounaalla ystävien kanssa. Yksi ystäväperhe Malagasta oli käymässä saarella ja ehdimme nauttia lounasta heidän ja muutaman muun perheen kanssa. Samalla seurueelle olisi tarkoitus lähteä tammikuussa laskettelureissulle eli lounas oli sopiva hetki tehdä suunnitelmia. Suurin osa reissuun lähtevistä lapsista puuttuu kuvasta sillä he olivat tietysti koulussa.


Lounasta söimme 200 g -ravintolassa, joka on kuuluisa etenkin hyvistä hampurilaisista mutta listalla on toki muitakin juttuja. Hinnat tosi hyvät ja ruoka maittavaa. Tänne palaamme varmasti uudelleenkin vaikka en henkilökohtaisesti olekaan mikään suuri hampurilaisten ystävä. Paikasta saa muuten myös gluteenittomia hampurilaisia sekä kasvishampurilaisia.

Perjantai-iltapäivä menikin sitten rauhallisesti - neidillä oli balettitunti ja sen jälkeen vietimme illan kotona. 


Lauantaina aamupäivä meni Suomi-koulun parissa, jonka jälkeen nautimme pikkuneidin kanssa lounasta kotosalla, kävimme altaalla nauttimassa ihanasta iltapäivästä ja illalla piipahdimme vielä leluostoksilla. 


Pikkuneidillä oli säästössä 15€, joilla hän halusi ostaa pari uutta pikkunukkea. Neiti leikkii nyt tosi paljon pinypon- ja barruguitasnukeilla joten kävimme ostamassa sellaiset hänelle. Neidin 15€ riittivät juuri molempiin juttuihin. Iltapalaksi kotona mustekalarenkaita, pikkuneidin toiveesta. 


Emme yleensä anna pikkuneidin valvoa yli kello yhdeksään mutta toki joskus teemme poikkeuksen. Lomalla voi joskus ottaa rennommin kuten myös joskus viikonloppuisin.  Eilen hän halusi päästä illallisen jälkeen meidän kanssamme sohvalle köllöttelemään ja koska viime aikoina emme ole kauheasti ehtineet viettää aikaa yhdessä niin neiti sai luvan. Katsoimme jakson Australian Masterchefiä, joka kuuluu meidän aikuisten iltarutiineihin. Itse en juurikaan muuten katso edes televisiota mutta iltaisin jakso Masterchefiä puolison kanssa kahdestaan kuuluu yleensä niihin iltoihin kun olemme yhdessä kotona. Tähän asti pikkuneiti on katsonut vain Junior Masterchef- ohjelmaa mutta tykkäsi kovasti myös aikuisten versiosta.

Sunnuntaina aamupäivällä suuntasimme Las Palmasiin katsomaaan Aqua circus- akrobatiaesitystä. Siellä menikin pari tuntia mukavasti. Ja neiti jaksoi katsoa esityksen ilman mitään ongelmia. Kaikki akrobatiaa, tanssia ja musiikkia sisältävät ohjelmat ovat hänen mieleensä.
Lounasta nautimme viereisen ostoskeskuksen kiinalaisesta noutopöydästä ja neiti veti lautasellisen pikkumustekaloja. Yllättäen... Itse en yleensä kauheasti noista kinkki-buffapaikoista välitä mutta puoliso tykkää ja hän sai valita paikan loman alkamisen kunniaksi. Tosin mitään ihmeellisempää lomaa emme lähde viettämään vaan huomenna odottaa ihan arki.


Vasta perjantaina pakkaamme sitten laukut ja suuntaamme minilomalle Fuerteventuralle. Näillä näkymin kitesurf-tuulia ei ole luvassa mutta veikkaisin, että pakkaamme varusteet mukaan siitä huolimatta... Viimeksi olivat turhaan mukana mutta jos tällä kertaa edes kerran pääsisimme veteen...

Sunnuntai-iltapäivä meni sitten rauhallisesti kotosalla. Uima-altaalla kävimme myös sillä tulevalle viikolle on luvattu sateista säätä, joten pitää nyt nauttia vielä "kesästä". 


Ja pitkästä aikaa löysin aikaa myös leivontapuuhille. En edes muista, että milloin olisin viimeksi tehnyt jotain peruspullaa tai muffinsseja kummempaa. Mutta nyt valmistui brownie suklaakupissa, passion hedelmäjäätelöä ja rapeaa suklaa"multaa".  Maukasta ja hyvin makeaa vaikka passionhedelmä ja vadelmat toivat kivaa raikkautta.

Illan päätteeksi jakso Masterchefiä punaviinilasillisen kera, kuinkas muutenkaan. Ja niin on taas yksi viikonloppu saatu iloisesti päätökseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti