maanantai 17. lokakuuta 2016

Lomasuunnitelmia

Ainahan se on mielessä... elikkäs loma! Vaikka elämme täällä "lomaparatisissa" Kanarialla, jossa on lämmintä ja aurinkoista käytännössä ympäri vuoden ja elämä moninpaikoin muistuttaa jatkuvaa lomailua, niin siitä huolimatta lomat ovat niitä pieniä taukoja arjen keskellä. Puolisolla kun on käytännössä lomat viikon jaksoissa niin näitä pikkulomia sitten tulee tasaisesti ympäri vuoden. Kivaa tässä on se, että käytännössä on aina on loma, jota odottaa mutta huonoa on taas se, että pidempiä reissuja on hankala toteuttaa. Esim. ensi vuodelle emme onnistuneet saamaan yhtäkään kahden viikon jaksoa putkeen vaan lomat on jaettu tasaisesti ympäri vuotta. Käytännössähän yksi "loma" on aina 10 päivää kun siihen laitetaan vapaapäivät alkuun ja loppuun eli sikäli ihan kivasti on päiviä aina tarjolla mutta toisaalta kun täällä saarella eletään niin aina pitää myös matkoihin laskea melkeinpä se pari päivää ylimääräistä koska nopeasti ja helposti täältä ei pääse oikein kuin muille Kanarian saarille. Eikä suoria lentoja ole tarjolla ihan joka maailman kolkkaan eli käytännössä aika usein on välilasku Madridissa, jonne täältä lentää noin kolme tuntia. 

Kuvahaun tulos haulle once a year go somewhere you've never been before

Nyt kun pikkuneiti on vielä escuela infantil-koulussa niin lomanvietto onnistuu käytännössä melkeinpä milloin tahansa.  Mutta kun vuoden päästä alkaa sitten primaria eli paikallinen ala-aste niin sitten lomanvietto muuttuukin vähän haasteellisemmaksi. Mutta uskoisin, että parin vuoden ajan lomia on vielä mahdollisuus saada melko hyvin mutta usein sitten 9-vuotiaana homma menee jo astetta vakavammaksi ja lomia on hankalampi saada loma-aikojen ulkopuolella. Eli  otetaan nyt ilo irti lomista niin kauan kuin niihin on mahdollisuus :-) 

Seuraava loma olisi puolisolla vuorossa kuun lopussa mutta tällä kertaa hyödynnämme vain osan ja suuntaamme vain pitkäksi viikonlopuksi entiselle kotisaarelle. Mietimme eri lomavaihtoehtoja mutta näin loka-marraskuun vaihteessa ei ole oikein sopivia paikkoja, minne voisi mennä. Surffituulia on ihan läheltä turha hakea suurella varmuudella ja luntakaan ei tahdo vielä oikein olla kuin ehkä jäätiköillä. Eli siis tuttu ja turvallinen entinen kotisaari valikoitui taas lomakohteeksi.  Toivottavasti tuulet puhaltavat, että pääsemme edes vähän leijasurffaamaan ja kiva nähdä myös saarella asuvia ystäviä. Ja tietysti neidille on tärkeää päästä synnyinsaarelle aina aika ajoin sillä hän on hyvin ylpeä siitä, että on syntynyt Fuerteventuralla. Siellä asumisesta hän ei muista mitään sillä muutimme Gran Canarialle pikkuneidin ollessa 2-vuotias. Mutta onneksi siellä on helppo mennä käymään ja näin saari pysyy neidin mielessä. Ja meillekin tietysti saari on rakas ja tärkeä - sen paikan ansiosta tapasimme aikoinaan ja siellä syntyi meidän rakas tyttäremme. Ja ehkäpä joinakin päivänä palaamme sinne eläkepäiviä viettämään. Mutta nyt siis suuntaamme kuun lopussa neljäksi päiväksi. Tällä kertaa lentäen koska näin säästymme parin tunnin laivamatkalta, joka pahimmassa tapauksessa on erittäin keinuvaa menoa.  Hinnan puolesta lento on jonkin verran kalliimpi ja hintaa toki tulee lisää myös siitä, että joudumme sitten perillä vuokraamaan auton. Laivalla olisimme saaneet oman auton mukaan mutta muutaman päivän lomalla pitää ajatella myös mukavuutta :-) 

Fuerteventura- here we come!!! Seuraava "kunnon" loma on sitten joulukuussa ja itse asiassa juuri joulupyhät osuvat tuohon ajankohtaan. Suunnitelmia tuolle lomalle parhaillaan mietimme. Kaikki riippuu siitä, että toteutuuko tammikuun loppupuolelle suunniteltu laskettelumatka ystäväperheiden kanssa vai ei. Meillä puoliso onnistui saamaan loman kyseiselle viikolle mutta vielä pitäisi kolmen muun saada loma samaan ajankohtaan. Jännityksellä odotamme. Olisi kyllä tosi mahtavaa päästä ystäväperheiden kanssa laskettelureissulle!

Jos tuo reissu ei toteudu niin siinä tapauksessa suuntaamme sitten oman perheen kanssa joululomalle laskettelemaan. Todennäköisesti siinä tapauksessa Grandvaliraan, Andorraan. Siellä olemme olleet useita kertoja ja tykänneet kovasti. Mutta jos tammikuussa odottaa laskettelureissu niin sitten joululomalle kehittelemme ehkä jotain muuta. Joku lyhyt reissu esim. keski-Euroopan joulumarkkinoille tai ehkäpä pikainen reissu Sierra Nevadaan  + joulu Malagassa. Itse haluaisin kyllä viettää joulunkin ylhäällä vuorilla mutta puoliso taas haluaa Malagaan, jossa hänen veljensä asuu ja sinne voisivat tulla myös sitten espanjan isovanhemmat (jotka eivät pidä lumesta ja kylmästä). Saapa nähdä, että missä joulu sitten loppujen lopuksi vietetään. Meillä ei onneksi ole joulun suhteen ollut koskaan mitään perhetraditioita vaan joulua on vietetty missä milloinkin ja eri "kokoonpanoilla" eli missä tahansa olemmekin, niin joulu on varmasti meidän "näköisemme". 

Vuoden 2017 lomatkin on jo "päätetty" ajankohtansa puolesta ja puolison loma-arvonnassa kävi taas niin, että viikon pätkiä tuli pitkin vuotta. Edes kesälle emme onnistuneet saamaan kahden viikon putkea ja joulu & pääsiäinenkin jäävät lomien ulkopuolelle. Mutta varmasti kivoja lomia tulemme ensi vuonnakin viettämään.

Tammikuun lopulle on siis suunnitteilla ystäväperheiden kanssa yhteinen laskettelureissu jonnekin päin Eurooppaa. Ehkäpä Itävaltaan, Serfausin alppikylään. Tai ehkäpä Andorraan, Grandvaliraan. Tai ehkäpä Espanjan Baquiera-Beretiin. Jokaisessa paikassa on omat hyvät ja huonot puolensa. Tarkempi kohdevertailu on jo alkanut eli lentoja, majoituspaikkoja, kuljetuksia ym. jo kovasti etsitään vaikka ryhmän kokoonpano ei ole vielä selvinnyt. Mutta aika varmaa on, että reissuun lähdetään. Se, että onko lähtijöitä kaksi perhettä vai neljä perhettä, se selviää vasta kun muiden perheiden lomat on saatu selville parin viikon sisällä. 
Itse olen kovasti tykännyt Grandvalirasta mutta toisaalta olisi kiva nähdä ja kokea myös jotain uutta. Loppupeleissä lennot, kulkuyhteydet ja majotus ratkaisevat että minne mennään sillä tässä vaiheessa lumi- ja sääennusteesta ei ole luonnollisestikaan mitään tietoa... Mutta ainakin nyt näyttäisi siltä, että talvi olisi tulossa ajoissa moneen kohteeseen sillä ensilumi on satanut jo monessa kohteessa! 
Muilta osin ensi vuoden lomasuunnitelmat ovat vielä auki. Suomeen olisi tarkoitus suunnata joskus kevättalvella ja sitten kesällä uudemman kerran. Ja ehkäpä pitkästä aikaa olisi kiva tehdä myös ihan kunnon kitesurf-reissu jonnekin päin maailmaa. Mitään pidempää ja erikoisempaa reissua ei ole ensi vuodelle vielä suunnitteilla mutta kunhan saamme vuoden päästä viimeiset remppalainat maksettua niin sitten voisi alkaa suunnittelemaan sitä "unelmien" reissua, johon kuuluu ainakin Australia ja ehkäpä myös Tahiti. Toivottavasti sinne sitten vaikkapa vuonna 2018?  Pitäähän sitä unelmia olla... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti